Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Yabancı ülkelerde standart belidir. Sokaktaki hayvan barınağa alınır, üç ay içinde sahiplenen olmazsa uyutulur. Bizdeki köpek sayısı baş edilebilir seviyede olmadığından böyle bir şansımız olmuyor.
Belediyelerden başlamak gerekiyor bu işe. Üzerine düşülmüyor ki bu işin baş edilebilir seviyede olsun. Bugün dediğiniz ''Uyutulma'' olayını bile yapmaya kalksalar yapamazlar emin ol. Yine kalır sokakta hayvanlar çifleşerek eski sayılarına ulaşır tekrardan...

3 tanesini aşılayıp kısırlaştırıyorlarsa 100 tanesine dokunmuyorlar böyle sistem mi olur?
Ya işe başlayınca tamamen hepsine bakacaksın ya da 2-3 tane gösteriş için yapmayacaksın. Dediğini anlıyorum, fakat bu bana göre pek ''İnsancıl'' bir çözüm değil.

Belediyelerden başlamak gerekiyor bu işe. Üzerine düşülmüyor ki bu işin baş edilebilir seviyede olsun. Bugün dediğiniz ''Uyutulma'' olayını bile yapmaya kalksalar yapamazlar emin ol. Yine kalır sokakta hayvanlar çifleşerek eski sayılarına ulaşır tekrardan...

3 tanesini aşılayıp kısırlaştırıyorlarsa 100 tanesine dokunmuyorlar böyle sistem mi olur?
Ya işe başlayınca tamamen hepsine bakacaksın ya da 2-3 tane gösteriş için yapmayacaksın. Dediğini anlıyorum, fakat bu bana göre pek ''İnsancıl'' bir çözüm değil.
Bu mesele en başından bu noktaya gelmemeliydi, ama geldiği için geriye çok fazla seçenek kalmıyor.

Bu yorum bana çok canice ve çoğunluk tarafından kabul edilmeyecek bir fikir gibi geldi.
Canice geliyor çünkü köpeklerin kesilmesi imajı alışık olunan bir şey değil hayal edince. Halbuki köpeği beslemek için güle oynaya tavuk kesiyoruz. Hatta çoğu insana sevimli geliyor.

Yahu sen fare ile köpeği bir mi tutuyorsun? Farkı ne diyorsun hala.
''Dost edinmek'' olayını bile petshoplara bağlıyorsun, o bile yasak ülkede fakat sokak hayvanı sayısı ortada. Sen ilk önce ''İnsan'' faktöründen başlaman gerekiyor buna. Adam hayvan satın alıyor, sonra bakamıyor sokağa sal. Hele de bu hayvan ''Pitbull'' tarzı bir hayvan ise çifleşiyor 7-8 yavru yapıyor. Sonra ''Sokakta yürüyemiyoruz'' bunu diyen kişiye lafım yok. Fakat bunun kaynağı da yine belli noktalarda insan faktörüne dayanıyor. Yarından başlasalar bir kaç seneye ''Uyutmadan'' çözülebilir bir duruma gelir bu sorun. Hepsini aşılayıp kısırlaştırsınlar. Zaten kısırlaştırılan havan genel manada daha sakin oluyor, saldırganlığı da azalıyor. Yani toplu katliam yerine bu çözümler bana göre daha mantıklı.
Sokakta pitbull kırmaları mı var ben görmüyorum? Hangi semtte hangi ilde yaşıyorsun sen? Ben normal sokak köpeklerinden bahsediyorum. Onlar arasında pitbull gibi köpekler yok varsa da yüzde 1’dir. Burada ki tek insan faktörü bu hayvan çoğalmasının önüne yıllardır geçmeyip çığ gibi büyümesine neden olan devlettir.

evet bir tutuyorum fare ‘de hayvan köpekte hayvan? Biriyle daha iyi iletişim kurduğun ve sevimli bulduğun için bu onun yaşamını diğerinden daha üstün mü yapıyor? Burada esas faktör insan. Sokaktaki köpeğin bize herhangibir faydası yok aksine zararı var. Tolere edilebilir sayıda olsalar kısırlaştırma politikası en doğru yol ama cidden sayıları cok fazla.

Sokakta pitbull kırmaları mı var ben görmüyorum? Hangi semtte hangi ilde yaşıyorsun sen? Ben normal sokak köpeklerinden bahsediyorum. Onlar arasında pitbull gibi köpekler yok varsa da yüzde 1’dir. Burada ki tek insan faktörü bu hayvan çoğalmasının önüne yıllardır geçmeyip çığ gibi büyümesine neden olan devlettir.

evet bir tutuyorum fare ‘de hayvan köpekte hayvan? Biriyle daha iyi iletişim kurduğun ve sevimli bulduğun için bu onun yaşamını diğerinden daha üstün mü yapıyor? Burada esas faktör insan. Sokaktaki köpeğin bize herhangibir faydası yok aksine zararı var. Tolere edilebilir sayıda olsalar kısırlaştırma politikası en doğru yol ama cidden sayıları cok fazla.
Bu konuda sana katılıyorum. Hatta şöyle bir çözüm de olabilir. Direkt sürü halinde dolaşanlar uyutulabilir. Böylelikle başıboş gezen 1-2 tane köpek sorun çıkarmaz. Bana 7-8 köpeğin bulunduğu bir sürüde 3 tane köpek saldırdı. Ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Benim yerime sabah okula giden bir çocuk veya minyon bir kadın olsa kesinlikle kurtulması zor olurdu. Tabi bu konuda bakalım devletimiz ne yapacak. Şu an Reis'de konuşmuş. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama umarım toplatılır veya bir şeyler yapılır.

Kimse kusura bakmasın ama insanlar ölüyorken bırakın devam etsinler demek saçmalık siz ölmeyi bayılmak sanıyonuz galiba.Bunun dışında bu tür vakalarda insanların da çok hataları var.İt kopuk elinde vahşi köpek ile gezip artislik taslıyor önce bu insan görünümde hayvanları ayıklamak lazım.Onun dışında hayvanları direk ölüme terk etmekte yanlış olur.Üreme kontrol altında olmalı ve barınaklarda hayvanlar rahat etmeli.

Konudan bağımsız olarak, evet. İnsana faydası olan hayvan > faydası olmayan hayvan.
Mesajı editleyip sevimli diye de eklemiştim. İletişim kurabilmen faydalı olduğu anlamına gelmez. Üstte de yazdım, Sokaktaki köpeğin sana ne faydası var? Faydası olan köpekler zaten insanlar tarafından farkedilip kullanılıyor. Av olsun , bekçi olsun, çoban köpeği olsun bu tarz köpekler faydalıdır. Sokakta bu tarz faydalı köpekler olsa bile sahipsiz oldukları için ihtiyaç fazlası anlamına gelir ve bu onları faydasız yapar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık