Bizim yerli tv kanallarında bile gördüm be.O kadar reklama bi zahmet olsun. Her platformda reklamları var.
Bizim yerli tv kanallarında bile gördüm be.O kadar reklama bi zahmet olsun. Her platformda reklamları var.
Çok zıt şekilde işlenmesinin yanı sıra çok kötü bir kurgu şeklinde işlendi.Dizinin yöneticileri kitapları boşverip kendi kurgularını yapmak istemişler ama bunu da becerememişler.Senin dediğin gibi evreni ve karakterleri tanıtmak amacıyla yapılmış fakat saçma sapan duran çok fazla boş sahne vardı.Bu yüzden sadece diziyi izleyenler de bir şey anlamadı,kitapları okuyanlarda bir şey anlamadı.Kitap serisini iyi bilenler pek sevmemiş sanırım(ben de sevmedim ama kitapları bilmiyorum). Çok mu zıt şeyler işlendi?
Ben açıkçası bir çok sahneyi niye izlediğimi anlayamadım. Yani hikayeye katkısı olmayan çok dolgu vardı. Evreni tanıtma gibi bir şey de hissetmedim buralarda. Bizim dizilerin 150 dklık bölümlerinde bunlar oluyor ama bu yapımda niye böyle yaptılar anlamadım. Mesela böyle işlerin en sevileni olan belki lotr filminde bazen böyle sahneler olurdu ama bize evreni, ırkları ve sosyal hayatlarından kesitleri sunardı. Ama bu dizide baya bir lise dizisindeki boş muhabbeti yapıyorlar bir kenarda ve ben bunu uzun uzun izliyorum. Kısa tanıtım filmleri de vardı ama yine kurtarmadı bu durumu.
Sadece karakter ve mekan isimleri aynı, kalan kısımlar farklı desek çok sırıtmaz, o kadar alakasız kitaptan. Evrenin temelini oluşturan bir olguyu değiştirdiler, bu yüzden bütün hikaye kökten yanlış oldu.Kitap serisini iyi bilenler pek sevmemiş sanırım(ben de sevmedim ama kitapları bilmiyorum). Çok mu zıt şeyler işlendi?
Ben açıkçası bir çok sahneyi niye izlediğimi anlayamadım. Yani hikayeye katkısı olmayan çok dolgu vardı. Evreni tanıtma gibi bir şey de hissetmedim buralarda. Bizim dizilerin 150 dklık bölümlerinde bunlar oluyor ama bu yapımda niye böyle yaptılar anlamadım. Mesela böyle işlerin en sevileni olan belki lotr filminde bazen böyle sahneler olurdu ama bize evreni, ırkları ve sosyal hayatlarından kesitleri sunardı. Ama bu dizide baya bir lise dizisindeki boş muhabbeti yapıyorlar bir kenarda ve ben bunu uzun uzun izliyorum. Kısa tanıtım filmleri de vardı ama yine kurtarmadı bu durumu.
![]()
Bunu düşünüp. Çıkışından itibaren ilk 30 gün en çok izlenen dizi 2021 yılında. Bu kadar çok izlenince maalesef devam ettiriliyor.
Zaman Çarkı 2014 yılında falan 85 milyon kopya satmıştı.Kıyaslamak için söylersem Buz ve Ateşin Şarkısı ancak 2019 yılında yaklaşık 90 milyon kopya satmaya ulaştı.Üstelik tüm o dizi ve oyunlara rağmen.Yani e-kitap olayını da eklersek bu dizi başladığında rahat 95 milyon üstü kişi bu seriyi biliyordu.E bunun 40-50 milyonu falan izlese yeter zaten.Geri kalanda yeni izleyici.Yani Zaman Çarkı'nın çok büyük bir fan kitlesi vardı zaten dizi için.Dizi eminim ki bok gibidir işin içine sjw sıçmıklığı girdi mi hayır gelmez de izlenme oranları bana pek gerçekçi gelmedi. Hayır bu kadar billurlu fantastik kurgular hakkında en ufak bir fikri dahi olmayan milyonlarca insan Squid Game'i izlemiştir mesela. Hepsini geçse onu geçememesi lazım resmen fark atmış. Enteresan.
Yanlış bilmiyorsam Boba Fett geçti sonradan. Gene de listedeki diğer herkesi geçmesi yeni sezonlar için yeterli. Gerçi fanlar arasında feci tepki var. En çok dayananlar son 2 bölümde isyan etti.İnanılmaz bir ticari başarı. Listedeki rakipleri çok daha iddaalıydı. Şaşırdım açıkçası