Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    345
Beni gece 1'de köpek ısırdığı için aynı gece aşı olmaya gittiğimde, o gün sokak köpeklerinin ısırdığı 45. kişiydim?
Nedense son 1 sene de inanılmaz bir artış yaşandı. Küçüklüğümden beri, köpeklerin bol olduğu mahallelerde yaşadım. Binde bir agresif hareket yaptıklarını görürdüm. Şimdi haftada bir köpek tacizine maruz kalıyorum. Geceleri elimde taş olmadan, eve gidemediğim zamanlar oluyor. Birde eskiden hoşt deyince kaçarlardı, şimdi bir özgüven gelmiş.

Köpekler belli bir topluluğa ulaşırlarsa sürü psikolojisinde hareket edip çeteleşebilirler.Genetiklerinde kurt geni olduğundan doları gruplarında bir alfa olur.Son yıllarda sokak köpeği saldırılarında artışın sebebi çeteleşen köpek grupları belli bölgeleri kendileri mıntıkası ilan eder bu genelde sokağa hayvanseverler veya belediyeler tarafından bırakılan yemlerin olduğu bölgeler oluyor bir süre sonra bu bölgeden geçen diğer köpeklerin haricinde insanları da tehdit olarak görüp özellikle küçük ve güçsüz insanlar olan çocukları en büyük tehdit görürler ve saldırmakta çekinmezler.Şu an bir çok sokakta sürü şeklinde köpekler görülüyor bu çok tehlikeli özellikle çocuklar büyük tehlike altında belediyeler bu hayvanları toplayıp barınaklarda uygun şartlarda bakımını üstlenmeli ve sokaktaki barınaktaki tüm hayvanlar kısırlaştırılmalı.
Buradaki en büyük sıkıntı köpeklerin doğasını anlamamak her köpek evde insanlar tarafından yetiştirilen ve insana asla zarar vermeyecek iç güdülere sahip sanılıyor ama hayatını sokakta geçirmiş insanlar tarafından zaman zaman taşlanmış tekme atılmış bir köpeğin insanlara karşı sevgisi söz konusu olmaz ve sürü haline gelip özgüveni artarsa dediğim gibi özellikle küçük insanlar olan çocukları yakaladıkları yerde affetmezler.Pitbull mevsusu apayrı bir konu bu hayvanlar genetiği ile oynanmış hayvanlar ve vahşilik doğalarında var çok az bir saldırganlık dürtüsüyle avını öldürmeden bırakmaz.Evde sokakta pitbul beslemekle aslan beslemenin hiç bir farkı yok.

Son düzenleme:
Çocukluğundan beri ağır derecede köpek fobisi olan, süs köpeği görse dahi yolunu değiştiren biri olarak hayatım boyunca köpeklerden çok çektim. Hele sabah işe giderken grupça gezinen köpeklere denk gelmek ölümden beter, 2 kez beni parçalamak üzere olan köpek sürüsünden arabaların üstüne tırmanarak kurtuldum.
Ama herşeye rağmen köpekleri çok severim, bana ulaşamayacakları bir mesafede oldukları sürece tabi. Köpekleri öldürmek şu noktada en basit ve etkili çözüm olsa bile etik değerlere katiyen uymuyor. Hepsini barınaklara gönderelim desen oranın şartları da hemen hemen ölüm ile aynı. Bu sorun nasıl çözülecek gerçekten bilmiyorum ama köpeklerin topluca katledilmesini öneren insanlarla asla ortak bir paydada buluşabileceğimi sanmıyorum.
Paraya acınılmayacak. Bu iş için yeterli bir ödenek ayrılacak. Ülkenin sorunu ise herkes elini taşın altına koyacak. Vergisi yetersiz ise o artırılsın. Hayvanların doğrudan öldürülmesine ben de karşıyım. Bu iş tabi uzmanların danışmanlığında halledilmeli. Barınakların şartları iyileştirilir denetimi yapılır. Bazıları barınaklara, bazıları doğaya salınır. Belki bazılarının kısırlaştırılması ile sokakta gezmeleri sorun oluşturmayacak derecededir.

Bu bir sorun olarak ele alınıp çözümü düşünülürse bulunur. Halledilmeyecek bir şey değil bence.

Son birkaç ay içinde ana caddede 3 kez köpeklerin tacizine uğradım. Ha ne oldu? Bağırıp hoşt deyince geri vites yapanlar da oldu fazla ısrarcı olduğu için tekme geçirmek zorunda kaldığım da oldu. Köpeklerden hiçbir zaman korkmadım. Dolayısıyla onların orada olması benim açımdan sorun teşkil etmiyor ve aynı zamanda köpekleri de çok seviyorum. Fakat bunlar benim için geçerli. Aynı şeyi başkası yaşasaydı ve o köpekleri orada istemeseydi ben ona kızamazdım. Yalnız bu durumda da uyutmak(öldürmek lan işte vicdan mı rahatlatıyorlar bilmiyorum ki) devreye giriyor. Ben buna göz yumamam. Yetkilileri en azından eli yüzü düzgün barınaklar yaptırmaya zorlamalıyız vatandaş olarak. Ama görüyoruz ki cadı avına çıkar gibi köpek avına çıkılmış memlekette. Ruh hastası çokmuş da haberimiz yokmuş.

Siyah-Beyaz değil her şey, bazen gri de oluyor. Bu konu ne göstermelik ucuz duyar kasmayla ne de tereddütsüz gaddarlıkla açıklanabilecek bir konu değil.

Son düzenleme:
Bizim ülkemizde sadece sokak köpeği değil doğrudan bir "sokak" sorunu var. Yani devletin zerre kadar umursamadı yerler sokaklar. Pandemiden dolayı galiba fazla denk gelmiyorum artık ama bir aralar sokaklar, metrolar dilenci çocuklarla doluydu. Daha bu dilenci çocukları umursamayan devlet gidip köpekler için yeni barınak açıpta onu mu denetleyecek, mümkün değil böyle bir şey. Olması gereken şey bu ama yapılmayacak en fazla köpekleri topluca katledecekler ki bunuda yapamazlar çünkü çok yoğun bir tepki gelir. Yani kısacası hiçbir şey yapmayacaklar öyle bu sorun unutulup gidecek.

Bizim ülkemizde sadece sokak köpeği değil doğrudan bir "sokak" sorunu var. Yani devletin zerre kadar umursamadı yerler sokaklar. Pandemiden dolayı galiba fazla denk gelmiyorum artık ama bir aralar sokaklar, metrolar dilenci çocuklarla doluydu. Daha bu dilenci çocukları umursamayan devlet gidip köpekler için yeni barınak açıpta onu mu denetleyecek, mümkün değil böyle bir şey. Olması gereken şey bu ama yapılmayacak en fazla köpekleri topluca katledecekler ki bunuda yapamazlar çünkü çok yoğun bir tepki gelir. Yani kısacası hiçbir şey yapmayacaklar öyle bu sorun unutulup gidecek.
Aynen bişey yapacakları yok boşa kafa patlatıyoruz.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık