Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1095: Ölü Olmanın Daha İyi Olduğu Bir Dünya

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 163 77.6%
  • Orta

    Kullanılan: 25 11.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 22 10.5%

  • Kullanılan toplam oy
    210
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hikaye çok uyduruk değil mi ya, Satürn etraftaki tüm düşmanları büyüyle kitlemiş, avucunun içindeki Bonney'i öldürmek yerine havaya kaldırıyor, 15 tane koramirale sıkın kafasına diye emir veriyor :) bağıra bağıra fb sonrası Nika gelip kurtaracak diyor mangaka, yani ne gerek var böyle saçma hikayeye :)
Gücü elinde bulunduran yozlaşmışlar aşağılayarak fantezi yaparak öldürmeyi sever. Ucuz senaryo tabi gerek yok bunlara
 
Vay be herkesin beklediği özgürlük savaşçısı Nika'ya bak! Oda'nın süper kurgusu, sadece mclerde görülen yanlızca zoan formunu değiştirmek ile ölümün eşiğine getiren meyve yüzünden yerde yatıyor:) Bizim zavallı Kuma ve babası da bunu bekliyor. Hikayenin sonuna geliyoruz Oda hala ana karakteri yerlerde süründürmekten vazgeçmiyor. Bu galiba tüm japon serilerinin genetiğinde var. O mc ne kadar güçlü olursa olsun ezilecek sonra bizi ters köşe yapıp geri dönüp kötü adamları yenecek... Luffy'nin dövüşlerine bakın kesintisiz neredeyse hepsinde vardır.

Buggy dövüşü, ilk kafeste hapis oldu,etkisiz kaldı, sonra yendi.
Kuro dövüşü, hipnoz oldu, etkisiz kaldı, sonra yendi.
Arlong dövüşü,suya düştü, etkisiz kaldı, sonra yendi.
Crocodile dövüşü,bir kere hapis kaldı, bir kere bıçaklandı, bir kere kurutuldu, sonra yendi.
Enel, eline altın top sıkıştırılıp etkisiz bırakıldı, sonra yendi.
Rob Lucci, çatıdan fırlatılıp etkisiz kaldı, sonra yendi.
Gecko Moria, gölgesini çaldırıp etkisiz kaldı, sonra yendi.

Yazmaktan yoruldum:) Diğer arcların, dövüşlerin hepsinde de vardır. Kaido da herhalde 4 kere olmuştu:) Sırf şu boş kurgu mantığı seriyi 10 sene uzatmıştır. Bu kurguyu uzatmak için g3 ve g4 e zayıflıklar vermişti. Şimdi hiç bir zoanda böyle yazıflık olmamasına rağmen g5 e verdi. G5 şuan benim için çöp. Luffy, Kaido dövüşünde zayıf düşse de istediği zaman sorunsuz tekrar g5 formuna girebiliyordu. Ama şuan görüyoruz ki kendini koruyamayacak derecede zayıf düşüyor! Bu g5 yüzünden geleceği görebilecek seviye gözlem hakisi, kral hakili silahlanma çöp oldu. Oda g5 i en güçlü göstereceğinden artık bu güçler ikinci sınıf yan karakterlerin üstünde kullanılır. Ben Luffy'nin eski dövüş tarzını özledim. O dövüşlerde en azından luffy'nin kendine has dövüş tarzı ve dövüşlerde birazda olsa dövüş koreografisi vardı.

Bölüme devam edecek olursak(g5 olayı çok canımı sıktı uzun uzun yazdım:D), goroseilerin ölümsüz kişiler olduğu herkes flashback ten anlamıştır. 38 yıl önce bile aynılar. Şuan aklıma 2 ihtimal geliyor. İlk, birileriyle anlaşma yapmış gerçek şeytan olabilirler, şeytan meyvelerimiz var niye şeytanlar olmasın? Altlarında çıkan pentagram çizimleri de buna bir örnek. İkincisi, imu nun çok özel bir meyvesinin olması ve goroseilerin de imu ye bağlı yaşayan varlıklar olması. Nasıl big mom ruh yoluyla bir sürü yaratığı vardı, goroseiler de belki öyleler.

Bölüm sonunda ivankov u görüyoruz ve bu işleri oldukça ilginçleştiriyor. Burada ivankov yaşı günümüzde 53 olduğundan 53-38=15 yaşında olmalı ama niyeyse 10-11 civarı gözüküyor. Yanındaki kız bunny annesi büyük ihtimal. İkisi de belirtildiği gibi köleler. Ama neden diğer köleler kafeste iken bunlar tasmasız, serbest geziyorlar ve kumayı yakalayanlara karşı çıkıyor? Acaba İvankovlar tanrı vadisinden nasıl kurtuldular, kimler tarafından yetiştirildiler de dragon ile tanışabildiler?

Reddite bir teori gördüm. Dragon'un burada denizci olarak bulunduğu(dragon burada 17 yaşında) burada yaşananları gördükten sonra denizciliği bırakıp, kuma,ivankov gibi köleleri serbest bıraktığını sonra devrimci olduğunu söylüyordu. Tabi devrimcilik fikri ohara da aklına yatıyordu. Ama özgürlük savaşçıları diye bir grubu olduğunu biliyoruz. Buradaki köleleri özgür bırakmasından bu teori mantıklı açıkçası. Bir de Akainu'nun da burada olduğunu söylemiş. Akainu da burada 17 yaşında, dragon ile aynı yaşta. Belki dragon ile arkadaştılar veya rakiptiler buradaki olaylar yüzünden düşman oldular. Hatırlarsanız akainu sürekli marineford da Luffy'nin peşinden Dragon'un oğlu diye takıntılı şekilde koşuyordu. Belki dragon'a olan nefretindendir.

İvankov konusunda gelirsek ben ileride ivankov'un çok güçlü gösterileceğini düşünüyorum. Çünkü zaman atlaması sonrası kıçı kırık crocodile bile nasıl güçlü çizildi. Bu adam devrimcilerin kurucularından, marineford da akainu yu tutup fazla yara almadan kurtulmuş biri. Şuan gelecek bölümler için bayağı heyecanlıyım bu tanrı vadisi olayı çok fazla şey açıklayacak. En önemlisi genç beyaz sakal,roger, big mom, kaido, garp göreceğiz. Oda flashbackı yarıda kesip bize çok büyük şerefsizlik yapmaz inşallah. Ana karakterin mal gibi yerlerde süründüğü dövüşleri görmekten sıkıldım çünkü.


Ayrıca şu kalp atışının sembolik olarak cidden önemli bir şey olduğu iyice görmeye başladık. Ama animedeki yansıtılması çöptü. Rasgele birilerini bulup onlara davul ile ilgili bir şeyler besteleyin demişler onlarda random bir şeyler sallamış. Kalp atışları ile animedeki sözde davul, daha doğrusu orkestra müziğinin ne alakası var?


Hazır japon kültüründe de güzel davul çalgıları var. O animedeki iğrenç şeyi koyacaklarına direk şu videodakini koysalar daha iyi olurmuş.

Perspektifini değiştirmeni tavsiye edebilirim sana. One Piece de ana karakter dayak yiye yiye bugün olduğu hala geldi... Dayak yemek umrunda değil bir şekilde başaracak. O yüzden ısrarla korsanlar kralı olacağım diyip üstüne bir posta dayak yiyor. Bu azmi , bu inancı ve bu mücadele ruhunu satıyor bize çizer.

Şahsen keyif alıyorum. Nika gelip güç dengelerini sarsana kadar herkes halinden memnundu zaten... One Piece i sevdiğimiz için oturup bu travmanın bizi nereye götüreceğini izliyoruz... Şahsen Oda nın bu seriyi hakkını vererek bitireceğine inanıyorum. Sabrediyorum.
 
Hikaye çok uyduruk değil mi ya, Satürn etraftaki tüm düşmanları büyüyle kitlemiş, avucunun içindeki Bonney'i öldürmek yerine havaya kaldırıyor, 15 tane koramirale sıkın kafasına diye emir veriyor :) bağıra bağıra fb sonrası Nika gelip kurtaracak diyor mangaka, yani ne gerek var böyle saçma hikayeye :)
Kuma gelecek daha sonra Nika at kalbim güm güm yapacak o da davulları duyacak vesaire. Luffy'nin şuan yatmasının sebebi bile bu bence. Kuma'nın buraya gelip davulları duyması lazım.
 
Hikaye çok uyduruk değil mi ya, Satürn etraftaki tüm düşmanları büyüyle kitlemiş, avucunun içindeki Bonney'i öldürmek yerine havaya kaldırıyor, 15 tane koramirale sıkın kafasına diye emir veriyor :) bağıra bağıra fb sonrası Nika gelip kurtaracak diyor mangaka, yani ne gerek var böyle saçma hikayeye :)
BM nin marcoyu gırtlaklayıp kendisi bir şey yapmayıp Perosa öldür emrini vermesiyle neredeyse tıpa tıp aynı sahne.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık