Mozaik Kek
Uyguladığım tarif bu:
https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mozaik-kek-tarifi/
Farklı yaptığım şeyler: Önce yumurtaları iyice krema kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra şekeri ekleyip 3 dakika daha çırpıyorum. Keki fırında önce 180 derecede 35 dakika pişirip sonra
(fırının kapağını açmadan) 160 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişiriyorum.
Mantar Sote
Malzemeler: 600 gr mantar, 1 kuru soğan, 1 diş sarımsak (isteğe bağlı), 1 yeşil biber, 1 kırmızı biber, 1 domates (isteğe bağlı), 1 yk salça, 3 yk zeytinyağı, baharatlar (tuz, karabiber, pul biber)
Tarif: Mantarların saplarını çıkardıktan sonra (Saplarıyla beraber pişiren de var, ben genelde çıkarıyorum.) üstündeki kirlerin yumuşaması için mantarları yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletelim. Süre sonunda yıkadıktan sonra mantarları doğrayıp bir kaba alalım. Tavada zeytinyağı ile kuru soğan ve sarımsağı kavuralım; salça, doğranmış biberler ve domatesi ekleyip bir iki tur çevirip yumuşattıktan sonra mantarları koyalım. Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, dibi tutmasın diye ara ara mutlaka karıştıralım.
Pişerken su eklemek falan yok, altını çizeyim. Domates koymazsanız görseldekinden daha kuru bir yemek elde edersiniz, ben lezzet versin diye ekliyorum. Mantarın cinsine de bağlı olarak kısık ateşte 40-45 dakikada pişecektir. 2 tabaklıktır, biberleri artırıp 3 tabak elde etmek mümkündür.