Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Spor Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak bu yorumlar çok ilginç. Bir tane ofsayt diyene denk gelemedim inanır mısın. Bir anda kural öğrendik ülkece.

2 sezon öncesi Nwakaeme bir pozisyonda kaleciyi engelliyor diye golümüz iptal oldu. Nwakaeme kalecinin önündeydi ama topun gelişi görülecek şekilde çaprazdaydı. O günden beri benzer pozisyonlara dikkat ederim.

Aynı şekilde Ünal hoca zamanı Abdülkadir Parmak bir topa ayak uzatıp vurmuş devamında rakibe basmıştı sakınarak. O gün kimse o ayak mecbur inecek, sarı belki verilir demedi hep doğrudan kırmızı dendi. Sonraları dikkat ettim daha ağrılarına sarı bile çok diyen gördüm.

İşte bunlar hep fanatizm.
Fanatizm elbet varda 3-0'dan 3-3 olmuş o pozisyonda, ben o an sevinçten golün nasıl atıldığını bile hatırlamıyorum kaldı ki ofsayt diyeyim :D ama bunlar bence tartışmalı pozisyonlar, sonuçta bugün o gol verilse ben çıkıp ofsayt diye itirazda etmezdim ama ofsayt verildiği için kurala göre mantığa oturtmaya çalışıyoruz işte.

Abi bunlara benim dediğimi söyleyen biri çıksa ne cevap verecekler merak ediyorum ezberden konuşuyorlar, Osayi ofsaytta topun ilerisinde kaleye doğru yönelmiş adamı kendi peşliyor. Top alakasız bir yere atılmış, varsa bunun bir kuralı ben bilmiyorum demek ki.
Topun ayaktan çıkmaya başladığı an osayi diğer adama yönelmek istiyor ama adam engelliyor bence omuzuyla hakem güzel görmüş kuralı da biliyormuş çok iyi karar vermiş bence. Eski hakemlerin de genel görüşü öyle zaten neyse hadi iyi geceler :)

Topun ayaktan çıkmaya başladığı an osayi diğer adama yönelmek istiyor ama adam engelliyor bence omuzuyla hakem güzel görmüş kuralı da biliyormuş çok iyi karar vermiş bence. Eski hakemlerin de genel görüşü öyle zaten neyse hadi iyi geceler :)
Topun sola yöneldiğini anladığında yönelmek istiyor, gidip çarpıyor. En başta o adamı savunmaya gelip diğerini boş bırakıyor zaten o yüzden o kadar kolay boştaki adama pas atıyorlar. Osayi ve diğer adam zaten o sıra almış başını gitmiş bayağı öndeler. Ofsayt ile alakası yok, dediğim gibi aynı tarife ile 100 tane ofsayt çıkar her maçta sahte koşular sonucu. Yontmuşlar kuralı bir de hakem ödül alsın diyorlar, bizim memleketten böyle işe ödül verilir anca. :hhh:

top zaten apayrı bir kanada kesildi, ofsaytta olan adamla alakası yok, Samuel de gidip çarpıyor kendi, Al bu ikisini sağ kanat çizgisine koy aynı pozsiyonda o da ofsayt olsun o zaman.
Sadece topu alır mı almaz mı değil, karşılamaya da gecikiyor adam. Engellemese önünü kapatacak vs. kural kitabı açık açık ofsayt diyor. Tığkı aşağıdaki pozisyonda olduğu gibi.

Sadece topu alır mı almaz mı değil, karşılamaya da gecikiyor adam. Engellemese önünü kapatacak vs. kural kitabı açık açık ofsayt diyor. Tığkı aşağıdaki pozisyonda olduğu gibi.
Bunla bu pozisyon ne alaka anlamadım. Sizin dediğiniz kuralın gerçekleşmesi için pasın Osayi’nin tuttuğu adama atılmış olması lazım, o sırada ikisi de topa dokunamasa ama Osayi engellense ofsayt olur. Burada ofsayt yok ofsayt çizgisinin gerisindeki adama pas atılmış çok basit bir şeyi söylüyorum. Kabul etmek isteyen etsin istemeyen etmesin.

Bunla bu pozisyon ne alaka anlamadım. Sizin dediğiniz kuralın gerçekleşmesi için pasın Osayi’nin tuttuğu adama atılmış olması lazım, o sırada ikisi de topa dokunamasa ama Osayi engellense ofsayt olur. Burada ofsayt yok ofsayt çizgisinin gerisindeki adama pas atılmış çok basit bir şeyi söylüyorum. Kabul etmek isteyen etsin istemeyen etmesin.
Ofsayttaki adam engelliyor işte burada da. Pasın atıldığı adam önemli değil. Ofsayttaki adam savunma oyuncusunun oraya hamle yapmasını engellerse de ofsayt.
Karşılaştırma yapman gereken video bu @Sogotoh
burada bats’ın olduğu yere bir pas yok ofsaytta olduğu halde gidip adamı bile isteye engellemiş, bu daha bariz hatta. Adam topa dokunuş yaptığında Bats’a yönelen bir top var. Burada ofsayt dediğiniz yerde top da pas atılan adam da çizilen ofsayt çizgisinin arkasında.
Bu pozisyona ofsayt değil mi dedim?

aynı değil çizerek anlatayım daha rahat olur
Atılan adam önemli değil istersen 3D çizip canlandır. Ofsayttaki adam, topa koşmaya çalışan adamı bozuyor bu da ofsayt. Israrla kime atıldığını söylüyorsun. GS'nin pozisyonunda da ofsaytta olduğunu anlayıp adam topa hareketlenmiyor ve arakadan geleni engelliyor, engellediği için o pozisyon ofsayt, top o adama doğru atıldığından değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık