Usta şimdi senin şu dediğini baz alırsak o zaman yeni jenerasyondan kimse k.k olamaz. Tüm denizi gezip her bir adaya uğramak yıllarını alır.Ben o "Yeni Dünya'yı komple geçmiş" olayını, Roger'ın her yeri fethetmesinden ötürü, "Her yerine gitmiş" olarak algılıyorum. Raftel'in de pusulalarda hiç görünmediğini düşünüyorum.
Ben Fethetme olayını daha çok rakiplerini dize getirmesi olarak görüyorum. Yani önüne kim çıkmışsa ezmiş geçmiş. Gücünü herkese kabul ettirmiş en sonunda da korsanlar kralı olarak anılır olmuştur. Raftel k.k olmak için bir şart değil daha çok bir imza olarak görüyorum. Yoksa Raftel'e gittim ben artık K.k oldum demek çok basit bir sebep oluyor.
Herkesi yendim, her şeyi topladım ve mekanım olan Raftel'e götürdüm. Eğer oraya ulaşmak istiyorsanız. Korsanların Zirvesine oturun ve oraya gidin tarzı. K.k'lik savaşı da Raftel'de bile olabilir ki ben olmasını da isterim şahsen Karasakal ile birlikte Hasır Şapkalar son savaşlarını Shin Sekai'nin son adasında yaparak epik bir savaşa imza atarlar.
Tabi bunlar benim düşüncem.