Şimdi şöyle bir olay var. Bizimkiler 1. katta arkadaş oldu ve beraber ilerlediler. En iyi 10 E seviye falan hep bizimkilerden oldu. Kuleye belki 10000 kişi çıkıyor ama bizim tarafta güçlü adamlar taşıyor. Hatırlarsan Jyu Viole haliyle yalnız akarken bile Wangnan, Yihwa, Prens derken yeni ekip kuruldu. Genelde kurallılar birbirine bu kadar güvenip beraber hareket etmiyor gibi. Tek olunca da tırmanma hızları yavaş oluyordur. Yihwa herkesi yakmış tek Wangnan kurtulmuş zamanında. Yine de hızlı ama yavaşlama olacaktır.Kulenin tırmanma hızı ile ilgili kafama birşey takıldı. Urek Mazino kuleyi 60 küsür yılda rekor kırarak tırmanmış. Yuri kuleyi 200 yılda tırmanmış ve bir kurallı için rekor süre diyorlar. Buraya kadar herşey güzel.
Ancak ilk sezon 1 yıl desen, 7 yıl zaman atlaması, zaman atlamasından 43. kata kadarda bir 2 yıl desen toplamda 10 yılda bizimkiler 43. kata geldiler. Burada bir yanlışlık yok mu? Bizimkiler çok hızlı gitmiyor mu? Tamam atölye savaşı katına varmak, sonra trene yetişmek için hiç durmadan kat tırmandılar bir dönem ama Yuri'nin de her katı tırmandıktan sonra 3, 5 yıl pineklediğini de sanmıyorum.
Blog yazılarında bu konuyla ilgili birşeye değinmiş mi Siu. Çünkü bazen bir olay çok soruldu mu cevaplıyor veya yanlış anlaşıldı mı "çizimle anlatamadım" deyip doğrusunu anlatıyor.
Ne kadar güçlü olursan ol, misal Hatsu falan bu katlara kadar böyle kolay gelemezdi. İlla takılır bir yerde 3-5 sene eğitim yapıp öyle ilerlerdi.
Urek ise aralıksız tırmandı mı belli değil. 100. katta Arie Hon ile dövüşmüş. Bu adama daha ne testi uygulayacaklar. Belki onunla dövüşmek için 3-5 sene bekledi veya dövüştükten sonra o katlarda oyandı, hiç bilmiyoruz. Son olarak testler günlük oluyor mu bilmiyoruz. Belki 89. katın testi senede sadece 1 kere oluyor. Böyle böyle vakit kayıpları da olabilir. Yoksa bir testi geçemedin haftaya tekrar gir falan illa geçersin. Ama iyi bir takım çalışması gerekiyorsa o katta sağlam ekip kurana kadar 30 yıl da kaybedebilirsin. Her şey bireysel güç değildir.
Son düzenleme: