Bana biraz mangadaki pozisyonlarından dolayı ace daha yukarda görünmüştü. Tabi bu tamamen kafadan attığım bişey ama mangaka luffy’nin kardeşini direk sağ kol yapmak istememiş de onun için 2 numara yapmış diye düşünüyorum. 3 numara olması için ise bi sebep yok.Jozu, Mf Ace'ten güçlüydü bana kalırsa. Ek olarak Jozu en güçlü Yk2'dir. Herif tam bir azmandı ve Oda bu adamı da hakkıyla işleyemedi.
Bir de her tayfanın ilk 3 komutanında bi benzerlik vardı. Tatlı komutanlarda tatlı güçleri var. Yıkımcılar zoan.
Wb’ninkiler ise her meyve türünde özel bi meyveye sahip gibiydi. Sağ kolu mistik zoan anka kuşu. Ace mangada defalarca övülen logia ateş. Jozu ise yine özel denebilecek paramecia elmas meyvesi. Her türden bi özel meyve var.
Meyvelerin nadirlik sırası mistik zoan>logia>paramecia şeklinde gittiğinden de ace daha üsttedir derim. Tabi mangaka o komutanların güçlerini benim tahmin ettiğim gibi düşündüyse.
Bir de şuana kadar yc3’leri hep tank gördük. Cracker kendisi pek hasar yemese de hep zırhla gezen, gerçek yüzü görülmeyen biriydi. Jack’in birgün içersinde saldırmadığı azman kalmadı. Jozu da bunlara benzer bi tip.
______
Dediğim gibi benimki de tahmin sadece. Jozu:yc2 diyenlere aksini gösterecek bişey yok.
Ace o kadar çok övüldü ki jozunun da arkasında olması bana hikaye için de gereksiz geliyor. Sonradan gelme çocuğun direk wb’nin en güçlü adamı olması kötü dururdu. Ama luffy’nin abisini ve Roger’ın oğlunu yc3 yapacak kadar da geriye atmanın anlamı yok.