Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zekası yeter lan, Kaido gibi dengesizi yıllarca idare etmiş. Arkasından kim bilir ne işler çevirmiş. 500 zoandan hala bir şey çıkacak diyorum. Dofy boşa çalışmaz. Hem şu seviyede gücü görünce planlı gitmesi ölümsüzlük falan mantıklı ilerlemesi adamın kimseden korkmadığını gösterir.
Bak hala kljsdfkljasdf bir işletme tefecilere para ödüyorsa kim kimi idare etmiş oluyor :D
 
Zekası yeter lan, Kaido gibi dengesizi yıllarca idare etmiş. Arkasından kim bilir ne işler çevirmiş. 500 zoandan hala bir şey çıkacak diyorum. Dofy boşa çalışmaz. Hem şu seviyede gücü görünce planlı gitmesi ölümsüzlük falan mantıklı ilerlemesi adamın kimseden korkmadığını gösterir.
Yıllarca idare etmiş mi edilmiş mi? Adam Smıle meyvelerini korkusundan sürekli Kaido'ya göndermiş. Biraz zekası olsa ve korkmasa kendi adamlarına yedirirdi en iyilerini kötülerini ise gönder gitsin. Kendine daha güçlü bir tayfa toplardı vb. Dof'un konuştukları sadece boş. :D
Meyvelerden bir şeyler çıksa bile yine de fark etmez. Meyveler Kaido'nun tayfa gücüne çok güç katmış bu belli hem şöylentilerden, hem de gördüklerimiz bunu gösteriyor.
 
Son cümledeki soruyu direkt sorsan hayır derdim de, yazdıklarını okuduktan sonra ikna oldum. :D Akainu ile G4 Luffy arasında tahminimizden fazla fark varmış cidden.
Tamamdır o zaman.:D

Wb kafasını verdi çünkü o kafa löp etten oluşuyordu :) Adam ne BM gibi demirden bir balon ne de Kaido gibi sert bir bedene sahip. Ee haki de kullanmayınca ne olacaktı ? Diğer yonkouların fiziksel özellikleri ve haki kavramı düşünüldüğünde bu bir kıstas olamaz ki. Magma eti deler abi. Bu ister yonkou eti olsun ister Sanji'nin eti olsun fark etmez. Wb'nin yüzünün gitmesi Akainu'nun yonkou savunmasını aştığının bir göstergesi değil yani kısaca. Ortada savunma yok çünkü.

Bu şekilde bakacak olursan evet, magma tehlikeli ve denk getirdi mi alıp götüren iyi bir meyve ama iyi bir savunma karşısında bu meyve işlevsiz kalır. Shanks örneğinde olduğu gibi. Ki Shanks'ın haki kullanıp kullanmadığı bile değil orda. Hele daha sonra Shanks'ın kılıcı için "Gyrphon magmayı bile durdurabilecek dayanıklılıkta bir kılıçtır" bilgisi geldikten sonra işin rengi baya bir değişti bende de neyse haki kullanmış olsun ;) Sadece haki kavramı Akainu'nun magmasını durdurmaya yetiyor. Hadi diyelim Shanks yonkoular içinde en güçlü hakiye sahip. Ee diğer yonkoularda da demir bir beden ve ondan aşağı kalmayacak seviyede vücut sertliği var. Bu haki açıklarını da bu şekilde kapladıklarını düşünelim.

Yani nerden bakarsan bak amirallerin saldırı gücü savunma yapacak bir yonkou karşısında pek etkili olmaz bana kalırsa. Shanks armament yapsın magma havuzunda yüzer yani bana göre. Çünkü silahlanma görünmez bir kalkan/duvar. Bu duvar akışkan olan magmayı kendisine hiç ulaştırmazsa magma nasıl zarar verecek o kişiye ?
İlk paragraf tamam zaten.O Aka'nın yonko savunmasını aştığının bir göstergesi değil.Ama verdiği darbe direk ölümcül türden.Yani WB orda savunma yapsaydı ölümcül bir darbe almazdı ama kendisini yine tekleticek kadar hasar alırdı bence.

Ya da şöyle sorayım.WB ve diğer yonkolar arasındaki güç farkını nasıl görüyorsun ? WB tamam bence de en güçlü değildi ama Kaido'dan Shanks'tan da aşağıda olduğunu düşünmüyorum.Oda bu adamı o kadar efsane diye tanıttıktan sonra bu isimlerden güçsüz tasarlamaz.Yaşlı halini bile tasarlamaz.O yüzden bence WB ve diğer yonkolar güç seviyesi olarak aşağı yukarı aynı ayardadır.

Burdan şuraya gelicem.Bunlar güç seviyesi olarak aynı ayardaysa WB ve diğer yonkolar arasındaki savunma-saldırı gücü ilişkisi nasıldır ? Uçurum olabilir mi ? Aynı güçtelerse mantıken olamaz.Yani Kaido-BM gibilerin savunma gücü WB'den daha iyiyse WB'de saldırı gücü olarak bunlardan daha iyi olması gerekmez mi ? Yani illaki bi yerden dengelicek WB.Yani burdan da şuraya gelicem.Diyorsun ya amiraller bu savunma gücüne nasıl karşı gelicek,nasıl aşacak diye ? İşte eğer dediğim gibiyse(WB savunma olarak geri de ama saldırı olarak diğerlerinden daha iyiyse) o zamanda Kaido-BM gibiler de Aka'ya kolay kolay hasar veremez demek olmuyor mu ? Çünkü Aka savunma yapamamasına rağmen en iyi saldırı gücüne sahip yonkoya(Dediğime göre öyle düşün) dayanıyorsa savunma yaparak ondan daha güçsüz saldırıları olan yonkolara hayli hayli dayanır demek oluyor bence.Yani amiral-yonko arasında uçurum olmuyor dediğime göre.

Yav anlatabildim mi bilmiyorum.Karışık bir konu biraz.:(

Ha bu arada bunları şu son bölüme göre yorumluyorum.Yoksa G4 Luffy'e koka savunması bile yapmadan çizik almamak bana göre fazla aşırı,saçma olmuş.Hani Oda'nın bu son hareketini pek mantıklı bulmadım açıkçası.Yonkonun zirve olduğunu biliyordukta bu fazla aşırı olmuş.
 
Adam savaşmak için savaş alanına iniyor ve ''Ya ben o taraftan birisi beklemiyordum'' mu diyecek. Akainu'nun Dof'tan daha fazla konsantre olması lazım. O yüzden Aka'nınki basit bir hazırlıksız yakalanma değil, haki zayıflığıdır bana göre. Sonuç olarak ya Dof gözlem > Aka gözlem oluyor ya da Akainu haki kullanmış oluyor.

İkinci paragrafı şurdaki mesajına göre yazmıştım:
''Mesela burda Aka'yı düşün.Kaido karşısında olduğu için haki savunması yapacaktır.Hem de Kaido WB'den daha az güç kullanıyor.Kısacası bu sefer tam tersi olucak ve Aka daha iyi bir savunmayla daha güçsüz bir saldırıya cevap vermiş olucaktı.O zaman ne olurdu sence ? WB'ye reaksiyon gösterip kafasının bir kısmını götüren adam şu dediğim artı durumla Kaido'yu inim inim inletirdi bence.Yani yonko deseniz de amirale tam güç dalmamak onun için fazla sıkıntı olur.O yüzden bu bölüm aslında yonko=2 amiral denklemini değil amiral ve yonkoların diğer seviyelerden cidden farklı olduğunu gösteriyor.''
Yav savaşta diye her yere tam dikkat mi kesilecek ? Tamam adamlar üst düzeyde illaki bu insanlarında hazırlıksız yakalandığı anlar olur değil mi ? Kaldı ki hazırlıksız yakalayan da WB.Yani onun kadar üst düzey bir adam.

Dof'la Aka'yı dediğim gibi aynı kefeye koymuyorum.Dof ve Luffy 1v1 atıyorlardı değil mi ? E Dof eşşek değilse Luffy'nin kendisine saldırı yapmaya devam ediceğinin farkındadır ve doğal olarak haki savunması yapar.Bundan doğal ne var ? Aka'nın WB'den haberi bile yok.Adam Luffy'e falan konsantre olmuş başka hiç kimse umrunda değil.WB bi anda arkasında bitiyor.Mangada da animede de her şey bir anda resmedilmişti zaten.Yani olaylar çok farklı.

Kaido sağlıklı o yüzden Aka inletemez mi diyorsun ? Eğer bunu diyorsan katılmıyorum.DnS'ye yazdıklarım senin içinde geçerli o zaman.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık