Yahu ikidir mantıksız diyorsun. Senin ki asıl mantıksız. KK olmak istese Luffy den hızlı olurdu demeye getirdi yav hahaha.Evet ciddiyim. Ve bu yüzden de bu mantıksız değerlendirmeyle muhatap olmak beni üzüyor.
Hatta kızdırıyor.
Sanji'nin Allblue sevdası yine yemek yapmayı sevmesinden kaynaklı. Bunu niye açıklarken buluyorum ben kendimi?
Bu adam çocukken aklını yemek yaparak korumuş biri.
Bütün o işkencelere rağmen iradesini yemek yaparak sağlam tutmuş biri.
Sizin için dünya ya da hayaller sadece kılıçlardan ve yumruklardan geçiyor olabilir. Uyandırayım, hayal dediğimiz şey sadece birilerini pataklamak üzerinden tanımlanmıyor.
Kaldı ki yemek yapmanın nasıl bir işlem olduğunu, nasıl bir disiplin, çaba ve eğitimden geçtiğini bilmiyorsan o zaten senin hayırsız evlatlığın. Hiç mi yardım etmedin annene yemek yapmak için. Aşçılığa karşı bu bakış açısı nedir? Ne biliyorsun bu işin uzmanlarının hayatlarına dair.
Sanji'nin hedefi başka evet.
Nami'nin de başka. Chopper'ın da başka. Franky'nin de başka.
Ama koca tayfada hayaline ulaşmış kim var Sanji'den başka.
Hiçbir şey yapmadan bu kadar güçlü olan kim var?
Zoro kendini bildi bileli kılıç yolunda saplantı seviyesinde çalışma halinde. (Ben bazen kendimi "Acaba bunun yer-yün yetisi bütün kapasitesini kılıç kullanmaya odakladığı için mi bu kadar kötü?" diye düşünürken buluyorum.)
Buna rağmen, onunla aynı yaştaki Sanji hayaline ulaşmışken bu adam bu kadar çabaya rağmen hayaline daha ulaşamadıysa bu ne Sanji'nin ne bir başkasının suçu. Demek ki yeterli değilmiş.
İşinize gelmiyor diye insanları hayalleri, meslekleri, emekleri ne güzel aşağılıyorsunuz ya.
Tamam All blue yemek sevdası ile alakalı. Ama şuan en iyi aşçı tamam bitti olay bu mu? Ama ben All blue'yu görmeim nerede hani?
Bak Sanji'nin nelere katlandığından bahsetmiyorum ben. Kendin diyorsun küçüklüğünden beri yemek yapmak için uğraşıyor. Acı çekmiş çekmemiş ben ondan bahsetmiyorum. Ama güç dediğin şey çabalamaktan gelir. Zoro ve Luffy çocukluğundan beri kendilerini bu konuda geliştiriyorlar. Sanji nasıl yemekle kafayı bozduysa. Luffy ve Zoro da Güçlenmek ile bozmuş. Ve burada bahsettiğimiz şeyde güç.
Hem Sanji küçüklükten çektiği eziyetlere mecbur kalıyor. Sürekli ağlayıp zırlıyor. Çok narin bir çocuk belli. Luffy ve Zoro gibi azman değilmiş. Üzücü olması ayrı bir şey ama ben olayın diğer tarafını söylüyorum. Sonra adamı Reiju kurtarıyor o olmasa biterdi işi maalesef. Yani burada iradelik bir şey yok.
Sanji hayaline nereden ulaştı yahu? Hani All blue? yok ortada öyle bir şey. Hiç bir şey yapmadan güçlendi diyorsun. Nasıl hiçbir şey yapmamış? Zeff ne o zaman? Sonra Franky, Usopp falanda Sanji den ekstra olarak bir şey yapmıyorlardı ki. 2y eğitimde hepsi kendini geliştirdi. Ondan öncesinde ise Sanji nasılsa, Usopp, Franky de öyleydi. Sanji için nasıl hiçbir şey yapmadan bu kadar güçlü olan kim var diyebiliyorsun.
Yahu Zoro kılıca abandı diyorsun da. Ne yapacaktı? ona bakarsan Luffy de meyev yiyip, denize açılmadan önce bir sürü antrenman yapıyor. Tabi ki yapacaklar. Kurduğun Hayal bile senin iraden ile alakalıdır. Kimi KK olacağım-Dünyanın en güçlü kılıç ustası olacağım der. Kimi de ben yemek yapacağım der.
Bu arada Sanji ile yakın yaşlarda olan Luffy de senin mantığına göre hala KK olamadı vay ezik Luffy vay demek ki yetersizmiş.