Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Spor Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ŞG tam kendisinden beklenileni yapıyor. İyi oyuncudan verim alma konusunda kendisinden daha iyi hoca zor bulunur. Beşiktaş iyi kadro kurup maaşlarını zamanında öder kulüp içi karışıklık içinde kalmadığı sürece başarılı olmaya devam eder. Optimum ortamı her daim sağlamak zorunda. FT ye kıyasla her işe müdahil olmaktansa sadece kendi işiyle ilgilenmek isteyen biri çünkü. İyi bir profesyonel kısacası.

ŞG tam kendisinden beklenileni yapıyor. İyi oyuncudan verim alma konusunda kendisinden daha iyi hoca zor bulunur. Beşiktaş iyi kadro kurup maaşlarını zamanında öder kulüp içi karışıklık içinde kalmadığı sürece başarılı olmaya devam eder. Optimum ortamı her daim sağlamak zorunda. FT ye kıyasla her işe müdahil olmaktansa sadece kendi işiyle ilgilenmek isteyen biri çünkü. İyi bir profesyonel kısacası.
Kendini kanıtlamış oyunculardan verim alma konusunda uzman ama kendini göstermeyen oyuncularla çok riske girmiyor. Tabi hazırlık maçlarında falan deniyor. Kerem Atakan'ı sevdiğini düşünüyorum. Aynı şekilde Semih'ten de umutlu gibi duruyor. Bu sezon, lig ipin ucundayken hocanın riske girip bu çocuklara sık sık şans vereceğini düşünmüyorum. Buradan şampiyon olursa epik bir şampiyonluk olacaktır çünkü. Şu an süper ligde maç başına puan ortalaması 2.38 ile ligdeki en iyi hoca. 2. sırada Okan Buruk var. 2.37 ile.

Kendini kanıtlamış oyunculardan verim alma konusunda uzman ama kendini göstermeyen oyuncularla çok riske girmiyor. Tabi hazırlık maçlarında falan deniyor. Kerem Atakan'ı sevdiğini düşünüyorum. Aynı şekilde Semih'ten de umutlu gibi duruyor. Bu sezon, lig ipin ucundayken hocanın riske girip bu çocuklara sık sık şans vereceğini düşünmüyorum. Buradan şampiyon olursa epik bir şampiyonluk olacaktır çünkü. Şu an süper ligde maç başına puan ortalaması 2.38 ile ligdeki en iyi hoca. 2. sırada Okan Buruk var. 2.37 ile.
Girmemesini yanlış bulmuyorum. A takım elli tane sınıftan sonra gelen final noktası çünkü. Alt yapıdan gelen oyuncu çıkıp oynayabilecek durumda değilse a takıma gelmeyecek bu kadar basit. Onu hem fiziken hem oyun bilgisi anlamında yetiştirecek olan yer önceki sınıflar. A takım hocası oyuncu yetiştirmek gibi bir işle ilgilenmemeli. Bence bu tercih bile olmamalı. Oyuncu iyi ama tecrübesi az ise gidip kiralık oynar kanıtlar kendini gelir. Merih gibi bir örnek var elimizde. Oyuncu kendine güveniyorsa ben hak ediyorum ama forma vermiyorlar diyorsa gidip başka yerde kanıtlayacak kendini. O yüzden ne Şenol hocaya ne Abdullah hocaya asla laf söylemem bu konuda. Önce alt birimler işini yapsın derim tam tersi.

Futbolda hava çok önemlidir. Şu an Beşiktaş ve Galatasaray bu konuda bayağı önde. Fenerbahçe havasını bir anda kaybedebilen benim de bu açıdan Trabzonspor'a en çok benzettiğim camia. İşler iyi gitti mi dünyanın en iyisi kötü gitti mi küme. Onlar için de önlerindeki fikstür bayağı kritik yani. Bu maçlarda bir kırılma olmazsa muhtemelen kendi aralarındaki maçlar belirleyici olur gibi duruyor şimdilik

