Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 982: Hödük, Hödük ile Karşılaşır

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    217
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En hard Luffy fanlarının, tüm bu "Wano kapalı/WB'nin haberi yok" mevzusunun, sırf Wano'yu 20 yıl sonra Luffy azad etsin diye, sadece kılıftan ibaret olduğunu bilmiyorlarmış gibi yapmaları... Sonra gidip WCI'daki Sanji'nin hareketleriyle kıyaslıyorlar bunu.

WB'nin Wano'ya gitmemiş olması, size WB ve onun karakteri hakkında bir fikir versin diye söylenmiyor. Bunu Sanji örneğiyle de açıklayacağım aşağıda. Wb gitmiyor çünkü olayların çözümlenmesi için istenilen vakit çok sonrası. Geleceğe gönderiliyorlar yine aynı sebepten. Bu tarz olaylar kurgudur çünkü neden seriye kondukları bellidir. Hikayeye yedirilmemiştir.

Oden'in başarısız olacağını flashbacki okurken biliyorduk. Bizi rahatsız eden, başarısız olması değil, oluş şekliydi. Kurguda bir şeyler eksikti. Bu açıdan Wb mevzusuyla çok benzerdir. İkisi de kurgu hissiyatını unutturabilirdi. Oda'nın eksiği.

Gelebilecek bir yorum:"Zaten seri komple kurgu ona bakarsan"

Evet öyle ama başarılı kısımları var, başarısız kısımları var. İyi bir kurgusu olan hikaye, okuyucuya kurguyu hissettirmez. Kurgu derken sırf senaryo istenilen noktaya gelsin diye ittirilen olaylardan bahsediyorum. Wano ise buram buram kurgu kokuyor. Yine de Oda'nın oluşturacağı dramatik çözümleme için okuyorum. Kurguyu takmayıp keyif almaya bakıyorum şahsen.

Luffy vs Apoo ya da Sanji'nin WCI'daki davranışları ne kadar kurgu? Oda'nın anlatmak istediği ve bunu ne yolla yaptığı önemli.
Apoo'nun yeteneği hakkında bilgi vermek. Oluşturabileceği tehdit seviyesini göstermek. Luffy üzerinden bunu yapması ve Luffy'nin kısa süreli KO olması Apoo'nun boş olmadığını, ciddi bir tehdit oluşturabileceğini vurgulamak içindi. Sonuçta pek yer vermediği bir süpernova, onun da hafife alınmaması gerektiğini söylemiş oldu bence. Evet kurgu denebilir ama bunları Luffy üzerinden yapmasının sebebi var.
1- Luffy dokunulmaz değil, bu durumlara hala düşebilir.
2- Apoo'yu da küçümsememek gerekir.

Sanji WCI'da karakter olarak en önemli sınavını verdi. Oda Sanji'nin mental olarak sınırlarını test edecek ortamı oluşturdu. Ve Sanji'yi bu yükün altında ezilirken çizdi. Bu durumda kurgu göze batmaz çünkü Sanji'nin davranışlarının yol açtığı durumlar kendisinden başka bir olay için ya da başka birini etkilesin diye çizilmedi. Luffy vs Sanji'nin kurgu açısından yol açtığı şeyleri sıralayıp eleyelim.

1- "Luffy'nin tayfası için sergilemeyeceği kararlılık yok."
Bu seride defalarca vurgulanmış, hem de bundan daha dramatik şekillerde yapılmış ve Luffy denince akla gelen ilk özelliklerden biri. Nakaması için yapmayacağı şey, görmeyeceği dip yok. Bunun tekrar vurgulanmak istemesi, Sanji'nin o konuma getirilmesi için sebep değildir.

2- "Luffy'nin yakalanıp hapsedilmesi gerekiyordu"
Bunu başka bir şekilde kolayca çizebilirdi. Sanji'den aldığı hasara gerek yok aslında.

3- "Sanji'nin hissettiği çaresizliği ve içindeki çatışmayı çarpıcı şekilde anlatmak"

Tabi ki sebep bu. Sanji mental sınırlarını test edecek bir durumda, ağırlığın altında ezilmiştir. Bunu göstermek amaç. Hani başka bir olaya hizmet etmek için var olsa, kurgu derim ben de. Bunu Sanji'nin WCI'daki her yanlışı için düşünün. Sonuç aynı. Bunlar başka olaylar gerçekleşsin diye çizilmedi. Tek başlarına anlam ifade eden olaylardı. Yani Sanji hakkında fikir versin diye varlardı.

WB'nin Wano'ya gitmemiş olmasına neden kurgu dediğimi anlamış olmanız lazım artık.
Gitmemesi, WB karakteri hakkında bir fikir versin diye değil. 20 yıl sonraki olayların gerçekleşmesi için, gitmemesi gerektiğindendir.
Yav he he Sanji'nin yaptığı şeyler kurgu değil onun karakteri ama WB'nin yaptığı şeyler başka bir nane. Burada istediğin şeyin alıp kurgu diyorsun istemediğin şeyi karakterin yapısı diyorsun. Boşu boşuna yazıp çizmişsin. WB'nin ne mal olduğu belli 50 tane ofsaytı olan adamı 10 tane iyi hareketi var diye ilah yaptınız başımıza.
 
Konu belli oldu momonosuke idam edilirken kinemon ve ekibi, ellerinde dövülmüş kaidounun oğluyla gelecek momo yla takaslayacaklar sonra da II.Wano Meydan Savaşı başlayacak.
 
Yav he he Sanji'nin yaptığı şeyler kurgu değil onun karakteri ama WB'nin yaptığı şeyler başka bir nane. Burada istediğin şeyin alıp kurgu diyorsun istemediğin şeyi karakterin yapısı diyorsun. Boşu boşuna yazıp çizmişsin. WB'nin ne mal olduğu belli 50 tane ofsaytı olan adamı 10 tane iyi hareketi var diye ilah yaptınız başımıza.
Say len 50 tane ofsaytı :artiz:
 
Gelmezse senden sorarım.
Ümitlendirdim mi? :/
Gelmesi iyi mi kötü mü kararsızım sonra perşembeye kadar bekle dur zaman daha zor geciyo.
Pazartesiye alışınca sanki perşembe gelmesi geç gelmiş gibi geliyor. Erken çıkınca daha çok tartışabiliyoruz gibi sanki.

Kısa süre sonra bunları paketlerler gibi. Pazartesi spoiler gelince perşembe günü tüm bölüm geliyor. İngilizce kaliteli görüntülü çeviri çıkmadan tüm diyaloglar elimizde oluyor. Kaşınıyorlar resmen.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık