Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Beyazbıyık Korsanları vs. Dressrosa Timi

Galip Kim Olur?

  • WB Tayfası

    Kullanılan: 76 83.5%
  • Dressrosa Timi

    Kullanılan: 15 16.5%
  • Yenişemezler

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    91
Evet arkadaşlar. Üzerinden biraz olsun süre geçen Dressrosa olaylarından sonra açılan Wb Tayfası vs Dof tayfası konusunda tartışıldı alay edildi. Şimdi bir de bu karşılaşmanın sonucunu görmek istediğim ve kim ne diyecek merak ettiğim için konuyu açıyorum. İyi tartışmalar hepimize.

Yukarıda küçük bir anketimiz de var oy verirseniz sevinirim.

Wb Tayfası


Herkesi teker teker koyarsam çok uzun olacağı için yukarıda gördüğümüz şekilde tüm Wb tümenleri savaşa dahil olacaklar. Yine de bir kaçını ekleyelim konuya zenginlk olsun. Thatch'in gücü bilinmiyor ancak çıkarırsam da neden çıktı yada Thatchli farklı olur gibi yorumlar gelir diye çıkarmıyorum. Onu da tümen sıralamasındaki yerine göre değerlendirirsek en sağlıklı sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. Yami yaminin sahibi olmasından ötürü meyvesiz olma ihtimalini de unutmayın.



Eski Beyazsakal Korsanları'nın birinci tümen komutanı olan Marco, kendisinden alt rütbede olanları emrine alabilirdi. Newgate'in ölümünden sonra tayfadaki en üst düzey kişi olduğundan, tayfanın kalanının komutasını almış ve onlar ile birlikte Marineford'dan geri çekilmiştir.

Bilinci ve iradesi oldukça sağlamdır. Bir Yonko olan Shanks'ın güçlü Haki patlamasından etkilenmez. Gol D. Roger döneminde de eski Beyazsakal Korsanları'nda olduğundan usta ve tecrübeli bir savaşçıdır.

Marco, tüm One Piece serisindeki en güçlü karakterlerden biridir. Üç Amiral, hatta bizzat Newgate'in sahip olduğu dövüş yeteneğine sahip olduğu söylenebilir. O zamanlar Amiral olan Kuzan, Borsalino ve Sakazuki ile başa baş mücadele edebilmiştir. Marco, eski Beyazsakal Korsanları'nın kaptanından sonraki en güçlü üyesiydi. Zira kaptanın ölümünden sonra tayfanın başına geçmesi bunun kanıtıdır.

Marco, adı henüz açıklanmamış Mitolojik Zoan türünde oldukça güçlü bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Marco'nun meyvesinin mensup olduğu sınıftaki Şeytan Meyveleri'nin Logia türü Şeytan Meyveleri'nden bile daha ender bulunduğu söylenir. Meyve gücü, Marco'nun bir anka kuşuna dönüşmesine olanak sağlar. Her ne kadar meyve genel klasmanda Zoan türü içinde yer alsa da, hem Paramecia (iyileşme gücü vermesi), hem de Logia (mavi anka ateşi üretebilmesi) özellikleri gösterir.

Marco, Busoshoku Haki'ye sahiptir ve bu gücünü Marineford Savaşı'nda sıkça kullanmıştır. Haki'si ile Newgate'i öldürmeye çalışan Borsalino'yu tekmesi ile uzaklaştırmıştır. Ayrıca Kuzan'ı da bu gücü sayesinde tekmeleyerek Luffy'nin hayatını kurtarmıştır. Ace'in ölümünden sonra Vista ile birlikte Busoshoku Haki kullanarak Sakazuki'ye saldırmış ancak ikisi de Amiral'e zarar verememiştir.



Eski Beyazsakal Korsanları'nın 2. Tümen Komutanı olan Ace kendinin altındaki herkesi emrine alabilirdi. Eski Beyazsakal Korsanları'nın üst komutanlarından biri olduğu için, Newgate'in emrindeki en güçlü ve en güvenilir adamlardan biriydi. Maça Korsanları'nın kaptanı olduğu dönemde kendisine Shichibukai pozisyonu teklif edilmiş, ancak o bu teklifi reddetmiştir.