Girmemesini yanlış bulmuyorum. A takım elli tane sınıftan sonra gelen final noktası çünkü. Alt yapıdan gelen oyuncu çıkıp oynayabilecek durumda değilse a takıma gelmeyecek bu kadar basit. Onu hem fiziken hem oyun bilgisi anlamında yetiştirecek olan yer önceki sınıflar. A takım hocası oyuncu yetiştirmek gibi bir işle ilgilenmemeli. Bence bu tercih bile olmamalı. Oyuncu iyi ama tecrübesi az ise gidip kiralık oynar kanıtlar kendini gelir. Merih gibi bir örnek var elimizde. Oyuncu kendine güveniyorsa ben hak ediyorum ama forma vermiyorlar diyorsa gidip başka yerde kanıtlayacak kendini. O yüzden ne Şenol hocaya ve 20 milyon 12 bin 192 lira'ya asla laf söylemem bu konuda. Önce alt birimler işini yapsın derim tam tersi.

Futbolda hava çok önemlidir. Şu an Beşiktaş ve Galatasaray bu konuda bayağı önde. Fenerbahçe havasını bir anda kaybedebilen benim de bu açıdan Trabzonspor'a en çok benzettiğim camia. İşler iyi gitti mi dünyanın en iyisi kötü gitti mi küme. Onlar için de önlerindeki fikstür bayağı kritik yani. Bu maçlarda bir kırılma olmazsa muhtemelen kendi aralarındaki maçlar belirleyici olur gibi duruyor şimdilik
Ufak bir düzeltme yaptım mesajında.

Tam yanlış ya da doğru diyemeyiz. Akademilerimizdeki imkanlar kısıtlı. Geçen seni de etiketlemiştim sanırım Trabzonspor-Beşiktaş u19 maçında neden yayın yok diye. Şehrin çocuklarıyla bu kadar ön planda olup bir yayın açmaktan imtina eden başka bir şehir takımı var mı? Bilmiyorum. A takımları 3. lige düşmemek için çırpınan Bursaspor bile u19 maçlarında yayın açıyor.

Kiralık gönderme sistemlerimiz de yanlış. Oynayıp tecrübe kazanması gereken oyuncular oynayamayacakları takımlara gidiyorlar. Bu çocukların rekabet ya da çalışma eksiği değil profesyonel maç eksikleri var. Misal u19dan 2.lig takımı olan Karacabeyspora giden Emrecan. Bu çocuğun oynaması lazımken gidip 2. lig takımının çok kötü tesislerinde alt sınıf hocalarıyla antrenmana çıkıyor. Karacabeyin zaten bu ligin gediklisi, Fenerbahçe altyapısı görmüş bir sol beki var. Emrecan bu adamı yedeklemeye gidiyor o kadar. Aynı altyapı sınıfından çıkmış olarak gördüğüm iki oyuncu. Birinin tecrübesi yok ve kiralık diğeri ise 10 yıldır bu seviyede top oynanama tecrübesine sahip ve bonservisi elinde. Hangisini oynatırsın?

Ghezzal ile Josef mi gelecekler şimdi bunun üstüne :D
Beşiktaş derbileri de kazanmak zorunda şampiyon olmak için. Beraberlik lüksü bile yok maalesef. Taraftar hemen rehavete kapılmış. Yok şu olsa çoktan şampiyonuz, yok bu oyuncu ligin 10 kat üstünde vs. Fener taraftarı da aynı havaya girmişti, uzay takımıyız diye ne olduğunu gördük. Galatasaray da o duruma girdi girecek gibi, az kaldı.
Beraberlik lüksü yok hükmünü en son kullandığımız dönem, averajla şampiyon olmuştuk.

Dün akşama ghezzal redmond josef saiss rosier eklense bile, savunma zaafiyetimiz devam edecektir diye düşünüyorum.

Ufak bir düzeltme yaptım mesajında.

Tam yanlış ya da doğru diyemeyiz. Akademilerimizdeki imkanlar kısıtlı. Geçen seni de etiketlemiştim sanırım Trabzonspor-Beşiktaş u19 maçında neden yayın yok diye. Şehrin çocuklarıyla bu kadar ön planda olup bir yayın açmaktan imtina eden başka bir şehir takımı var mı? Bilmiyorum. A takımları 3. lige düşmemek için çırpınan Bursaspor bile u19 maçlarında yayın açıyor.

