Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Trafalgar D. Water Law vs Charlotte Cracker

Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    272
1-İp meyvesi yediyse kesilmez diye bir şey yok bildiğim kadarıyla.Hakiyle kesilebilir Dof.Hadi bunuda geçtim bu yazdığın Law’ın bu dövüşü kazanacağına dair bir dayanak değil farkındasın değil mi ?

2-Bu madde de yazdığına da iyi bir argüman diyemeyiz.”Law şartları uygun hale getirince kazanır” nasıl bir argüman oluyor ? O zamanda bende “Cracker şartları uygun hale getirince kazanır” diyebilirim ve bir anlamı olmaz.Kısır döngüye gireriz anca.

3-Su katabilmesi neden zor değil Law’ın ? Sürekli okyanustan su mu ışınlıcak ? Öyle bir şey dersen bile Law’ın meyve çok enerji harcayan bir meyve.O kadar kolay değil bence dediğin.

Bana göre Cracker Law’ı dağıtır.Bunun için çok fazla sebebim yok.Dressrosa’da bence Luffy-Law’la arasındaki farkı göstermişti.Law Luffy’nin üstünlüğünü kabul etmiş gibiydi.Dressrosa’ya kadar daha baskın bi karakter olmaya çalışan Law Dof dövüşü sonrası Luffy’i daha bi kabullenmişti.Cracker ise Luffy’e karşı daha dezavantajlı dövüşmesine rağmen baya baya kapışmıştı.O yüzden de Cracker bence alır.Law bir komutan etmez.
Öncelikli olarak ben Law kazanır demiyorum. "Cracker kazanır" diyenlerin bu iddiaları yanlış diyorum. Madde madde cevaplara geçeyim.

1-Mesele Doflamingo'nun kesilmesi değil. Ki "Doflamingo kesilmez." de demedim. "Kesmenin bir mantığı yok." dedim. Adamın kafasını kestik varsayalım ne olacak. Room içinde bölündüğü için herhangi bir yara almayacak ve ipleri sayesinde yeniden birleşecek.
Bu Luffy'nin Cracker'in bisküvi askerlerini yumruklaması gibi. Boşa zaman ve efor kaybı. Luffy'nin dövüşme tarzında bu olabilir ama Law'unkinde yok. O yüzden Doflamingo'yu kesmeye, daha doğrusu bölmeye yeltenmedi.
2-Benim dediğim olan şey yalnız. Law kopuk koluyla bekliyor doğru anı. Peki senin Cracker'la ilgili böyle bir şey söylemek için dayanağın ne?
3-Su ışınlamasına gerek yok. Dövüşü su olan bir yere çekebilmesi yeterli. Ki küçücük bir adada Cracker.

Diğer yazdıklarına ise diyecek lafım yok. Daha önce de dedim. Luffy'nin saatlerce dövüşmüş olması Cracker'ın çok güçlü olmasından dolayı değil, Luffy'nin dövüşme tarzından dolayı.

Not: Cracker'a güçsüz demiyorum. Sadece Luffy ile saatlerce dövüşen Katakuri gibi olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Oda'nın Law'ı bim poşeti yapmasının etkileri ankette görülüyor. Vaktinde o koldan bu kola gezmese bu çocuk çöp muamelesi yapılmazdı. Law gibi gelişme çağında olan ve potansiyelli bir adam elindeki meyve rakibine çok ters gelecek olmasına rağmen Cracker seviyesinde birini yenip o eşiği geçemeyecekse gitsin Grand Line'da sirk işletsin. Law yener Cracker'ı. Ne kadar zorlanırsa zorlansın finalde madara eder Cracker'ı.

1-Mesele Doflamingo'nun kesilmesi değil. Ki "Doflamingo kesilmez." de demedim. "Kesmenin bir mantığı yok." dedim. Adamın kafasını kestik varsayalım ne olacak. Room içinde bölündüğü için herhangi bir yara almayacak ve ipleri sayesinde yeniden birleşecek.
İşte bende diyorum ki bu dediğinin bi kesinliği yoktu hatırladığım kadarıyla.Varsa bi kaynak at bende bilgileneyim.Dof gayette kesilebilir benim bildiğim kadarıyla da konuyla alakasız bir tartışma olduğundan uzatmıyım.

2-Benim dediğim olan şey yalnız. Law kopuk koluyla bekliyor doğru anı. Peki senin Cracker'la ilgili böyle bir şey söylemek için dayanağın ne?
Verdiğin örnek bana göre yine iyi bi örnek değil.Law hayatı boyunca Dof'u yenmek istemiş zaten.Adam kim bilir ne zamandır kendince bir plan yaptı ama ona rağmen plan çok bir işe yaramadı.Kaldı ki doğru an dediğin bile 2v1'de olan bir şey.Kendi başına başarabildiği bir şey değil.

Ben Cracker'le ilgili seninki gibi bir şey söylemedim.Sadece senin argümanının zayıf olduğunu senin tarzınla sana anlatmaya çalıştım.

3-Su ışınlamasına gerek yok. Dövüşü su olan bir yere çekebilmesi yeterli. Ki küçücük bir adada Cracker.
Bu dediğinin ucu açık olduğundan çok tartışmıcam.Sonuçta Cracker'de zayıflığının su olduğunun farkında ve Law'ın bu hareketini bence yutmaz.Ayrıca dediğim gibi Law'ın meyve fazla enerji harcayan bir meyveydi sanırım.Hadi bunu da geçtim Cracker'in zayıflığı her ne kadar su olsa da 2 damacana alan biri komutan seviyesi adamı yenemez.Luffy vssinde gördük aslında bunu.Nami bisküvileri ıslatmasına rağmen 9-10 saat sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam o dövüş.Kaldı ki Law hem bir Luffy etmez hem de o bisküvileri ıslatıcak bir Nami'si yok.İşi çok daha zor.

Diğer yazdıklarına ise diyecek lafım yok. Daha önce de dedim. Luffy'nin saatlerce dövüşmüş olması Cracker'ın çok güçlü olmasından dolayı değil, Luffy'nin dövüşme tarzından dolayı.

Not: Cracker'a güçsüz demiyorum. Sadece Luffy ile saatlerce dövüşen Katakuri gibi olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Yoo dövüşlerin uzun sürmesinin Luffy'nin dövüş tarzıyla alakası yok.Dövüşü bitirebilse hemen bitirir zaten neden bitirmesin ? Luffy'nin öyle çok marjinal bir dövüş tarzı yok ki.Tekme tokat giriyor.O yüzden bu dediğine de pek katılmadım.

Neyse dediğim gibi Luffy'nin Law'dan daha güçlü olduğu netken(bana göre) ve yanında Nami gibi iyi bir avantaja sahipken onu 9-10 saatte anca yeniyorsa Luffy'den daha güçsüz olan Law'ın yanında Nami yokken yenmesinin imkanı yok bana göre.Ha Law yine kapışır Cracker'le ama sonu belli olan bir mücadele bence.

İşte bende diyorum ki bu dediğinin bi kesinliği yoktu hatırladığım kadarıyla.Varsa bi kaynak at bende bilgileneyim.Dof gayette kesilebilir benim bildiğim kadarıyla da konuyla alakasız bir tartışma olduğundan uzatmıyım.
Ya arkadaşım bak tekrar diyeyim. Ben "Doflamingo kesilmez" demiyorum. Koca dağ kesmiş adam Doflamingo'yu mu kesemeyecek?
Keser. Ama kesmesinin bir anlamı yok. Doflamingo ipleriyle kendini tekrar birleştirir.
E bu durumda ne oldu? Law gereksiz yere Oda açıp, teknik kullandı. E adamın Luffy gibi sınırsız meyve kullanma imkanı yok. Niye boşa harcasın elindekini?

Verdiğin örnek bana göre yine iyi bi örnek değil.Law hayatı boyunca Dof'u yenmek istemiş zaten.Adam kim bilir ne zamandır kendince bir plan yaptı ama ona rağmen plan çok bir işe yaramadı.Kaldı ki doğru an dediğin bile 2v1'de olan bir şey.Kendi başına başarabildiği bir şey değil.
Ben Cracker'le ilgili seninki gibi bir şey söylemedim.Sadece senin argümanının zayıf olduğunu senin tarzınla sana anlatmaya çalıştım.
Sen Cracker'la ilgili dayanağı olmayan bir iddia attın ortaya. Ve bununla benim iddiamı geçersiz kılmaya çalıştın. Ama benim iddiamın bir dayanağı vardı. Hatta bir çok dayanağı var. Biz Law'un nasıl dövüştüğünü biliyoruz. Plan yapıyor, bekliyor, sakin kalmaya çalışıyor, zayıf bir an bekliyor. Bu adam amiralin doğrudan saldırısı altındayken bile doğru anı beklemiş biri.
Ben anlamadım. Sen Law'un nasıl dövüştüğünü düşünüyorsun ki?

Bu dediğinin ucu açık olduğundan çok tartışmıcam.Sonuçta Cracker'de zayıflığının su olduğunun farkında ve Law'ın bu hareketini bence yutmaz.Ayrıca dediğim gibi Law'ın meyve fazla enerji harcayan bir meyveydi sanırım.Hadi bunu da geçtim Cracker'in zayıflığı her ne kadar su olsa da 2 damacana alan biri komutan seviyesi adamı yenemez.Luffy vssinde gördük aslında bunu.Nami bisküvileri ıslatmasına rağmen 9-10 saat sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam o dövüş.Kaldı ki Law hem bir Luffy etmez hem de o bisküvileri ıslatıcak bir Nami'si yok.İşi çok daha zor.
Bak tekrar söylüyorum. Law su getirmiyecek. Dövüşü su olan tarafa çekecek. Hengame (shambles) ile Cracker'ı su olan yere çekmesi yeterli.
Dahası konuyu gene Luffy'nin 10 saat süren savaşına çekmişsin. Arkadaşım diyorum ki Luffy'nin tarzı uzun savaşlar vermek. Rakibini yoruyor, zayıflatıyor ve ondan daha çok dayanıyor. Sadece Cracker'la değil, her zaman aynı şekilde dövüşüyor. Onun tarzı bu.
Katakuri dövüşünde de aynı şey oldu. Katakuri bunu dövmekten yoruldu. Luffy'yi döverken teknik geliştirdi, fantezi alemine daldı, gezindi tozundu falan. Öyle dövdü bu çocuğu. Zaten en son bunaldı dövmekten de kalktı ayağa kendini yere bıraktı falan.

Tabiki Law, Luffy gibi 10 saat dövüşmez/dövüşemez. Ama ona bakarsan Luffy de Vergo'yu, Law kadar kısa sürede etkisiz hale getiremezdi. Mesele güç değil yani, tarz.
Law, Luffy kadar oyalanmazdı/oyalanamazdı evet. Bu yüzden Luffy gibi staminaya çalışmaz, zayıf noktaya, uygun ana odaklanırdı.
Ki uyarayım. Luffy de bir zamanlar Enel etmezdi ama adamı yendi. Neden?
Meyvesi Antiydi.
Law'un meyvesi Cracker'a anti olabilecek bir meyve. Bu durumda Luffy o zayıf haliyle milyon wolta yenilmiyorken Law neden o sağlam/sert bisküvi askerlere yenilsin?
(Ki o askerlerle uğraşmaz da. Niye uğraşsın?)

Yoo dövüşlerin uzun sürmesinin Luffy'nin dövüş tarzıyla alakası yok.Dövüşü bitirebilse hemen bitirir zaten neden bitirmesin ? Luffy'nin öyle çok marjinal bir dövüş tarzı yok ki.Tekme tokat giriyor.O yüzden bu dediğine de pek katılmadım.
Yapma. Etme. Eyleme.
Tek yumruğuyla indirebileceği düşmanları saymazsak, düşün bir Luffy'nin dövüşleri nasıldı?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 23)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık