Bence asıl ırkçılık bu insanları zorla olmadıkları yapımların içine sokmaktır. Serinin aslında siyahi kimse yoksa, yapımda da olmaması gerekir. Çok lazımsa yeni bir lore yazılsın Star Wars'un son üçlemesi gibi, ama onlar da farkında yeni bir eserin hiçbir şeye benzemeyeceğinin. Yılların kalıplaşmış karakterlerini bile değiştirmeye başladılar artık, bu yapılan pozitif ayrımcılık değil, bambaşka bir şey haline geldi.
Geçen sene tam olarak bu paragraf gibi düşünüyordum. Alanya dan Antalya merkeze Ruslarin daha az diger etnik gruplarin ve renkli insanlarin yogun olduğu yere tasinınca fikrim değişti. Şimdi temsilin daha önemli oldugunu düşünüyorum.
Senin yıllar önce bir fotonu görmüştüm uzun saçlı ve hafif kahve tenli olarak hatırlıyorum seni. Yarın çıkıp genç
Aragorn u oynamak için seni cast etseler sadece oyunculuğuna bakarım. Geçen sene Türk olarak ve hatırladığım kadarıyla hafif esmer olarak cast edilmen tadımı kacirirdı. Şimdi " iyi Türkleri de fantezi anglo sakson kurgu dünyasına koyuyarlar " diye sevinirim. Ama oyunculuğunu yatirırdım tabi masaya.
Tolkien kendi zamanında yazmış ölmüş gitmiş. Hikayeyi şimdi bu zamanda bu zaman göre biraz değiştirsek bir şey olmaz bana göre. Çoğu zaman hikayeleri değil hikayecileri değiştirmeyi diliyorum zaten.
Lovecraft ve Ömer Seyfettin okumayı severim. Biri aşırı ırkçı ve artık gerçek hayattan kopmus zenofobisinden dolayı, kedisinin adı bile irkci. Adam insan olarak midemi bulandırıyor. Öbürü Bab-ı Ali Baskınında halkı galeyana getiren iki Ömer den biri o da çok ilginç bir karakter. Üzüle üzele seviyorsun devam ediyorsun.
He bu kararlardan toplumsal olaylar çıkar mı sanmıyorum ya. Neonazi ya da ırkçı insanlar zaten hikayelerden bağımsız olarak ırkçı . Daha da irkçılık koruklenir mi onu da sanmıyorum. Yabancı düşmanlığı her yerde var. Şu dönemde çok fazla göçmen olduğu için her yer bir miktar karışık zaten. Bunlarda refah la çözülen şeyler. Refah artınca farklılıklara tahammül artıyor alış - veriş falan oluyor herkes hayatına bakıyor.
Yoksa fakir adam ya da iş olanakları azalan işçi sınıfı "Şu Türklerde Almanya dan gitse, şu Surilerde Türkiye den gitse " diyor yani. Normal. Her ekonomik kesimin derdi başka.
Neyse çeksinlerde bakalım ne yapacaklar. Full doğu mu işlenecek ne yapılacak görelim artık.