Kiralık gönderme sistemlerimiz de yanlış. Oynayıp tecrübe kazanması gereken oyuncular oynayamayacakları takımlara gidiyorlar. Bu çocukların rekabet ya da çalışma eksiği değil profesyonel maç eksikleri var. Misal u19dan 2.lig takımı olan Karacabeyspora giden Emrecan. Bu çocuğun oynaması lazımken gidip 2. lig takımının çok kötü tesislerinde alt sınıf hocalarıyla antrenmana çıkıyor. Karacabeyin zaten bu ligin gediklisi, Fenerbahçe altyapısı görmüş bir sol beki var. Emrecan bu adamı yedeklemeye gidiyor o kadar. Aynı altyapı sınıfından çıkmış olarak gördüğüm iki oyuncu. Birinin tecrübesi yok ve kiralık diğeri ise 10 yıldır bu seviyede top oynanama tecrübesine sahip ve bonservisi elinde. Hangisini oynatırsın?
Akademilerdeki imkanların kısıtlı olması kulüplerin harcamayı tercih ettiği yöntemlerle de alakalı. Pek çok lüzumsuz oyuncuya milyon eurolar verilirken altyapıdaki imkanlar düzeltilmiyor, oradaki hocalara alay eder gibi maaşlar veriliyor.
Fakat ne bir kulüp tek başına bunu düzeltmeye mecburdur ne bir hoca koca bir organizasyonun sorumluluğunu almaya mecburdur.

U19 liginin maçlarının gösterilmesi benim nazarımda bir önem arz etmiyor. Neden? Çünkü evcilik oynamaktan farksız da ondan. Rekabet ortamının olmadığı bir ortamda 19 yaşında oyuncuların gelişmesini bekliyoruz. Halbuki 17 yaşındakilerin a takımda banko oynayabildiği bir çağdayız artık. Bizim de bunu sağlayabilmemiz için yapılması gereken bir tek şey var. Rekabetçi bir lig kurmak. Rezerv lig kavramı tam da bunun için vardır. Fakat ciddi bir yatırım isteyen bir iştir ve kimse bu işin altına elini sokmak istemiyor. Çünkü o oyuncular kaliteli çimler üzerinde ve taraftar önünde oynamalılar. Federasyon bir kuruş para harcamayıp "bakın bu iş olmuyor" demek için çocukları çamurlu sahalara göndermekte beis görmeyen çürümüş bir yapı. Takımlar hocalar ara sıra genç oyuncu çıkartabirler ama sistematik olmayan şeyler sana sınıf atlatmaz. Türkiye'nin elinde sağlam cevher olmasına karşın kafası o kadar az çalışıyor ki hep bir kurtarıcının bir şey yapmasını bekliyor.

Kiralık konusunda ben alt liglere oyuncu gönderilmesine karşıyım. Altta futbol falan oynanmıyor niye göndereyim çocuğu? Kendisinden daha aşağıda oyuncularla oynayan oyuncu nasıl gelişsin? İşte bu yüzden rezerv lig çok önemliydi. Türkiye'de her iş, iş olsun diye yapılıyor ne konuşsan boşuna. Bu topraklarda bir çiçek yetişiyorsa o illa ki birinin yüzü suyu hürmetinedir

Akademilerdeki imkanların kısıtlı olması kulüplerin harcamayı tercih ettiği yöntemlerle de alakalı. Pek çok lüzumsuz oyuncuya milyon eurolar verilirken altyapıdaki imkanlar düzeltilmiyor, oradaki hocalara alay eder gibi maaşlar veriliyor.
Fakat ne bir kulüp tek başına bunu düzeltmeye mecburdur ne bir hoca koca bir organizasyonun sorumluluğunu almaya mecburdur.

U19 liginin maçlarının gösterilmesi benim nazarımda bir önem arz etmiyor. Neden? Çünkü evcilik oynamaktan farksız da ondan. Rekabet ortamının olmadığı bir ortamda 19 yaşında oyuncuların gelişmesini bekliyoruz. Halbuki 17 yaşındakilerin a takımda banko oynayabildiği bir çağdayız artık. Bizim de bunu sağlayabilmemiz için yapılması gereken bir tek şey var. Rekabetçi bir lig kurmak. Rezerv lig kavramı tam da bunun için vardır. Fakat ciddi bir yatırım isteyen bir iştir ve kimse bu işin altına elini sokmak istemiyor. Çünkü o oyuncular kaliteli çimler üzerinde ve taraftar önünde oynamalılar. Federasyon bir kuruş para harcamayıp "bakın bu iş olmuyor" demek için çocukları çamurlu sahalara göndermekte beis görmeyen çürümüş bir yapı. Takımlar hocalar ara sıra genç oyuncu çıkartabirler ama sistematik olmayan şeyler sana sınıf atlatmaz. Türkiye'nin elinde sağlam cevher olmasına karşın kafası o kadar az çalışıyor ki hep bir kurtarıcının bir şey yapmasını bekliyor.

Kiralık konusunda ben alt liglere oyuncu gönderilmesine karşıyım. Altta futbol falan oynanmıyor niye göndereyim çocuğu? Kendisinden daha aşağıda oyuncularla oynayan oyuncu nasıl gelişsin? İşte bu yüzden rezerv lig çok önemliydi. Türkiye'de her iş, iş olsun diye yapılıyor ne konuşsan boşuna. Bu topraklarda bir çiçek yetişiyorsa o illa ki birinin yüzü suyu hürmetinedir
Üstteki mesajda unutmuşum, konuyu yazarken dağıtmışım da. :D Şenol Güneş'e katılmadığım nokta şu. Skor 3-0, Salih kenara beni değiştirin diye işaret yapıyor. Oyuna Necip giriyor. Necip Uysal'ı beğenen, karakterine ve Beşiktaşlılığına çok saygı duyan bir insanım ama neden yani? Hadi Necip'i aldın. Oyuna 85te atibayı almak yerine Berkay ya da Semih'i alabilirsin. 40 bin kişinin önünde sahaya çıkmak önemli bir duygudur. Ben gençlerin bunu tecrübe etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bizde akademilerde, çok kötü sahalarda yetersiz beslenmekten ötürü gelişememiş çocuklar oynuyor. u19 maçlarının yayınlanması şu açıdan önemli, evet rekabet ortamı yok diyebiliriz ama bu çocukların izlenmesi gerekiyor. Taraftar ilgi gösterirse bu maçlara bir sonraki dönemde taraftar izlemeye gider. Taraftar izlemeye giderse yönetim ulan şu tesisleri bir yenileyelim demeye başlar. Adım-adım olacak bir şey.

Dediğin gibi sistem önemli ama bir yerden başlanılması gerekiyor. Biz saçma sapan kurallarla dolu bir bir futbol ekosistemine sahibiz. Haliyle kaliteli oyuncular çıkıyor ama sayıları bir elin parmaklarını geçmiyor. Sözde piyasa değeri olarak en kaliteli liglerden birine sahibiz. İyi bir milli takım kadromuz var. Takım olma konusunda iyi değiller ama kağıt üzerinde kaliteli oyuncular bunlar. Ama sayıları az.

Bu tesisleri, sistemi kurmak da öyle onlarca milyon euro ile çözülemeyecek bir şey değil. Şu an 2-3 milyon dolarla mükemmel bir akademi tesisi kurabilirsin. Çok rahat sponsorlar sayesinde bu işi çözersin. Şehir takımları için konuşayım. Misal Konyaspor, böyle bir tesis kurmak istese, KBB takıma bedavaya dönümlerce arazi verir. Bir firma sponsorluğunda tesisi de çözersin çok rahat. Akademiden çıkan bir oyuncu bütün maliyetini karşılar.

Trabzonspor mesela, akademiden çıkan oyunculardan bak.

Ahmetcan 9.5 milyon.
Yusuf Yazıcı 18.5 milyon

Bununla birlikte kiralama bedelleri satışlarla 50-100-250 bin eurolar kazandıran ondan fazla oyuncu. Geriye gidersek Tolga Zenginler var. Biraz daha geriye gidersek Gökdenizler, Fatih Tekkeler... Bir sistem olsa Benfica'ya tozunu attırır bizim takımlar ama sistem yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık