Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tıp Fakültesini Bırakmak?

Neden Boğaziçi İşletme değil de İTÜ İşletme Mühendisliği istiyorsun? Boğaziçi, sinema konusunda daha iyi bildiğim kadarıyla. Nuri Bilge Ceylan oradan mezun diye okumuştum.
Bir hata edip, sınavda Türkçe çözmemiştim, o yüzden Eşit Ağırlık sıralamam çok düşük, İTÜ işletme mühendisliği sayısalla alıyor.

Uzun sürecek bir kararsızlık, en kötü karardan kötüdür bence. O yüzden verebileceğim tek tavsiye fazla düşünme olur sanırım :D Düşünme faslını bize ilk okul-orta okul-lise de tanımaları lazımdı. Ama o zamanlar ezberci bir sistemde tek derdimiz sınavlardı. Düşünmek için vizyon yoktu, tek amacımız aptal sınavlar ve iyi puan almaktı. Bence ilk okul da çocuklara bir şeyler ezberletilmesinden çok kendilerini tanımaları için fırsat verilmeli. Geçmişte yaşamış insanların hayatlarını ezberliyoruz ama kendi hayatımızı bilmiyoruz ne garip. (Konuyu açan arkadaş için demedim bunu biraz öz eleştiri yapmak istedim.)

Biraz tünel görüşünden çıkabilmek adına yeni fikirlere ihtiyacım var dostlar...

Öncelikle 2. Sınıfta olduğumu, zaten pandemi sebebiyle geçen yıl hiçbir doğru dürüst eğitim alamadığımı ve 2. Sınıf itibariyle asla tıpı benimseyemediğimi, sınavlara ne kadar çalışırsam çalışayım hep 30 aldığımı gözlemledim. O ilk önlük giyme töreninde bile büyük bir heyecan duymamış, o ilk derste hiçbir şey hissetmemiştim. Zaten istemiyordum da ancak aklımda herhangi bir bölüm olmadığı için ailemi kırmamak adına bari bu olsun, 1 fikir 0 fikirden iyidir diyip girdim lakin şuan aklımda kesinlikle merkezi yatay geçiş yapma fikri var. Boğaziçi/ODTÜ fizik/matematik ya da İTÜ İşletme/Elektrik/Kontrol ve Otomasyon gibi bölümlere pek bir sıcak bakmaktayım. Ezberci eğitimlerin hepsi kahrolsun... Ne yazık ki bana uygun değiller. Ardında sayıların bir mantık çerçevesinde etrafında, dans etmediği hiçbir bölüm bana uymuyor sanırım. Doktor olarak kendimi hayal etmek bile içimi bunaltıyor, nemli hastane duvarları ciğerlerimi yavaşça kemiriyor...
Ben 2 üniversite bitirdim, 1 tane de yarıda bıraktım. Öğrencilik yıllarımın son dönemlerinde bir tane eğitim kurumunda danışmanlık yapma tecrübem oldu. Bu konuda en büyük düşüncen parası için değil sevdiğin için o mesleği icra etmeye çalışmak. Para çok kazansan da mutlu olmadıktan sonra bir önemi yok. Eğer halen doktorluk düşüncesi içerisindeysen ve zamanın varsa staj vb. tarzında bir yerde tecrübe edin bence. O tecrübe sonrası kafanda daha iyi oturur yapıp, yapmamak istediğin.

Ben 2 üniversite bitirdim, 1 tane de yarıda bıraktım. Öğrencilik yıllarımın son dönemlerinde bir tane eğitim kurumunda danışmanlık yapma tecrübem oldu. Bu konuda en büyük düşüncen parası için değil sevdiğin için o mesleği icra etmeye çalışmak. Para çok kazansan da mutlu olmadıktan sonra bir önemi yok. Eğer halen doktorluk düşüncesi içerisindeysen ve zamanın varsa staj vb. tarzında bir yerde tecrübe edin bence. O tecrübe sonrası kafanda daha iyi oturur yapıp, yapmamak istediğin.
Hiç yok gibi ya doktorluk düşüncesi, ki onlara da baktım hastanede nedir, ne yapar bunlar diye. Üst sınıflardan var baya arkadaş .

Durumunla empati yapacak biri değilim ama senin durumunda olan çok arkadaşım.İstemiyorsan bırak gitsin ama sonrasını iyi planlaman lazım.

Bence senin seviyendeki bir öğrenci için tıp diploması almak çok zor olmamalı.Tıp eğitiminden sonrası için plan yapman daha mantıklı.Zaten bu bölümü bitirmiş olman senin için zaman kaybı olmayacak.
Alternatif saydığın bölümler kariyer mesleği ve bu bölümlerde keyif alsan bile bitirdikten sonra yaşam kaliteni yükseltmek için çok fazla donanıma ihtiyaç duyucaksın.

Son düzenleme:
Benzer durumdayım. Aile ittirmesiyle hukuğa girdik nasıl bitcek bu diyip duruyorum. Bu sene de baya bir dersten kaldım 3.sınıfım. Bitircez artık bir şekilde bence sen de bitir.

Zaman kaybetme önündeki seçenekleri iyice araştır ve en uygun olduğunu düşündüğünü seç. Ne sevmişsin ne ilgin var ne benimseyebilmişsin ne de başka işlerde kazanamayacağın paraları kazandıracak meslek doktorluk. Bence devam edersen kendine yazık edersin.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık