Barınağa oy verenler nasıl bir kafa yaşıyor? Ordaki hayvanlara güzel bakıldığını falan mı sanıyorlar?
Kısırlaştırılmalı, tüm hayvan sahipleri takip edilmeli, çip takılmalı, barınaklar düzgün olmalı ve uzun bir süre bu iş adabıyla yapılmalı. En insancıl yöntem budur ve umarım yapılır ancak olacak gibi durmuyor işte. Bunlar olmayınca da insanlar uyutulsun, Çin'e satılsın vs diyor. Eminim ki çoğu kişi hayvanların kötülüğünü düşünmüyordur.Belli noktalarda sana katılıyorum ama bu da bir çözüm değil. Uyutmak çözüm mü? Bu kadar hayvan ne olacak uyutulunca? Bildiğin katliam yapılmış olacak.
Tamam bakıldığında öyle bir günde çözüm yok ama bu da işin kolayına kaçmak oluyor. ''Barınaklar bakımsız, yetersiz'' bunu zaten kabul ediyoruz. Fakat gerçekten ''Kısırlaştırma'' olayıyla birlikte bir kaç yılda bu çözüme kavuşturulur her şekilde üzerine düşülse. Fakat bunu yapacak bir mekanizma yok bizim ülkede. Yani bunu yapsalar zaten şuan ''Uyutulsun mu? Yoksa barınağa mı toplansın?'' diye bir tartışmaya girmezdik... :/
Bunlar yüzünden ölen insanlar az değil ülkede. Millet erken veya geç saatte dışarı çıkmaya korkar oldu. En mantıklı çözüm "barınak" + "üremeyi kontrol altında tutmak" kesinlikle.
öyle sanıyordum :dBarınağa oy verenler nasıl bir kafa yaşıyor? Ordaki hayvanlara güzel bakıldığını falan mı sanıyorlar?
Hayır öyle sanmıyorum, bu seçenekler arasında mantıklı olan o. Fakat orada ki koşulların çok kötü olduğunu, iyileştirilmesi gerektiğini söylüyoruz.Barınağa oy verenler nasıl bir kafa yaşıyor? Ordaki hayvanlara güzel bakıldığını falan mı sanıyorlar?