Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tıp Fakültesini Bırakmak?

Tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim. Tıp sadece bir eğitim değil bir hayat biçimidir aynı zamanda. İçten bir biçimde istenmediği sürece kesinlikle uğraşılacak bölüm değil. Öğrencilik yolun daha başı üstelik. Saatlerce sürecek nöbetler, uğraşman gerekecek bir dolu sabırsız ve hoşgörüsüz insan olacak. TUS kısmına hiç girmiyorum bile. Zaten doktorluğun ülkemizdeki hem maddi hem de manevi prestiji giderek azalmaktayken yol yakınken bırakman belki de en iyisi olacaktır.

Doktorum
Meslek hayatin da 7. Yılım
Tıpta 13. Senem
13 senedir birgün şu meslekle ilgili iyi birşey olmadı
Sevilmeden yapılacak iş değil
Sevsen bile yetmiyor
Avantajı iş garantisi diploma olduğu an ataniyorsun ama inanılmaz kontenjan arttı nereye kadar böyle gider bilmiyom
Onun dışında hicbir avantajı yok
Inan ki maaşım hemşire maaşindan 3 4 bin fazla uzman doktorum bu arada
Cok fazla emek verdim Ben bu kadar emek ile limon satsam bu paraları kazanırım inan ki
Bugün tercih yap deseler saglik sektörüne hiç girmem

Doktorum
Meslek hayatin da 7. Yılım
Tıpta 13. Senem
13 senedir birgün şu meslekle ilgili iyi birşey olmadı
Sevilmeden yapılacak iş değil
Sevsen bile yetmiyor
Avantajı iş garantisi diploma olduğu an ataniyorsun ama inanılmaz kontenjan arttı nereye kadar böyle gider bilmiyom
Onun dışında hicbir avantajı yok
Inan ki maaşım hemşire maaşindan 3 4 bin fazla uzman doktorum bu arada
Cok fazla emek verdim Ben bu kadar emek ile limon satsam bu paraları kazanırım inan ki
Bugün tercih yap deseler saglik sektörüne hiç girmem
Hocam ben de herhangi başka bir işe tıp emeği verilirse aynı paraların kazanılabileceğini düşünüyorum ki kazanılan para da gerçekten para değil, belki çok materyalistik bakıyorumdur lakin insanları iyileştirmek falan beni motive edip, ruhani bir geri dönüş sağlamıyor. Size büyük bir saygı duyduğumu dile getirmek isterim. Gerçekten çekilmeyecek iş. Hele bir de uzman olmuşsunuz, Allah o tus'un belasını versin, daha 2. Sınıfta nefret ettim salak sınavdan...

Hocam ben de herhangi başka bir işe tıp emeği verilirse aynı paraların kazanılabileceğini düşünüyorum ki kazanılan para da gerçekten para değil, belki çok materyalistik bakıyorumdur lakin insanları iyileştirmek falan beni motive edip, ruhani bir geri dönüş sağlamıyor. Size büyük bir saygı duyduğumu dile getirmek isterim. Gerçekten çekilmeyecek iş. Hele bir de uzman olmuşsunuz, Allah o tus'un belasını versin, daha 2. Sınıfta nefret ettim salak sınavdan...
Seneye sıkıntı olmaz ise benim bitiyor(dahiliye). Lakin tiksindim mi evet. Severek yapmaya çalışıyorum da... DA sı insanımız. Diyorum önce su iç çok basit bak SU İÇ. Hala gözümün içine bakıyor bana hap ver diye. Sana meslek tavsiyesi veremem lakin ailen ve bu işin eğitimini almış uzman(lar)la konuş. Bırakan arkadaşlarım var lakin diş ya da eczacılığa falan döndüler. Şu kafaları bana anlattı çok doktor tanıdıklar. Hatta bir tanesi(aile hekimi) aynı liseden sınıf arkadaşımın 3 tane çerezci dükkanı var adam benden fazla kazanıyor üstüne saçları hala siyah demişti :D İyi düşün taşın uzun yolu olan zorlu meslek. Saygınlık hat safhada. Doktorum dedin mi ortamın havasını sen belirliyorsun. Değer mi ama... Ama kısmı sende taşın düşün madem yurt dışı da istiyorsun iş bulabileceğin yola gir.Ne seçersen seç lakin KENDİN için seç unutma. Ne olursa hakkında hayırlısı olur temennim...

32 yaşında maden mühendisiyim. Şuan bile imkanım olsa tıp okumak için neler yapmazdım. Ama insan kendini o insan hissetmiyorsa yapacak hiçbir şey yok. Sadece şunu tavsiye ederim kararını değiştirip o bölümü bırakacaksan başka bir yerde literatüre adını yazdıracak kadar cevval olman lazım...

Kendini anlatış şeklinle biraz uyuşturmuşsun kendini. Tıp yerine seçmeyi düşünebileceğin alanlarında ondan farkı yok aslında. Tercihini onlardan yana kullandığında aynı şeyleri hissetmeyeceğinin de garantisi yokmuş gibi görünüyor. Geleceğinle ilgili vereceğin bir karar olacak, olumsuz yönleri var senin için evet ama olumlu yönlerini de değerlendirip sağlıklı bir karar verebilirsin. Doktor arkadaşlar sıkıntılarından bahsetmiş ama yazdıklarından bunlara rağmen işlerini bir noktada hala sevdikleri belli oluyor. Yanlış anlama bırakma demiyorum ama çok önemli bir karar ve sakin bir şekilde çok iyi düşünmen gerekiyor. Kendi mesleki eğitimim gereği vereceğin kararı da biliyorum ama değerlendirmeni nasıl yaptığını görmek isterim.

Tıp fakültesinde çalışıyorum o doktorları hemşireleri görüyorum mesela pisikiyatride tansiyon ölçme yarım saat,ilaç saati yarim saat geri kalani boş hemşire doktor hiçbirşey yapmaz gece. gündüzde 18 hastaya bakar fazlasini almaz. beyin cerrahileri zaten insan olamaz o nöbetlere dayanabilmeleri inanilmaz birde ameliyata giriyorlar.Ne olduğuna göre değişir kisaca Bana gelince ben 2 yil makine dgsle 4 yil diplomam olmasi adina sirf işletme bitirdim sistem benden bunu istedi çünkü yoksa okumazdim.sistem buysa diretmeye gerek yok ayak uydurmalisin diye düşünüyorum

Benim tavsiyem yol yakınken ysp veya sekreter olmaya çalışman. 10'da 1'i kadar çalışma saatleri, sorumluluk, stres, 1000'de 1'i kadar eğitimle kazanılan pratisyen maaşı.

Not: İntörnsporluyum

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık