Ciddiyim la ben.Nickin Acacia usta hani ciddiye alamıyoruz Toriko eleştirini Kaldı ki Sitedeki savcımızın lobisi ters etki yapmışta olabilir başlıkta toplanıp ''kaslı erkekler'' tabiriyle çokta üstüne gitmişizdir.
Ciddiyim la ben.Nickin Acacia usta hani ciddiye alamıyoruz Toriko eleştirini Kaldı ki Sitedeki savcımızın lobisi ters etki yapmışta olabilir başlıkta toplanıp ''kaslı erkekler'' tabiriyle çokta üstüne gitmişizdir.
Lafı dolandırmana gerek yok, şu yorumunun özeti çok açık, Ben Toriko'yu sevmiyorum, hadi beni bırak zaten kimse sevmiyor, başka bir şey değil. Kendinden yola çıkarak genelleme yapıyorsun ve haksızsın.Toriko zorunlu olarak öne çıkarıldı bence, mangaka diğer serilerdeki klişeyi taşımak istedi seriye. Ancak kaslı erkekler ne kadar farklı çizilse de ilk başlarda sevilmezse sonrasında beğenileceğini çok düşünmüyorum. Manganın şu an öyle bir zaafı yok değil.
Torikonun sevilme, takip edenlerin artması lobi çalışmasından kaynaklı bir şey. Yeterince insanı seriye çekmiş oldun, oldunuz. Güzel bir şey ama durduk yere olan bir şey değil. Bir de Türkçeye çevrildikten sonra dünya savaşı olması seriyi göz önüne çıkardı ama şu an derinliği olmayan sığ bir manga gibi geliyor bana artık.
Duygular iyi aktarılmıyor, ölenin ölümü kısaca geçiştiriliyor, arclar arası hızlı geçiş var; mesela gurme dünyasının bir kralını gördük ama backroundunu görmeden pair'e geçiyoruz. Böyle hikaye akışı olmaz. Sekiz krala biraz zaman ayırmak gerek ama bakıyoruz ki gökkuşağı oluşturuyor. Ne yazık ki öyle olunca da ister istemez geçiştiriliyor gibi geliyor ve bunda haksız değilim.
Benim de :/Birkaç aydır düzenli olarak her hafta merak ettiğim tek seri Toriko benim. Başkasını bilmem.
Dram dram sıkıyor bir süre sonra. Hani yeni bir şeyde çıkmıyorki hep belli bir taslaktan yürüyorlar
Kingdom okumadım ama Vagabond psikoloji - seinen serisi ve gerçek dünyada geçiyor. Toriko ise macera - fantastik - aksiyon serisi. Yani en kötü karşılaştırmayı yapmışsın ister istemez. Adam şimdi işi gücü bırakıp Tommyrod'un, Grinpatch'in, 4 Kral'ın çocukluğuna mı insin, ne gerek var yani ? Güçlerini bile sayfa sayfa açıklıyor adam, roman gibi diyoruz, bir de acıklı geçmişe dalarsa mangayı çizemez vallahi. Demek istediğim psikolojik tahlile girerse ivme kaybeder Toriko serisi, o yüzden hiç gerek yok.@Reiper
Kingdom ve Vagabond okuduktan sonra seride konu işleyişi nasıl, karakterler nasıl işlenir daha iyi anlamış olduğum için bugün bu tür şeyleri yazıyor olabilirim. Torikoyu sevmiyorum demiyorum, begenmiyorum. Sevmediğim seriyi okumam, Torikonun konusu nereye gidecek merakı olduğu için okuyorum şu an.
Heracles daha nasıl bahsedilebilirdi, tasarlanabilirdi demek bana cevabı geçiştirilmiş bir soru gibi geliyor. Kıyas açısından demiyorum sadece örnek açısından yazayım; Oda kıçıkırık Law için bile çok iyi ve sevilebilir bir geçmiş ve hikaye yazıyorsa Torikonun mangakası gurme dünyasının krallarından biri için nasıl bunu yapamıyor?
He heraklesin geçmişe gitsin, nasıl doğduğunu görelim. Yahu nerede böyle bir şey istedim. Vurguladığım şey, böyle önemli bir rolü olan bir yaratık hakkında doğru dürüst bilgi verilmemesi, başkaca shounen serilerde ara karakterlere bile ciddi manada geçmiş yada farklı hikayeler yazılıyor. Hakkında bilgi veriliyor. Torikoda, heraclese 2-3 bölüm anca ya veriliyor ya verilmiyor. Öyle olunca da ben ne anladım bunun krallığından?Kingdom okumadım ama Vagabond psikoloji - seinen serisi ve gerçek dünyada geçiyor. Toriko ise macera - fantastik - aksiyon serisi. Yani en kötü karşılaştırmayı yapmışsın ister istemez. Adam şimdi işi gücü bırakıp Tommyrod'un, Grinpatch'in, 4 Kral'ın çocukluğuna mı insin, ne gerek var yani ? Güçlerini bile sayfa sayfa açıklıyor adam, roman gibi diyoruz, bir de acıklı geçmişe dalarsa mangayı çizemez vallahi. Demek istediğim psikolojik tahlile girerse ivme kaybeder Toriko serisi, o yüzden hiç gerek yok.
Diğer hususta Herackles için fb istiyorsun yahu, Beygir la bu, çocukluğuna mı insin şimdi, nasıl Kral olduğunu mu anlatsın ? Yani hakikaten gerek yok hacı, fazla zorluyorsun gibi geliyor bana.
Olabilir.Ama iciryu nun devamı midora.Güçlü ve aktif tek o.Jirou olsun,nine olsun güçleri sorgulanmaz ama,midora aktif adam toplar rahatça.Belki demiştir abimin sevgisi beni değiştirdi falan.Midora nın iyi olması lazım,başka türlü ciddi anlamda güçlü yardıma gelecek kişi yok.Benim de :/
Not:Midora ile anlaşma yapmış olmasın Komatsu'yu alma karşılığı yemek yolla gibi birşey :/