Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Trans Kadınların Kadın Sporlarında Olması Hakkında

Trans Kadınların Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olması Doğru mu ?

  • Doğrudur, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozmuyor.

    Kullanılan: 13 6.6%
  • Yanlıştır, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozuyor.

    Kullanılan: 167 84.8%
  • Kararsız

    Kullanılan: 17 8.6%

  • Kullanılan toplam oy
    197
Ortada net bir haksızlık var ve bu haksızlık giderilecektir. Empati yapacağım ayağına ayrımcılık yapan tipler, karşıt görüş belirten herkesi transfobik olmakla ve binbir türlü şeyle itham ederek sosyal medyada toksik bir ortam oluşmasını ve hakkını arayacak insanların önüne duvar örülmesini sağladıkları için süreç uzar sadece. Erkek spor dallarında vasatı aşamamışken kadın spor dallarında madalyadan madalyaya koşmanın verdiği tadı alan tipler de bundan en çok nemalanan insanlar olacaktır. O şan, şöhret kolay kolay bırakılmak istenmez. Bu süreçte adı hiçbir zaman hatırlanmayacak olan yanlış zamanda doğduğu için bütün emeği hiç edilip potansiyel başarıları elinden alınmış kadınlar da bir köşede sessizce ağlayıp kimse tarafından iplenmeden hayatlarını yaşayıp gideceklerdir. Çünkü hayal adil değil. Kim algıyı iyi yönetirse kimin borusu daha çok öterse ivme ona kayar.

Tartışılması gereken konu yetişkinliğe erişmemiş bireylerin hormon alıp almamasıyla ilgili mevzu. Bu çok kritik. Ömrü hayatı boyunca kendini etkileyecek ve geri dönüşü olmayacak bir kararı çocukların almasına izin verilmeli mi verilmemeli mi? Sporu falan geç insanın hayatını komple etkileyen bir şey bu.
 
Sadece kadının profiline bir kez tıkla ve son tweetine bak. TERF kadınların tweetlerindense makale paylaşmanı tercih ederim.
bu bireyin kimliği ile ilgilenmedim bu durumun sonucunda oluşan olaydan örnek verdim. Bireyin kişisel hayatında ne yapıp yapmadığı değil spor müsabakası içerisinde yaptığı ilgilendiriyor bu tartışma içerisinde.

(Kişinin sadece kadın düşmanlığından cinsel kimliğini değiştirip hem kadın döverek hem de para kazanma arzusundan uzak kalarak bu yorumu yapıyorum)
 
Bu adamlar translık adı altında kadınların haklarını çalıyorlar. branşının erkek liginde 400. sü kadın branşnda rekor kırıyor. Bunun aba ve çalışmayla alakası yok. Bu direkt kadın sömürüsüdür. Trasnlar kadın değiler, istedikleri kadar olmaya çalışsınlar
 
Mühim konu şu

Ortalama Trans bireyin verileri
Ortalama Kadın bireyin verileri
Ortalama Erkek bireyin verileri

Ortalama Siyahi bir insanla Beyaz bir insanın yapı farkı ve
Ortalama Trans bireyle Kadın bireyin yapı farkı arasındaki bağlantı.

Verisiz yorum yapılacak bir konu değil ama eldeki veriler ışığında da aangın attıklarından gördüğüm kadarıyla bi haksız rekabet var gibi görünüyor.

Tabi ben kafamda Transeksüel kişileri net bir konumlandırma yapmadım henüz o yüzden işin o kısmını tartışmaya hiç koymuyorum
Sporda ortalama değil ekstremler alınır, ortalama adam Premier Lig'de oynar mı? Oynamaz. Ortalama adam dünya şampiyonu olur mu? Olmaz.
 
Yaptığı sporda +10 yıl boyunca erkek müsabakalarında yarışmış, gözle görülür bir başarı elde edememiş, sadece beyan ile kadın kategorisine geçip derece alan medyatik bir avuç olay yüzünden gereksiz bir ön yargı söz konusu. Geçiniz.
böyle olmayanı var mı? Böyle olmama ihtimali var mı?
Sadece kadının profiline bir kez tıkla ve son tweetine bak. TERF kadınların tweetlerindense makale paylaşmanı tercih ederim.
Makale yok ortada, olanlar da spekülatif, bir şeye dokunmayan ve manüplatif olmanın ötesine geçmiyor çünkü bu bir kasıntı ideoloji. Trans denen olgu gaylik ya da lezbiyenlik gibi bir fenomen değil. Ortayaçıkışını homofobik deneyler, ameliyatlar ve postmodern zırvalarla ortaya çıkan, psikoloji ve sosyoloji alanının içinden geçmiş bir ideolojidir. Beden ile ihin ayrılamaz, transhümanizm zırvasıdır.
 
Neyi çarptırıyorum tam olarak?
Alıntıladığım mesajda trans kadınların kadın sporlarında olmamasını savunanların bunu "sırf" transfobik oldukları için savundukları iması epey vardı. Halbuki temel argüman trans kadınların diğer kadınlardan fiziksel olarak daha güçlü olması.
Elbette transfobik oldukları için buna karşı çıkanlar var, bu konuda bile gördüm birkaç tane. Ama bütün tartışmayı buna indirgemek ve karşı argümanları bunlar transfobik ya aslında bu yüzden böyle diyorlar seviyesine çekmek yanlış.
Senin tamamen bunu yaptığını söylemiyorum ama (bilinçli veya bilinçsiz olarak) hiç yapmıyor da değilsin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 36)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık