Geçmişe ait tüm fikri mülkler beyazlarındır mı diyoruz eğer olanlara dokunulmasın, kendi arzu ettikleri tarzda üretimler yapsın dersek ?Yenisini üretsinler, geçmişe dair tüm fikri mülkler beyazlarındır demekle bitmiyor iş.
Geçmişe ait tüm fikri mülkler beyazlarındır mı diyoruz eğer olanlara dokunulmasın, kendi arzu ettikleri tarzda üretimler yapsın dersek ?Yenisini üretsinler, geçmişe dair tüm fikri mülkler beyazlarındır demekle bitmiyor iş.
Zaten beyazların, ama bu adil bir durum değil.Geçmişe ait tüm fikri mülkler beyazlarındır mı diyoruz eğer olanlara dokunulmasın, kendi arzu ettikleri tarzda üretimler yapsn dersek ?
Bir espri yapacaktım da neyse.Neden?
Adil olmayan ne ? ben gerçekten anlamıyorum yani adil olmayan ne ? Üretimi yapan kişinin ürettiği dünyaya dokunulmasın olduğu gibi kalsın değişmesin demek adil değil anladığım kadarıyla.Zaten beyazların, ama bu adil bir durum değil.
Bir espri yapacaktım da neyse.
Dedim ya yenisini yazsınlar diye. Bak Don Kişot, Robinson Cruseo 400-500 yıl önce yazılmış biri çıkıp bunlar niye kadın değil dese söverim. Ki kadınlar genel olarak zencinlerden daha fazla ayrımcılığa uğramış tarih boyunca.
Neden kadın değil sorusunun cevabı belli zaten, önemli olan hatayı devam ettirmemek.Bir espri yapacaktım da neyse.
Dedim ya yenisini yazsınlar diye. Bak Don Kişot, Robinson Cruseo 400-500 yıl önce yazılmış biri çıkıp bunlar niye kadın değil dese söverim. Ki kadınlar genel olarak zencinlerden daha fazla ayrımcılığa uğramış tarih boyunca.
Geçmişe ait kültürel üretimlerin yalnızca beyazlardan çıkmış olması bir adaletsizliğin sonucu. Ürettiği dünyaya dokunulmuyor ki, o fikri mülk üzerinden yeni bir proje yapılıyor.Adil olmayan ne ? ben gerçekten anlamıyorum yani adil olmayan ne ? Üretimi yapan kişinin ürettiği dünyaya dokunulmasın olduğu gibi kalsın değişmesin demek adil değil anladığım kadarıyla.
Robinson da ırkçı bir kitap. Kölelik aklanıyor. Kadın olarak uyarlansa fena olmaz. Tilda abla baya iyi oynar