Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 940: İsyan Kıvılcımı

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 83 48.0%
  • Orta

    Kullanılan: 66 38.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 24 13.9%

  • Kullanılan toplam oy
    173
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında Zoro'nun hocasının açıkladığı şey doğrudan b.hakinin tanımı. Zoro Mr1 dövüşünde de hala tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum demişti. Ama o sıra sınırını aştı ve çeliği kesti. Aslında Zoro orada baya büyük şey yaptı. Her şeyin özünü bir anlığına seziyordu. Şimdi bu bölüm görüyoruz ki vücudun etrafını saran fazladan bir haki var. Bunu Zoro her şeyin nefesi olarak izah etti, Sabo her şeyin bir özü var olarak izah etti, Rayleigh izah etti mi hatırlamıyorum ama o da her şeyin ardında bir varlık vardır gibi bir şey mi ne söylüyordu.

Hadi Koshiro(Zoro'nun hocası) o sıra bunu Zoro'ya geçirmekte zorluk çekti de Mihawk niye öğretmedi? Eğer ki çevredeki hakiyi manipüle edebiliyorsan bu b.haki kullanımında şimdiye kadar gördüğümüz en ileri haki kullanımlarından biri olur bence. Onun dışında Rayleigh'nin öğretmemesi çok daha abes. Luffy'nin Gear 4'ü deli gibi koka (haki ) harcıyor. Sen kendin G4'ün Luffy'e çok yük bindirdiğini söyledin. İnsan bir bundan bahseder...

Mihawk'ın öğretmediğini düşünüyorum çünkü bilseydi ateşi kesmeyi merak etmezdi bence. Çünkü bu muhabbet ateşi kesebilmenin de önünü açar gibi duruyor. Sonuçta onunda bir özü, nefesi, varlığı var.
Sırf anlatmakla çözülen bir şey değil gibi. Bu Sai bile bir şekilde yapıyor. Hasshoken sanırım titreşimler ile ilgiliydi. Bir çok farklı kullanımı çıkacak gibi.



Bu arada Zoro'nun temelde de olsa az çok kullandığını düşünüyorum. Kılıca aktardığı için. Gelişmiş versiyonları ise bariyer ve bu Hasshoken gibi teknikler galiba.
 
@Alpamis @Mr.Bushido

Bölümde geçen haki mevzusunu yanlış anlamış olabilir misiniz? Sanki çevreden haki çekme varmış gibi bahsediyorsunuz. :/
Yanlış anladığımı düşünmüyorum. Ama dediğin gibi de olabilir.:D Çevreden haki çekmiyor. Hemen çevresindeki hakiyi manipüle edip kullanıyor.

Bunu nerden mi çıkarıyorum?


Sol üst köşede Hyo Amca diyor ki, güç harcamaktan ziyade vücudunu çevreleyen fazladan(gereksiz yerine fazladanı tercih ediyorum) hakiyi kullanmalısın. Bence orada bahsettiği 'exerting power' kısmı kendi haki gücünü harcaması. Onu da koka basmasından dolayı söylüyor bence.

Bu Amiral'lerin günlerce savaşabilmesinin anahtarı bence. Kendi hakilerini de kullanıyorlar ama etraftaki hakiyi de kullanıyorlar. Luffy ve Katakuri'nin 9-10 saatlik savaş sonucunda nasıl bir hale geldiklerini gördük. Bence aşırı koka kullanmıyla alakalı. Savaşlarına bir bak. Adamlar koca koca elephant gatlinglere koka basıyordu kaç kere.
 
Son düzenleme:
Şu haki olayını ki, reiatsu, çakra şeyine bağlamasa bari. En azından temelde onlardan farklı bir şey sunamayacaksa bıraksın kalemi kitabı Oda.
 
Tüh reziller sizi bide rahat rahat söylüyorlar. :hhh: Bepolar iyi dayanıyorlar, canlarım. :utangac:

Sanji ile bir şeyler yapar dedik. Adamım tek gitmiş. Daha çok hoşuma gitti. Tek başına güzel sahneler gösterirse çok daha iyi olurdu zaten, bakalım.

Caribou'da tam tayfada gibi değil ya. Caribou adadan çıkmak için söylüyor, @Historia nın dediği gibi olacak sanırım. Adadan çıkıp bir yere varana kadar.
Dün gece gözlem hakimi konuşturmuşum:cool:

Caribou çıkarcı bir karakter. Caribou denizci askerini tam öldürmeyip canlı canlı gömüp işkence yapmak isteyen birisi bunu unutmamak gerek. Yani tayfaya katılması ve sadık kalması pek mümkün değil.
 
Şu haki olayını ki, reiatsu, çakra şeyine bağlamasa bari. En azından temelde onlardan farklı bir şey sunamayacaksa bıraksın kalemi kitabı Oda.
Nen, reiastu, chakra ve haki temelde benzer şeyler kullanımları farklılık yaratıyor. Bütün canlılardaki haki varken kaç sayı öncesinden öz ve nefes gibi konular ile bunu belirtiyorsa şaşırmamak gerek. Dediğim gibi haki zaten kullanım yönüyle farklılık yaratıyor.
 
vücudunun etrafında ki gereksiz haki diyor. Yani hakisinin hepsini kontrol edebilmesi gibi bir şey sanırım. Sence ne?
Bunun için konu açacaktım ama salla artık.

Tam olarak şundan bahsediyor büyük olasılıkla


Çemberi görüyorsunuz değil mi ? Bu kral haki sahiplerinde olan birşey fazlalık haki dediği bu olmalı.Herkeste olan birşey değil.Bellamy'nin devasa haki demesi bu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık