1- Acacia'nın Neo'yu yeme mevzusu şöyle; Neo Acacia'nın sözünden çıkmıyor onun iştahı olduğu için. Acacia hemen buraya gel deyince Neo Moon'u patlatıp Acacia'nın yanına gidiyor. Zaten çok zeki bir varlık olmayan Neo, halen Acacia'nın vücudundan ayrıldığının farkında değil, onun bir parçasıymış gibi davranıyor. Sonrasında yanına yaklaşınca da Acacia, knocking uyguluyor Neo'ya ve Neo kıpırdayamıyor.
2- Midora Joa'ya Azınlık Dünya uyguluyor, böylelikle Joa sürekli darbe alırken kendi Yiyecek Şansı ile arada bir sıyrılarak saldırsa da Midora'da da Yiyecek Şansı olduğu için bir türlü etki edemiyor. Bir müddet sonra Joa, Yiyecek Şansı tükenince tamamen etkisiz kalıyor, tam yok olacakken Acacia knocking uygulayarak kurtarıyor Joa'yı.
3- Hayır, orada geçmişten bahsediyor. Acacia henüz God'ı yemeden önce Toriko'nun içinden Beyazı gördüğü an için beni öldüreceğini sandım, nesin sen diyor. Sonrasında da boğazını deldiği an için seni çok kötü yaralamıştım, nasıl hayatta kaldın, hayatta kalmakla da kalmadın güçlenmişsin yoksa God mı yedin, diyor. Toriko da hayır yemedim deyince o zaman beni küçümsüyorsun diyor. Tamamen geçmişi konuşuyorlar orada.
Hikayenin geldiği nokta itibariyle mangakanın kaybedecek vakti yok. Bu yüzden bazı arcların atlanması ve bazı şeylerin es geçilmesi gerekiyordu. Bu açıdan ben mangakanın doğru bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bizimkilerin Another'ı yakaladığı dönemde Jirou vs MN; Midora vs Joa; 8K vs Neoball; Don Slime vs AcaNeo vardı. Bunları bırakıp mangaka Earth nasıl yakalanmış, Atom nasıl yakalanmış, News nerde bulunmuş diye geçmişe dönüp vakit kaybedemezdi. Ki her birine 25 bölüm çizse 1,5 yıl ediyor, bu da ivmeyi engelleyecekti. Mangaka usta şekilde 8 Kral Neoballlerle kapışırken bizimkiler fırsattan istifade malzemeleri toplayıp geldiler dedi ve 1 bölümde tüm malzemeleri mekanları tanıtarak bu olayı noktaladı. Tabi anlatılsa güzel olmaz mıydı, olurdu elbet. Misal ben en çok Sunny ve Livebearer o mağaradan nasıl yaşlanmadan geçtiler onu merak ediyorum ama anlatmadı işte mangaka, canı sağolsun.