Neyi çarptırıyorum tam olarak?Böyle tartışma yapılmaz. Karşı tarafın argümanları çarpıtarak onları stigmatize ediyorsun. Tartışmanın sonrasını okumadım ama şu dediklerini tartışma ettiğinden çok uzak bulduğumu söylemek istedim.
Neyi çarptırıyorum tam olarak?Böyle tartışma yapılmaz. Karşı tarafın argümanları çarpıtarak onları stigmatize ediyorsun. Tartışmanın sonrasını okumadım ama şu dediklerini tartışma ettiğinden çok uzak bulduğumu söylemek istedim.
Sadece beyan kısmını okumadın değil mi?Bir veri sunuyor ama. Erkek müsabakalarında 10 yılda bir şey yapamamışken kadın klasmanında başarılar elde etmesi aradaki fizyolojik farkı gösteriyor. Bu yüzden erkek ile kadınların ligi ayrı.
bu bireyin kimliği ile ilgilenmedim bu durumun sonucunda oluşan olaydan örnek verdim. Bireyin kişisel hayatında ne yapıp yapmadığı değil spor müsabakası içerisinde yaptığı ilgilendiriyor bu tartışma içerisinde.Sadece kadının profiline bir kez tıkla ve son tweetine bak. TERF kadınların tweetlerindense makale paylaşmanı tercih ederim.
Sporda ortalama değil ekstremler alınır, ortalama adam Premier Lig'de oynar mı? Oynamaz. Ortalama adam dünya şampiyonu olur mu? Olmaz.Mühim konu şu
Ortalama Trans bireyin verileri
Ortalama Kadın bireyin verileri
Ortalama Erkek bireyin verileri
Ortalama Siyahi bir insanla Beyaz bir insanın yapı farkı ve
Ortalama Trans bireyle Kadın bireyin yapı farkı arasındaki bağlantı.
Verisiz yorum yapılacak bir konu değil ama eldeki veriler ışığında da aangın attıklarından gördüğüm kadarıyla bi haksız rekabet var gibi görünüyor.
Tabi ben kafamda Transeksüel kişileri net bir konumlandırma yapmadım henüz o yüzden işin o kısmını tartışmaya hiç koymuyorum
Sen ne diyorsun Aydın?Sporda ortalama değil ekstremler alınır, ortalama adam Premier Lig'de oynar mı? Oynamaz. Ortalama adam dünya şampiyonu olur mu? Olmaz.
böyle olmayanı var mı? Böyle olmama ihtimali var mı?Yaptığı sporda +10 yıl boyunca erkek müsabakalarında yarışmış, gözle görülür bir başarı elde edememiş, sadece beyan ile kadın kategorisine geçip derece alan medyatik bir avuç olay yüzünden gereksiz bir ön yargı söz konusu. Geçiniz.
Makale yok ortada, olanlar da spekülatif, bir şeye dokunmayan ve manüplatif olmanın ötesine geçmiyor çünkü bu bir kasıntı ideoloji. Trans denen olgu gaylik ya da lezbiyenlik gibi bir fenomen değil. Ortayaçıkışını homofobik deneyler, ameliyatlar ve postmodern zırvalarla ortaya çıkan, psikoloji ve sosyoloji alanının içinden geçmiş bir ideolojidir. Beden ile ihin ayrılamaz, transhümanizm zırvasıdır.Sadece kadının profiline bir kez tıkla ve son tweetine bak. TERF kadınların tweetlerindense makale paylaşmanı tercih ederim.
Testesterondan bağımsız XY genlilerin akciğer kapasitesi daha kuvvetli, keza patlayıcılık gücü de kaslarındaki.Sen ne diyorsun Aydın?
Alıntıladığım mesajda trans kadınların kadın sporlarında olmamasını savunanların bunu "sırf" transfobik oldukları için savundukları iması epey vardı. Halbuki temel argüman trans kadınların diğer kadınlardan fiziksel olarak daha güçlü olması.Neyi çarptırıyorum tam olarak?