Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 27.9%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Binlerce adamın var, o hendeklerin kazılması gerek. Ölü ordusunu gördük. World War Z'deki zombiler gibi saldırıyor şerefsizler. Adeta bir insan seli gibi geliyorlar ve durmuyorlar. Savaşı geniş alana yaymak yerine, kalabalık orduyu bir arada tutmak daha çok avantaj sağlar sana. Çünkü fırtınadan dolayı görüş açısı yok, açık alana yayılan bir savaşta kaleyi savunmak zor olur. Benim dediğim yöntem daha garanti.

Bu arada bilmeyen arkadaşlar vardır büyük ihtimalle. Ölülere ejderhacamı işlemiyor kitapta. Diziyi baz alarak planı böyle kurdum.
Ölülere ejderhacamı işlemiyorsa ne işliyor ?
 
Bu dizide herkes çatır çatır ölüyor mhoruk, senaristler affetmiyor mhoruk. Arka sokaklar gibi bölümdü yav ölüm gibi bişeydi ama kimse ölmedi.
 
Burada dün biri yazmıştı kim yazdı bilmiyorum ama bence en mantıklı strateji jon ejderhaya brienne jamie jorah falan iyi silahşörleri alıp esas adamların olduğu yerde onlarla dövüşse daha iyi olurdu..
 
Burada dün biri yazmıştı kim yazdı bilmiyorum ama bence en mantıklı strateji jon ejderhaya brienne jamie jorah falan iyi silahşörleri alıp esas adamların olduğu yerde onlarla dövüşse daha iyi olurdu..
Ölü diriltme gücü bu Ak Gezenler'in hepsinde olan bir özellik. Eğer Ak Gezen ölürse, onun dirilttiği ölüler de ölüyor. Mantıksız bir plan değil.
 
Arya olayı fanlar dışında kimseyi mutlu etmedi anlaşılan. Benim içinde bir hayalkırıklığı oldu. 7 sezondur bize dayatılan gözümüze gözümüze sokulan Jon Snow'u "mesela yani" diyip kenarda bırakmaları kötü oldu.
Bunu 8.sezonun senaryosunun sızdırılmasıyla alakalı olduğunu herkes farkında zaten. Ters köşe olayı sadece bir göz boyama bahanesi.
Senaryonun değişmesi dışında şikayetimiz E.Oda ya bol bol dövdüğümüz konu var. "Niye kimse ölmedi" meselesi. 2 orta halli karakter dışında kimse ölmedi anlaşılan.
Sonraki konu taktik olayı oda daha iyi olabilirdi. Daha derin ve daha geniş hendek olayını sanırım Buz tutan toprağı kazmak zor oluşuna bağladılar.
Ben daha kalabalık bir ordu bekliyordum kuzey lekesizler dortrakiler yüksek vadi felan filan derken şimdiye kadar gördüğümüz en kalabalık ordu olması gerekiyordu. Ama toplasan 3000-4000 kişi anca var gibi görünüyodu.
İşleniş bir diziye göre gayet başarılıydı bence. Gözümü kırmadım, heyecanlandım, gerim gerim gerildim.
Milletin keyfine ne karışıyonuz beğenir beğenmez sanane kimene. Sanatın tanıtımını sen mi yazdında millet adına sanat tanımı yapıyosun. Herkes seninle aynı şeye bakmak aynı şeyi sevmek zorundamıydı.
Ben birşeye baktığımda " Olurmu böyle saçmalık, ne biçim bi sahne" dediğim yerleri ileri sarıyorum bir daha çıkarsa " anlaşılan bu filmden bir cacık olmuyacak" diyip kapatıyorum.
Beğenmediysen sende bu taktiği uygula.
Alıntı yapmamışın ama mesajı bana yazdığın belli oluyor. Ben sana alıntı yaparak cevap vereyim.
İlk olarak kimsenin adına sanat tanımı yapmadım. Kimse bunu beğenemez de demedim. Bunu beğenen kaliteli iş izlememiştir dedim ve hala da diyorum. Eğer bu bölümü izleyip beğendiysen kaliteli bir iş izlememişsin. Senin için keyifli ve güzel bir bölüm olabilir tabi, Akasya Durağı ve Cennet Mahallesini de keyifle izleyen tanıdıklarım var ve onları yargılamıyorum. Renkler zevkler meselesi. Ama bölümün neresini tutsan elinde kalıyorken sevmiş olsan bile kaliteli olmadığını belirtebilmelisin.
Game of Thrones 8. sezonun 3. bölümü insan aklıyla billur geçen bir bölümdü. Çekim maliyeti dışında Akasya Durağı veya Cennet Mahallesi'nin herhangi bir bölümü ile aynı kalitedeydi.
 
Final Boss Cersei oldu. Bakalım sevginin ve arkadaşlığın gücü mü kazanacak yoksa Kötü Kadın Müzeyyen mi. Çok heyecanlı ve tahmin edilemez bir durum. Ben arkadaşlığa ve sevgiye inanıyorum ve başarılı senaristlerimize güveniyorum.
 
Bana kalırsa NK, Jon'a karşı yaptığı 1v1 duelloda yenilmeliydi. Hatta diğer komutanlarla bizimkilerin(Jorah, Jaime, Brienne vs.) duelloları da olsaydı güzel olurdu.

Dizide çok açık var cidden. Örneğin Menzil'i, Dorne'u, Nehir Toprakları'nı, Fırtına Burnu'nu kim yönetiyor? Martell, Tyrell ve Baratheon hanedanlıklarının soyu kurudu mu? Bunlara bağlı lordlar ve ordularına noldu? Cersei yönetiminin meşruiyeti nedir? Kraliçe Naibi falan diyorlar da veliaht prens falan yok ki taht için.

Melisandre nasıl öyle yaşlanarak öldü, onu da anlamadım.
Bana kalırsa Melisandre aslında Uzun Gece'de Azor Ahai ile birlikte savaşmış biriydi. Uzun yıllar boyunca Rhillor sayesinde yeni Azor Ahai'i bulabilmek için gençliğini sürdürdü. Görevi tamamlandığı için de öldü. Benim teorim bu elbette. :flaugh:
 
Bu kadar savaş gösteriliceğine gizemler açıklansaydı çok çok daha güzel bölüm olurdu ,kendileride bilmiyor sanırım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık