Niye cinsiyet değiştirirken fikri oluyor rızası oluyor da onda mı olmuyor?Çocuğun rızası yoktur.
@Berkay
Sizin mantığa göre ahlak dışı olmaması lazım.
Niye cinsiyet değiştirirken fikri oluyor rızası oluyor da onda mı olmuyor?Çocuğun rızası yoktur.
Çocukların karar verme yetisi yok diye kabul edilir zira zihinsel gelişimi tamamlanmamıştır. O yüzden hukukta da çocuk yaştakilere yapılan şeyler tecavüz değil istismar olarak adlandırılır. Bu farkı algılayabilirsin bence.Çocuk yaşta birinin rızası da dahil mi buna?
Din konusunda küçük mücahit @Chibi Şeytan la kıldığım cuma namazları geldi aklımaBu arada böyle konuların açılmasını ve tartışılmasını değerli buluyorum.
Ben bu şablonu yetersiz görüyorum.Karşılıklı rıza varsa, yapılan eylemin başkalarına zararı yoksa niye ahlâki olmasın?
Çocuğun uyum ameliyatı veya hormon tedavisi olmasını desteklediğim bir mesajımı bulursan haklısın. Ergenliği bitene kadar yapılmasını savunmuyorum ben bunların.Niye cinsiyet değiştirirken fikri oluyor rızası oluyor da onda mı olmuyor?
@Berkay
Evet, olmuyor. Ayrıca ben çocuk yaşta hormon almayı savunmadım :/Niye cinsiyet değiştirirken fikri oluyor rızası oluyor da onda mı olmuyor?
@Berkay
O zaman nasıl çocuk yaşta cinsiyet değiştirme için hormon tedavisi alıyor bu çocuklar?Çocukların karar verme yetisi yok diye kabul edilir zira zihinsel gelişimi tamamlanmamıştır. O yüzden hukukta da çocuk yaştakilere yapılan şeyler tecavüz değil istismar olarak adlandırılır. Bu farkı algılayabilirsin bence.
Onun da olmaması lazım zaten olumO zaman nasıl çocuk yaşta cinsiyet değiştirme için hormon tedavisi alıyor bu çocuklar?
Ensest, engelli doğum ihtimalini çok yükseltiyor. Spesifik bir çift çocuk düşünmüyor olsa bile bunu normalize etmek ensest yüzünden engelli doğmuş çocuk sayısını arttırır. Başkasına zarar veriyor yani.Ben bu şablonu yetersiz görüyorum.
Ensest de ahlaki mi mesela? Bunu biyolojik olarak yanlışlamak çözüm değil. Neden Westermarck etkisi vardır demiyorum. Bu duruma istisnai olarak da olsa, karşı çıkan ve ensest ilişki yaşayanlara bunun ahlaki olmadığını nasıl gösterebilirsin?
Olmasınlar zaten?O zaman nasıl çocuk yaşta cinsiyet değiştirme için hormon tedavisi alıyor bu çocuklar?