Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Bazı cinslerinin sahipleri varsa önce sahipler sonra o köpekler ''uyutulmalı'' Pitbull besleyen insanın yaşama ehliyeti olmamalı.

Sokak köpekleri için çözüm kısırlaştırma tabi bu sefer de ben köpek besleyeyim deyip beslemeyen sokağa salan tipler var onları da önce sahiplerini sonra köpekleri kısırlaştırmak lazım.

Aslında insanların %90'ı kısırkaştırılsa fena olmaz.

Kısırlaştırma çözüm olabilir, çok fazla gereksiz hayvanseverlik yapmamak gerek, bence gördüğümüz her köpeği kısırlaştırmalıyız. Sonuçta görmediklerimiz de olacak ya da kendi köpeğini besleyenler de var yani o türler çoğalsın

Sokakta fareler cirit atıyorsa, belediye bunları zehirler ve ortadan kaldırır. Çünkü bu hayvanlar insan sağlığına zararlıdır ve tehdit oluşturur. Aynı durum köpeklerde de varsa, yapılacak işlem aynı olmalıdır. İkisi de hayvan neticede, tipine göre yargılamamak lazım.

Bana göre saldırgan tutumu olan köpekler uyutulmalı, herhangi bir sorun çıkarmayan ve belli bir muhitin köpeği olmuş köpekler de kısırlaştırılmalı (saldırganlık durumunda onlara da aynı işlem yapılmalı). Üremelerinin önüne geçilirse birkaç yılda sayıları tahammül edilebilir seviyeye inecektir.
Tipine göre değil ırkına göre yorumluyoruz. Bugün kimse sokakta ki farelere yemek vermiyor yeri gelince, ya da sokakta gördüğü yavru fareyi sahiplenmiyor. Kedi köpek gibi hayvanlar belli noktada ''İnsan dostu'' diyebileceğimiz türde hayvanlar. Tabi vahşi olanları yok mu var ama fare ile karşılaştırma pek mantıklı olmamış...

Bu kadar olay olması ne saçma yahu.
1. Sokak köpeği belediye ekipleri tarafından yakalanır.
2. Kısırlaştırılıp barınağa yerleştirilir.
3. Köpek dediğin zaten 100 yıl yaşayan bir canlı değil 5, 6 seneye kendi eceliyle ölür.

Ama en önemlisi şu hayvanları alıp alıp sokağa atanları önlemek için evcil her köpeğe kimlik çıkartma zorunluluğu getirilmeli. Kimlikli köpek ölünceye kadar sahibi sorumlu tutulmalı. Sokakta o köpek yakalanırsa sahibi köpek ölünceye kadar tüm barınak harcamalarını ödemek zorunda bırakılmalı.

Herkes için mutlu son.

Gündüz kendi hallerinde takılıyorlar. Ama gece, bir haller oluyor bunlara. Gündüz sevdiğim köpek, gece olunca diğer köpeklerin gazına gelip soğuk yapıyor bana. Bunun sebebi de gündüz insan sayısı çok olduğu için korkuyorlar. Ama gece kendi sayıları üstün olduğundan gördüklerini affetmiyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla her yerde böyle değil bu durum. Bazı yerlerde cidden fazla sakinler. Gece de olsa peşine takılıp, havlamıyorlar. Ama nadir bir durum bu.
Geçen sene saldırıp, bacağımı ısırdılar. Kulaklık olduğu için geldiklerini farkedemedim. Tepkimden dolayı korkup bıraktılar. O zamandan beri geceleri kulaklıkla yürüyemiyorum. Sağolsunlar böyle bir fobi bıraktılar bana:)
Bir kere de 25 kadar köpek tarafından sıkıştırılmıştım. Tüm tepkime rağmen geri adım atmamışlardı. Allahtan biri arabasını üstlerine sürdü de korkup kaçtılar.
Köpek fobisi yüzünden işten kovulan arkadaşım var. Sokağındaki köpekler saldırgan olduğu için, tek yürüyemiyordu. Sürekli de geç kaldığı için çıkarıldı işten. Köpek fobisi olan insanlar için ızdırap bu durum. Örneğini çok gördüm.
Barınaklar çözüm değil, çünkü bu ülkede böyle bir şeyin altından kalkamazlar. Köpekleri çok seven bir insan olsam da, saldırganlık gösterenlerin tespit edilip, yutulmasından yanayım.

Sokakta fareler cirit atıyorsa, belediye bunları zehirler ve ortadan kaldırır. Çünkü bu hayvanlar insan sağlığına zararlıdır ve tehdit oluşturur. Aynı durum köpeklerde de varsa, yapılacak işlem aynı olmalıdır. İkisi de hayvan neticede, tipine göre yargılamamak lazım.

Bana göre saldırgan tutumu olan köpekler uyutulmalı, herhangi bir sorun çıkarmayan ve belli bir muhitin köpeği olmuş köpekler de kısırlaştırılmalı (saldırganlık durumunda onlara da aynı işlem yapılmalı). Üremelerinin önüne geçilirse birkaç yılda sayıları tahammül edilebilir seviyeye inecektir.
Bence itlaf değil özel kesimhane olacak, bunlar kesilip etçil hayvanlara verilecek. Zaten hayvanat bahçelerinde inek vs eti veriyorlar. Onun yerine bunu yesinler.

Tipine göre değil ırkına göre yorumluyoruz. Bugün kimse sokakta ki farelere yemek vermiyor yeri gelince, ya da sokakta gördüğü yavru fareyi sahiplenmiyor. Kedi köpek gibi hayvanlar belli noktada ''İnsan dostu'' diyebileceğimiz türde hayvanlar. Tabi vahşi olanları yok mu var ama fare ile karşılaştırma pek mantıklı olmamış...
Çocukları parçalayan köpeklerin hepsi pitbull cinsi değil. O ırka ait köpekler bir olaya neden olduğu zaman özellikle belirtiliyor zaten. Sahiplenmek için barınaklar tercih edilebilir, insanlar oradan "dost" edinebilir. Bir kesim köpek seviyor diye, başka insanların can güvenliği tehlikede mi olsun?

Bu kadar olay olması ne saçma yahu.
1. Sokak köpeği belediye ekipleri tarafından yakalanır.
2. Kısırlaştırılıp barınağa yerleştirilir.
3. Köpek dediğin zaten 100 yıl yaşayan bir canlı değil 5, 6 seneye kendi eceliyle ölür.

Ama en önemlisi şu hayvanları alıp alıp sokağa atanları önlemek için evcil her köpeğe kimlik çıkartma zorunluluğu getirilmeli. Kimlikli köpek ölünceye kadar sahibi sorumlu tutulmalı. Sokakta o köpek yakalanırsa sahibi köpek ölünceye kadar tüm barınak harcamalarını ödemek zorunda bırakılmalı.

Herkes için mutlu son.
Atladığın ufacık bir ayrıntı var. Çok ufak bir ayrıntı. Türkiye'deki köpek sayısının insanlara rakip olması.

Köpekleri öldürmek iyi bir çözüm olarak gelmiyor bana. Sadece barınaklara almak da bir çözüm değil. Sonuç verecek olan kısırlaştırmadır. Artı olarak köpeklerin tehlike yarattığı bölgelerde yakalanan köpekler barınaklara verilebilir. Sabah, öğle, akşam ne zaman yürüsem bir grupla karşılaşıyorum. Böyle olmuyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık