Evet?Her sene milyonlarca hayvan kesiliyor ikisi farklı şey mi cidden?
Evet?Her sene milyonlarca hayvan kesiliyor ikisi farklı şey mi cidden?
Nedense son 1 sene de inanılmaz bir artış yaşandı. Küçüklüğümden beri, köpeklerin bol olduğu mahallelerde yaşadım. Binde bir agresif hareket yaptıklarını görürdüm. Şimdi haftada bir köpek tacizine maruz kalıyorum. Geceleri elimde taş olmadan, eve gidemediğim zamanlar oluyor. Birde eskiden hoşt deyince kaçarlardı, şimdi bir özgüven gelmiş.Beni gece 1'de köpek ısırdığı için aynı gece aşı olmaya gittiğimde, o gün sokak köpeklerinin ısırdığı 45. kişiydim?
Doğru köpekler lezzetli değil.
Çin'de Kore'de yiyorlar. Lezzetlidir belki, bilemem.Doğru köpekler lezzetli değil.
Paraya acınılmayacak. Bu iş için yeterli bir ödenek ayrılacak. Ülkenin sorunu ise herkes elini taşın altına koyacak. Vergisi yetersiz ise o artırılsın. Hayvanların doğrudan öldürülmesine ben de karşıyım. Bu iş tabi uzmanların danışmanlığında halledilmeli. Barınakların şartları iyileştirilir denetimi yapılır. Bazıları barınaklara, bazıları doğaya salınır. Belki bazılarının kısırlaştırılması ile sokakta gezmeleri sorun oluşturmayacak derecededir.Çocukluğundan beri ağır derecede köpek fobisi olan, süs köpeği görse dahi yolunu değiştiren biri olarak hayatım boyunca köpeklerden çok çektim. Hele sabah işe giderken grupça gezinen köpeklere denk gelmek ölümden beter, 2 kez beni parçalamak üzere olan köpek sürüsünden arabaların üstüne tırmanarak kurtuldum.
Ama herşeye rağmen köpekleri çok severim, bana ulaşamayacakları bir mesafede oldukları sürece tabi. Köpekleri öldürmek şu noktada en basit ve etkili çözüm olsa bile etik değerlere katiyen uymuyor. Hepsini barınaklara gönderelim desen oranın şartları da hemen hemen ölüm ile aynı. Bu sorun nasıl çözülecek gerçekten bilmiyorum ama köpeklerin topluca katledilmesini öneren insanlarla asla ortak bir paydada buluşabileceğimi sanmıyorum.
Aynen bişey yapacakları yok boşa kafa patlatıyoruz.Bizim ülkemizde sadece sokak köpeği değil doğrudan bir "sokak" sorunu var. Yani devletin zerre kadar umursamadı yerler sokaklar. Pandemiden dolayı galiba fazla denk gelmiyorum artık ama bir aralar sokaklar, metrolar dilenci çocuklarla doluydu. Daha bu dilenci çocukları umursamayan devlet gidip köpekler için yeni barınak açıpta onu mu denetleyecek, mümkün değil böyle bir şey. Olması gereken şey bu ama yapılmayacak en fazla köpekleri topluca katledecekler ki bunuda yapamazlar çünkü çok yoğun bir tepki gelir. Yani kısacası hiçbir şey yapmayacaklar öyle bu sorun unutulup gidecek.
Vay arkadaş, burada bile Witcher...Siyah-Beyaz değil her şey, bazen gri de oluyor.