Webtoontr 'de okuyordum en son bunu açılmıyor orası nereden okuyorsunuz ? En son ara kat gibi bir yere mi ne inmişlerdi.
https://puzzmos.com/manga/tower-of-godWebtoontr 'de okuyordum en son bunu açılmıyor orası nereden okuyorsunuz ? En son ara kat gibi bir yere mi ne inmişlerdi.
Valla Garam hikayenin gerisini anlatmak istemedi ve Gustang'in söylediği şey de bu kısımla alakalı gibi duruyor.Bence orası yalan, adamı zorla intihar ettirdiler. Belki de Arlen'i kurtarmak için kabul etti. Zahard bu her türlü pisliği yapar. Gustang ise biraz şey dedi, iyi birisine sen en kötüsün dersin ya öyle söyledi tabi bence. Koon tam tersini söyledi çünkü.
Hepsi de olabilir ama hiçbiri de olmayabilir. Urek zaten Baam'ın kendin ol, istediğin gibi davran diyor, belli ki kafasını çok ütülemişler zahard ile alakalı. Onların buluşup bazı şeyleri konuşsalar dış dünya ve bulmaca ile ilgili cevapları alırdık sanrım 77.kata kaldı.Valla Garam hikayenin gerisini anlatmak istemedi ve Gustang'in söylediği şey de bu kısımla alakalı gibi duruyor.
Anlattığı kısma göre V kendini öldürmüş ve Arlene kulenin dışına çıkmış dolayısıyla, Zahard bunların tarafındakileri temizlemiş falandır burdan sonra olabilecek fazla bir şey yok gibi.
İlk tahminim, kehanetin bir devamı olduğu, yani Tanrı'nın gücü Baam'ın içinde belirecek ve onu hayata geri döndürecek, Zahard'ı öldürecek, anahtarı bulacak ama sonunda Rachel'ın dediği gibi kuledeki yaşamı yok edecek şeklinde devam ediyor olabilir.
Garam Urek'ten Zahard'ı öldürmesini istiyormuş, o öldüğü sürece gerisi umrunda değil gibi. Gustang'in de ilerde düşman olabileceği söylendi yani bir noktaya kadar Baam'ı kullanıp sonra onu öldürmek isteyebilir.
V'nin kötü olmasıyla ilgili aklıma çok fazla şey gelmiyor. İlk olasılık: Gustang'onun gizli ortağıdır, V her şeyden vazgeçip canına kıyınca tüm planları suya düşmüştür falan.
İkincisi; V'nin kulenin halklarıyla iyi geçindiğini biliyoruz, sonunda başarısız olması ciddi can kayıplarıyla sonuçlanmıştır, Gustang onun Arlene'le ilişkisinin çıkardığı isyanın kulenin bu hale gelmesine sebep olduğunu düşünüyordur.
Üçüncüsü ve uçuk olan tahminse: Phantaminum, aynı zamanda Pentaminum olarak da romanize edilebilir ve Penta roman rakamlarında V'dir... V'nin Viole'nin kısaltması olduğu Garam'ın tahminiydi sadece bu olasılık açık.
Yani V kendini öldürdüğünde yeniden doğmuş, axis güçlerini uyandırmış falandır ve gerçekliği bükebilecek gücüyle kuleyle bir çocuğun karınca yuvasını eşelemesi gibi oynuyordur. Akıllı karınca Gustang de bunu farkında olan az sayıda kişiden biridir.
Bu konuya bir daha ne zaman geliriz merak ediyorum, Gizli Kat'ın finalinde Zahard'ın ''acımasız kaderi, değiştirmenin yolunu bulduğunu'' söylemesi çok fazla anlama gelebilir.
Daha önce de yazmıştım aklımdaki başka bir olasılık da Phanta'nın aslında Baam'a gücünü veren Tanrı'nın bir düşmanı olması ve bu yüzden Zahard'a o ''kaderi değiştirebilecek bilgiyi'' verdiği yönünde. Eh birileri onu durdurmaya çalıştıysa da öldürmüştür işte.
Şimdi elimizde pek de hoşuma gitmeyen yeni bir kavram var: ÖngörüHepsi de olabilir ama hiçbiri de olmayabilir. Urek zaten Baam'ın kendin ol, istediğin gibi davran diyor, belli ki kafasını çok ütülemişler zahard ile alakalı. Onların buluşup bazı şeyleri konuşsalar dış dünya ve bulmaca ile ilgili cevapları alırdık sanrım 77.kata kaldı.
Kulenin 134 ile kalması bile başlı başına bulmaca, neden bir sonraki kata çıkmasınlar ki yani 134'e çıkan 135'i de dener. Çok zor oluyor falan olduğunu sanmıyorum. Çok büyük bir olay olmalı ki, oradan sonrası tabu olmalı. 134'ün şifresi var mı? Kulenin sınırı ne olabilir. Gardiyanlar neden Zahard'a göz yumuyorlar?
Gardiyanlar başta neden anlaştı, asıl soru burada yatıyor bence? Gardiyanlar özel varlıklar ve bence zahard için onları yenmek imkansız gibi bir şeydir. Neden bu ayrıcalıkları ilk Zahard'a verip öyle bir sistem kurulmasını istediler. Bu yüce varlıkların bir planı olduğunu düşünüyorum. Enryu dışarıdan müdahalesi bile bence planlı bir şey. Zahard aslında kullanılıyor olabilir. 10 aile ile güle oynaya tırmanmadığını biliyoruz. Gardiyanların kontratının iptal olmama durumu olduğunu da düşünmüyorum. Evankhell kovuldun diye gardiyan şutladı. Kulenin zirvesinde öleceğini görse bence tam tersi tırmanmaya devam ederdi. ben Zahard olsam öyle yapardım. bana sorarsan bu gücü ve yetkileri kuleyi bu hale getirmesi şartıyla verdiler. Kulenin tırmanılmasını engellemek için Zahard seçilmiş gibi.Şimdi elimizde pek de hoşuma gitmeyen yeni bir kavram var: Öngörü
Bu son istasyon savaşında Hoaqin'in çocukluğuna geri dönüp, Hon'un ona ''senin içinde şeytanın tohumlarını gördüğüm için sana öyle dedim'' demesinden önce fanlar arasında Arie Hon'un böyle bir yeteneği olduğundan söz ediliyordu. Zahard da benzer şekilde kendinin kulenin zirvesinde öleceğini gördüğü için kuleyi mühürledi bence.
Gardiyanlar hala içine fazla girmediğimiz bir konu, son olaylara bakınca bu konudaki görüşüm; Zahard'ın kulenin dışındaki Tanrı'yla ters düşmesi ve bunun sonucunda içlerinden birinin ölmesi sonucu artık onu pek de istemedikleri yönünde. Onları bağlayan kontrat gereği ona karşı savaşacak değillerdir ama gördüğümüz üzere dolaylı yoldan onun düşmanlarına yardım ediyorlar.
Çok belli değil mi? Açıkça Zahard ve sisteminin yok olmasını istiyor. Bunu da sadece kuralsızlar başarabilir.Yuri neden bütün kuralsizlar ile takılıyor?
Phanta ile konuşup sağ kalan kisi;urekle kanka,
Zahard prensesi ve simdi de bamla 1 sene gecirdi neredeyse?nedir bunun nedeni merak ettim?