1- Yanlış soruları sorduğun sürece yanlış cevap alırsın
--Bizim dünyaya bakalım ; ben de koşuyorum, Usain Bolt da koşuyor, 100 metreyi aynı hızda koşma ihtimalimiz var mı, yok, beden insan bedeni ancak genetikten tut beslenmesine kadar, günlük rutinine kadar onlarca farklı etken var ve kesinlikle eşitlik yok.
--Şimdi aynı olayı Toriko'ya uyarla, X şahsın çok zor yapacağı işi Toriko çok hızlı yapmış olabilir, adamın gurme hücresiyle ve beslenmesiyle x şahsınki aynı mı ? Ki olayın böyle olmadığını da Tommyrod üzerinden anlattım, ısrarla Tommyrodun kol çıkarmasını atlayıp yorum yapmıyorsun
--Komatsunun olayı yine aynı, 20 yıllık şeyi anında yapıyor, devamında Another'ı, Pair'i falan milyon yıl yerine bir bıçak darbesiyle pişirecek bu adam, seride bu gücün ismi de Yiyecek Şansı, bu yetenek evrende o kadar önemli ki, Zonge'nin Yiyecek Şansını kopyalayan Midora, dünyayı bu yetenekle kurtarıyor
Özetle, Toriko ve Komatsunun yetenekleri evrende mevcut ve başkaları tarafından da kullanılan yetenekler olduğu için ortada mucize falan yok. Yeteneğin ölçütünün asimetrik olmasını ise bu karakterlerin bizim dünyadaki yıldız sporcular (Jordan, Nadal, Messi vs) gibi olmalarıyla açıklayabiliriz.
2- Gurme Hücresi Evrimi herkeste mevcut yav, baştan okuyorsun bari dikkatli oku
--Aç mesela Midora'nın yüzyıl çorbası içtiği sahneye bak
--Veya İçiryu'nun Ozon Bitkisi yediği sahneye bakabilirsin, adamlar dünyayı yok edecek güçte olmalarına rağmen yedikleri bu kıytırık yiyeceklere bile vücutları nasıl tepki veriyor görürsün
3- Toriko'nun Bambina, Heracles, Starjun karşısındaki halleri gerilimin kralıdır, OPta böyle sahneler bulamazsın.
4- Toriko ve Komatsu rakiplerinden çok çok zayıflar, tabi ki ölümden dönüp kurtarılacaklar, OP serisinde ise anlatım böyle değil. Her villainin son vuruşu Luffy'e yaptırıldığı için sanki Luffy güçlü havası verilmeye çalışılıyor, doğal olarak da aynı dövüş içinde bile defalarca kere kurtarılması göze batıyor ve rahatsız ediyor.
5- Son kısma da çok katılamadım, evren inşaası anlamında bence iyi Toriko, özellikle ikinci yarıda sonsuz evren inşaası okura daha çok keyif veriyor, OP benzerliği de doğal, yazarları yakın arkadaş ki OP'ta da pek çok yerde Toriko benzerliği görüyoruz.
Devamında gökyüzü adasını OP başka yerden alıyor, özgün bir fikir değil, 2 dünyalı evren fikri de OP'a ait değil, HxHde bile insan dünyası ve dış dünya fikirleri var.
Nasıl yok yav, Starjun, Bogeyuz, Tommyrod, Grinpatch, Midora, GT Robo, Kırmızı Mavi Nitro, 2. yarıda 8 Kral, Neo, Acacia vs bir sürü karakter var.
OP = Hikaye Serisi
Toriko = Aksiyon Serisi
Bu iki türünün en büyük farkı dramdır, Toriko'da azcık duygu vardır ama dram boyutuna varmaz, Going Merry batınca ağlarsın ama İçiryu ölünce en fazla gözün dolar.
O yüzden Elmayla Armudu kıyaslamaya gerek yok