Luffy, Gomu Gomu no Mi'ye sahipken Ace'in meyvesiz halini hiç yenemediğini söylemiştir (hatta kendisini Smoker'dan kurtaran Ace'in meyve gücünü gördüğünde oldukça şaşırmıştır). Ace de, tıpkı Luffy gibi iyi bir Denizci olması için Garp tarafından eğitim görmüştür. Güçlenmesi için yapacağı çalışmalar ise Dadan'ın kontrolüne verilmiştir.
Ace, korkunç bir şöhrete sahipti. Eski Beyazsakal Korsanları'na katıldıktan sonra sivilin biri, Ace'in gücü hakkında ''dünya dışı'' yorumunu yapmıştır. Teach, Ace'i yenip, Dünya Hükümeti'ne teslim ettiğinde, anında kendisine Shichibukai unvanı verilmiştir. Gücü ve yeteneklerinden dolayı ölmeden önce 550.000.000 Belly gibi yüksek bir kafa ödülü vardı.

Ace, Logia türü bir Şeytan Meyvesi olan Mera Mera no Mi'nin bilinen ilk kullanıcısıydı. Bu meyve ona ateşe dönüşme ve hükmetme gücü veriyordu. Meyvesinin öyle yıkıcı bir gücü vardır ki; Baroque Works'ün sayısız gemisini tek bir hareketle yok etmiştir. Genelde saldırılarını ateşten yumruklar atarak yapardı. Ayrıca elemente dönüşebildiği için normal fiziksel saldırılar ona işlemezdi.

Ace yüzememesini kendisine çok fazla dert etmezdi. Meyvesinin gücü ile çalışan tek kişilik botu Striker ile denizler arasında yolculuk yapması bunun kanıtıdır. Bahsedilen botun kenarlarında paletler vardır. Ace ayaklarından ateş vererek bu paletleri döndürür ve o şekilde botu hareket ettirirdi. Botunu gayet iyi kullanırdı. Milyarlar'ın gemilerine saldırdığında botunu denizin altından yollamış, kendisi gemilerin üzerinden uçarak diğer tarafta botunun üzerine inmiştir.

Bunlara ek olarak Ace, kar yağışının bir an bile kesilmediği bir kış adası olan Davul Adası'na gittiği gün hiç kar yağmamıştır. Ölümünden sonra Ace'in meyvesinin tek başına şehirleri yok edecek kadar güçlü olduğu ortaya çıkmıştır.



Eski Beyazsakal Korsanları'nın 3. Tümen Komutanı olan Jozu kendinden alt rütbedeki herkesi emrine alabilirdi. Bilinci ve iradesi oldukça sağlamdır. Bir Yonko olan Shanks'ın güçlü Haki patlamasından etkilenmez. Gol D. Roger döneminde de eski Beyazsakal Korsanları'nda olduğundan usta ve tecrübeli bir savaşçıdır.

Jozu, önceden çok büyük bir korsan filosu olan eski Beyazsakal Korsanları'nın 3. tümenini komuta ettiğinden, bu filonun en üstün savaşçılarından biriydi. Marineford Savaşı'nda, Shichibukai ve Amiral seviyesinde bir güce sahip olduğunu göstermiştir.

Jozu'nun Denizciler'in Dev Birliği'ne mensup askerler ile karşılaştırılabilecek kadar hayvani bir gücü vardır. Oldukça uzak bir mesafeden dev buz dağını Marineford'u koruyan devlerin üzerine atmıştır. Attığı buz dağı o kadar devasa bir şeydi ki, Dev Birliği'ndeki devlerin en az on katı büyüklüğündeydi. Jozu'nun bu yaptığı, tüm seride gösterilen en büyük fiziksel güç şovlarından biridir. Sağ kolunu kaybettiği için saf gücünde bir düşüş meydana gelip gelmediği henüz bilinmemektedir.

Jozu, adı henüz bilinmeyen ve Paramecia türü olduğu düşünülen bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde bedenini ya da bedeninin istediği parçalarını elmasa dönüştürebilir. Yeteneği sayesinde Elmas Jozu lakabı almıştır. Jozu'nun meyvesi dönüşüm yapmaya olanak sağladığı için Logia türüne mensup bir meyve sanılabilir, ancak kaybettiği kolunun yerine elmastan bir kol yapmaması bu ihtimali düşürmektedir. Ayrıca bedenini dönüştürmek haricinde, elmas ürettiğinin görülmemiş olması da bir başka anektod olarak düşünülebilir. Bu verilere göz önüne alınarak, meyvenin sadece bedeni elmasa dönüştürmeyi sağladığı söylenebilir.


Eski Beyazsakal Korsanları'nın 5. tümen komutanı olan Vista, kendinden alt rütbedeki herkesi emrine alabilirdi. Gol D. Roger döneminde de eski Beyazsakal Korsanları'nda olduğundan usta ve tecrübeli bir savaşçıdır. Önceden dünyanın en güçlü tayfası olan eski Beyazsakal Korsanları'nda 5. tümen komutanlığı yapması onun güçlü biri olduğuna kanıttır. Marco, Luffy'yi Mihawk'tan kurtarması için Vista'yı göndermiştir. Bu da Vista'nın dünyanın en güçlü kılıç ustasına karşı koyabileceğini düşünmesindendir. Ayrıca Mihawk, sadece animede yer alan bir sahnede Vista'nın eski Beyazsakal Korsanları'nın en güçlü kılıç ustası olduğunu söylemiştir.

İnanılmaz bir gücü ve refleksleri vardır. Öyle ki Mihawk tam Luffy'yi biçecekken aniden ortaya çıkıp, onu durdurmuştur. Bir devin savurduğu baltayı kılıçları ile bloke edebilmiştir. Ayrıca havada top güllelerini kesebilir.

Vista, Busoshoku Haki'ye sahiptir.. Bu gücünü sadece Sakazuki'ye karşı kullanırken görülmüştür.

Wb tayfasından bir kaç kişiden bahsettiğimize göre daha kalabalık olan Dressrosa timine geçebiliriz.


Dressrosa Timi




Bu tarafta ise iki arc önce karşımıza çıkan, Doflamingoya karşı Dressrosada Hasırşapka Korsanlarına yardım eden ekibi ve o sırada adada bulunan Hasırşapka ekibini ele alıyoruz. Çok kalabalık oldukları için tek tek özelliklerini koyamayacağım. Bu nedenle kütüphaneden konularını bırakacağım tekrar bakmak isteyen arkadaşlar oraya gidebilirler.

Trafalgar D. Water Law
Sabo
Monkey D. Luffy
Roronoa Zoro
Franky
Usopp
Nico Robin
Bartolomeo
Cavendish
Chinjao
Orlumbus
Hajurdin
Ideo
Leo
Sai
Kyros
Kanjuro
Kin'emon ve daha niceleri ile birlikte Dressrosa Timi.

Savaş Dressrosada yapılacaktır.

Bilgilerin tamamı Korsanfan Kütüphanesi ve Smoker'a aittir.


Alıntı ile düzeltmeyi sürekli karıştırıyorum. :/
 
Son düzenleme:
Luffy,law,zoro,sabo harici diğerleri 10 dakika dayansın öpüp başlarına koysunlar :D Bunlar dan zoro vs vista güzel vs olur.Zaten en anlamlı ve kesin karşılaşacak karakter bunlar.Wb-luffy desen netice belli.Marco-sabo desek buda güzel vs olur.Belkide sonucu belli olmayan vs bu olur.Jozu-law desek law meyve gücünü toplayıp tek seferde kesemez ise fena dayak yer :D Yani bu dörtlüden luffy hariç diğerleri belirsiz vs güzel vs ler.Wb yardıma giderse eğer haksız rekabet.Wb tayfası yener ama 3 güzel vs çıkar ortaya.
 
Sabo ve Law'da eklenmiş Dof tayfasından daha güçlü bi ekib var karşıda :artiz:
Daha kötü olmuş. Ace onun içinden geçer. Bir kere Rosa ekibi birlikte vs atamaz, kimse birbirine arkasını dönemez. WB bunların hepsinin üstünden silindir gibi geçer. Bir deprem atsa Zoro'dan aşağısı gider.
 
Luffy,law,zoro,sabo harici diğerleri 10 dakika dayansın öpüp başlarına koysunlar :D Bunlar dan zoro vs vista güzel vs olur.Zaten en anlamlı ve kesin karşılaşacak karakter bunlar.Wb-luffy desen netice belli.Marco-sabo desek buda güzel vs olur.Belkide sonucu belli olmayan vs bu olur.Jozu-law desek law meyve gücünü toplayıp tek seferde kesemez ise fena dayak yer :D Yani bu dörtlüden luffy hariç diğerleri belirsiz vs güzel vs ler.Wb yardıma giderse eğer haksız rekabet.Wb tayfası yener ama 3 güzel vs çıkar ortaya.
Beyazsakal yok herhalde dövüşte.Zaten Beyazsakal olursa diğer tarafın yarısı korkudan bayılır :)
 
Beyazsakal yok vs'de :artiz:
WB olsa tek girer hepsine,
Marco, Ace, Jozu, Vista
Sabo, Law, Luffy, Zoro
Bence Wb takımı kazanır :hmm:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık