Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Bizim mahallede var bi tane gerizekalı teyze.Her gün çöp kenarına bi ton yemek koyuyor.Evinde beslediği bi tane kedi yok ama sokağı istediği gibi batırıyo kafasına tükürdüğümün.Böyle hem ayranım dökülmesin hem bi taraflarım öpülmesin kafasında sözde hayvanseverler de var.Bir de hayvan ticareti yapıpta hayvanlar itlaf edilmesin diyen başka bir sözde hayvansever tayfa var.Topunun şimdi küfür edicem de neyse.

Şunların tepkisinden çekinip harekete geçilmiyor.Sokak hayvanı sayısı bu seviyelere ulaşmadan devlet önlemini alsaydı bu kadar problem olmayacaktı.Gerçi daha pitbull beslemek gibi bir yasak varken devlet kendi yasasını uygulamazsa bu sorunların olması normal.
Aşırı tepki vermiyor musun? Sokakta köpeklere yemek veren teyze neyi yanlış yapıyor, çöpün kenarına yemek koymak sokağı batırmak mı oluyor? Bir de hayvanlar itlaf edilmesin denilince niye küfredesin geliyor, hayırdır?

Aşırı tepki vermiyor musun? Sokakta köpeklere yemek veren teyze neyi yanlış yapıyor, çöpün kenarına yemek koymak sokağı batırmak mı oluyor? Bir de hayvanlar itlaf edilmesin denilince niye küfredesin geliyor, hayırdır?
O yemeği toprağın taşın üstüne atıyor gidiyor ve böyle olunca evet batırmak oluyor.Bak yukarıda ne yazmışım.Evinde bi tane bile kedi beslemeyip sokağa yemek atınca kendini hayvansever sanması samimi gelmiyor ve itici buluyorum.Karşı çıktığım bu.Mesajı anlamadan yorum yapmasaydın keşke ya da dediğimi başka yere çekmeye çalışıyorsun.Samimi olmayan ya da amacı farklı bi nedenle itlaf edilmesin diyen tiplere lafım.

Yaşamaya çalışmaktan başka hiçbir suçu günahı olmayan insanlar ya psikolojik travma yaşıyor ya ömürlük iz taşıyorlar vücutlarında ya da en kötü hakkın rahmetine kavuşuyorlar. Sırf ciğeri baş yere etmez bir düzende yaşadığımız ve bunun önü alınmadığı için. Mümkün olduğu kadar barınak yapılır mümkün olduğu kadarı oraya alınır kısırlaştırılır sahiplendirilir köpek değil yaratık besleyen haysiyetsizlere para cezası değil bir kaç aylık hapis cezası verilir ve belli başlı türler direkt uyutulur. Gerisi gelir. Artık bir aksiyon olmak lazım inanılmaz geç kalındı zaten. Bir insan olarak var olduğum için çok üzgünüm lütfen daha fazla üreyip beni totomdan ısırın tişörtlüyle sokağa çıkma noktasına gelmeyelim günün birinde.
Bunlardan biri kardeşim mesela. Çocuğun hiçbir suçu yokken parkta durduk yere köpek kovaladı, düştü ve kolunu kırdı. Ameliyat olmak zorunda kaldı. Şimdi köpek korkusu yüzünden akşam bakkala git desen korktuğu için gidemiyor. Gözü dönmüş bir aile olsaydı o köpeğe ne yapıyordu sen düşün.

O yemeği toprağın taşın üstüne atıyor gidiyor ve böyle olunca evet batırmak oluyor.Bak yukarıda ne yazmışım.Evinde bi tane bile kedi beslemeyip sokağa yemek atınca kendini hayvansever sanması samimi gelmiyor ve itici buluyorum.Karşı çıktığım bu.Mesajı anlamadan yorum yapmasaydın keşke ya da dediğimi başka yere çekmeye çalışıyorsun.Samimi olmayan ya da amacı farklı bi nedenle itlaf edilmesin diyen tiplere lafım.
Gayet iyi anladım mesajını, farklı bi tarafa çektiğim de yok. Hayvansever olmak için evde hayvan beslemeye gerek yok, teyzenin arkasından niye bu kadar nefret söyleminde bulunduğunu anlamlandıramıyorum. İtlaf edilmesin diyenlere de aynı şekilde aşırı tepki veriyorsun. Sakin kalarak fikrini gayet güzel beyan edebilirsin. Önceki yazdıklarının çoğuna ben de katılıyorum zaten, sadece gereksiz nefret söylemlerin hoşuma gitmedi ve buna tepki göstermek istedim.

Gayet iyi anladım mesajını, farklı bi tarafa çektiğim de yok. Hayvansever olmak için evde hayvan beslemeye gerek yok, teyzenin arkasından niye bu kadar nefret söyleminde bulunduğunu anlamlandıramıyorum. İtlaf edilmesin diyenlere de aynı şekilde aşırı tepki veriyorsun. Sakin kalarak fikrini gayet güzel beyan edebilirsin. Önceki yazdıklarının çoğuna ben de katılıyorum zaten, sadece gereksiz nefret söylemlerin hoşuma gitmedi ve buna tepki göstermek istedim.
İtlaf edilmesin diyen herkese aynı tepkiyi vermiyorum bak 2'dir demediğim ya da yapmadığım bir şeyi yapmışım gibi gösteriyorsun.İlk mesajım da ''Hayvanları itlaf etmeyi doğru bulmasam da başka bi çözümü olduğunu da düşünmüyorum'' vari bir şey yazdım zaten.Teyze konusuna gelince de katılmıyorum sana.Evim pislenir,eve sıçar batırır diye evine almayıp sadece sokağa yemek atarak kendini aşırı hayvansever sananları samimi bulmuyorum bu kadar basit.

Fikrini beyan etme konusuna gelince de ilk başta sakince belirtirim fikirlerimi ama biri saçma sapan düşüncelerinde ısrarcıysa sakin falan kalmam.Bu aralar bu konuyu araştırdığımdan dolayıda biraz hayvantapar düşmanlığım var.

burda bir kaç farklı tip var. hepsine tepki verilmiyor.
mesela yemek artıklarını kendi evinin önüne değil, gidip komşusunun evinin önüne bırakan insanlar var. böyle yapınca hem hayvanlar başkasının evinin önünde toplanıyor, hem artıkları sokağa dökerek başkasının evinin önünü kirletiyor, hem de orda artıkları gören herkes artıklarını oraya atmaya başlıyor, bir süre sonra orası çöplük oluyor, faresinden, sineğine bir sürü zararlı orda çoğalmaya başlıyor. köpekler burda besin olduğunu görünce sayıları artıyor ve sürüleşiyorlar. eğer bir-iki gün yemek bulamazlarsa saldırganlaşıyorlar. köpekler oradan gitsin diye insanlar da köpeklere kötü davranmaya başlıyor. böyle olunca saldırganlıkları daha da artıyor.

ama artıkları döken bunların hiçbirini göremiyor, kendini haklı sanıyor. burası çöp değil artıklarınızı buraya atmayın dediğinde çirkefleşip, siz hayvan düşmanısınız diyecek kadar da küçülüyor.

İtlaf edilmesin diyen herkese aynı tepkiyi vermiyorum bak 2'dir demediğim ya da yapmadığım bir şeyi yapmışım gibi gösteriyorsun.İlk mesajım da ''Hayvanları itlaf etmeyi doğru bulmasam da başka bi çözümü olduğunu da düşünmüyorum'' vari bir şey yazdım zaten.Teyze konusuna gelince de katılmıyorum sana.Evim pislenir,eve sıçar batırır diye evine almayıp sadece sokağa yemek atarak kendini aşırı hayvansever sananları samimi bulmuyorum bu kadar basit.

Fikrini beyan etme konusuna gelince de ilk başta sakince belirtirim fikirlerimi ama biri saçma sapan düşüncelerinde ısrarcıysa sakin falan kalmam.Bu aralar bu konuyu araştırdığımdan dolayıda biraz hayvantapar düşmanlığım var.
Duvara konuşuyorum resmen :/ Neyse bildiğin gibi devam et ne diyim...
burda bir kaç farklı tip var. hepsine tepki verilmiyor.
mesela yemek artıklarını kendi evinin önüne değil, gidip komşusunun evinin önüne bırakan insanlar var. böyle yapınca hem hayvanlar başkasının evinin önünde toplanıyor, hem artıkları sokağa dökerek başkasının evinin önünü kirletiyor, hem de orda artıkları gören herkes artıklarını oraya atmaya başlıyor, bir süre sonra orası çöplük oluyor, faresinden, sineğine bir sürü zararlı orda çoğalmaya başlıyor.

ama artıkları döken bunların hiçbirini göremiyor, kendini haklı sanıyor. burası çöp değil artıklarınızı buraya atmayın dediğinde çirkefleşip, siz hayvan düşmanısınız diyecek kadar da küçülüyor.
Çöpün oraya attığını kendisi söyledi zaten, neyse saldım zaten. Yaşasın kendi kafasını...

Duvara konuşuyorum resmen :/ Neyse bildiğin gibi devam et ne diyim...
Ya ne diyon olum sen ya ? Nasıl tiplere sinir olduğumu söylediğim halde duyar kasar gibi ''Köpeğe yemek veren teyze neyi yanlış yapıyor?'' gibi alakasız bir duyar kasan sensin.Yine demediğim halde hayvanlar itlaf edilmesin diyen herkese ana bacı sövmüşüm gibi muamele yapan sensin.Hayvansever olmak için illa hayvan beslemek gerekiyor gibi bir şey ima etmediğim halde bunun çıkarımını da yapan senken neyin duvara konuşmasından bahsediyon ? Git 2 kitap oku,paragrafı anlama soruları falan çöz.Okumayı yeni öğrenen çocukla tartışıyor gibi hissediyorum kendimi.

Olaylara sebebiyet veren köpeklerin çoğu sahipli ve çoğu yasaklı ırklar (bu arada pitbul kötüdür, bull terrier kötüdür vesaire gibi ön yargısı olan biri değilim sadece kanundan bahsediyorum). Sokak köpeklerinin yarattığı vaka sayısı çok daha az. Kaldı ki, yeterli sayıda barınak ve evcil hayvan sahiplendirme servisi yok memlekette. Üstelik pet-shop'dan hayvan alma denen şey pek çok ülkede yasak biz de hala devam ediyor bu da sokağa bırakılacak daha çok hayvan demek.

Yani gerekli sistematik düzeni kurmadan, buna bir denetleme mekanizması yerleştirmeden, kanunları uygulamadan, istismarlar için cezaları ciddileştirmeden. Oturup burada "milyonlarca köpek var hangi birini kısırlaştıralım, alayını uyutalım" diyen kafa sahibi arkadaşlar canidir. Ha istikrarlı bir şekilde agresyon gösterenler için uyutma programı başlatılabilir. Bunu anlarım ama "kökünü kurutalım hüloooğ" kafası kadar da barzo bir kafa zor bulunur.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık