Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Sokakta pitbull kırmaları mı var ben görmüyorum? Hangi semtte hangi ilde yaşıyorsun sen? Ben normal sokak köpeklerinden bahsediyorum. Onlar arasında pitbull gibi köpekler yok varsa da yüzde 1’dir. Burada ki tek insan faktörü bu hayvan çoğalmasının önüne yıllardır geçmeyip çığ gibi büyümesine neden olan devlettir.

evet bir tutuyorum fare ‘de hayvan köpekte hayvan? Biriyle daha iyi iletişim kurduğun ve sevimli bulduğun için bu onun yaşamını diğerinden daha üstün mü yapıyor? Burada esas faktör insan. Sokaktaki köpeğin bize herhangibir faydası yok aksine zararı var. Tolere edilebilir sayıda olsalar kısırlaştırma politikası en doğru yol ama cidden sayıları cok fazla.
Samsunda yaşıyorum, Bafra ilçesinde. 4-5 tane görmüşümdür bu sene. Hatta bir tanesi anneydi memeleri falan süt doluydu, yavrularını sen düşün...

Devletin bu konuya çözüm bulmamasını zaten eleştiriyoruz ortak fikrimiz bu. Fakat olay böyleyken şimdi o kadar hayvanı tek seferde katletmek de bana mantıklı gelmiyor. 10 yıl falan diyoruz da bu çok daha güzel şekilde çözülebilir daha kısa sürede. Fakat bunun için öyle 3-5 köpeği aşılayalım salalım, gerisi Allah'a emanet gitsin demekle olmaz. Hepsi toplanacak aşılanacak, kısırlaştırılacak. Aşınan kısırlaştırılan hayvan daha sakin oluyormuş hem, bu sayede çoğalma tamamen biter zaten eğer düzgünce yaparlarsa bu işi. Yani emin ol şuan hayvanları toplayıp sizin dediğiniz ''Uyutma'' işini yapsalar yine yapamazlar bunlar. Kalan köpekler yine çoğalmaya devam eder. Olan ölen, uyutulan köpeklere olur...

Mesajı editleyip sevimli diye de eklemiştim. İletişim kurabilmen faydalı olduğu anlamına gelmez. Üstte de yazdım, Sokaktaki köpeğin sana ne faydası var? Faydası olan köpekler zaten insanlar tarafından farkedilip kullanılıyor. Av olsun , bekçi olsun, çoban köpeği olsun bu tarz köpekler faydalıdır. Sokakta bu tarz faydalı köpekler olsa bile sahipsiz oldukları için ihtiyaç fazlası anlamına gelir ve bu onları faydasız yapar.

Konu köpek özelinde olunca, dediğin de köpekle ilgili oluyor. Sadece tüm canlılar üzerinden fikir belirttim. Konuyla bir alakası yok. Adios.

Abi Türkiyeden bakıldığında hindistanda sokakta gezen inek nasıl tuhaf geliyorsa bizim ülkedeki başıboş gezen köpeklere de öyle bakılmalı.Gece yürüyemez oldum bak şu an dışardan biri havlıyor ulan nefret ettim ya.Bu kadar köpeği barınağa tıkamayacaklarına göre uyutulsun gitsin.

Bir ara aşılanan köpekleri belirtmek için kulaklarına bir şey takıyorlardı ne oldu o çok mu masraflıymış? Bilgim olmadığından soruyorum.

Köpek ve kedilerin en büyük avantajı insanlara uyum sağayabilen canlılar olmaları. İnsanlara uyum sağlayamayan canlılar yok olmanın eşiğindeyken onlar çok rahat çoğalabiliyor, bu yüzden bu çoğalma hızı insanlar için problem oluyor. Benim için dağdaki kurttan vaşaktan farkı yok bu canlıların. Mesela Kurt, vaşak gibi canlıların neslinin son bulması hangi hayvanseverin umrunda? Salın ormanlara, hayatta kalabilen yaşasın, tutunamayanlar da yem olsun.

Ancak ilk fırsatta yine insanlara sığınacakları için bu sorunu çözmenin bir yolu yok. Omadı çine göndeririz.

Tek yol uyutulmalarıdır.

Sokak köpeklerinin önüne yemek artığı fırlatınca Dünya'nın en iyi insanı olduğunu zanneden kesim vicdan mastürbasyonu yapacak diye insan hayatını tehlikeye atamam. Utanmasalar küçücük çocuk için "E annesi kucağında sıkıca tutsaymış" falan diyecek kadar hayvantapar olmaya gerek yok. Sokakta çete çete gezinen köpekler görmek istemiyorum. Kaburgalarına kadar zayıflamış acı çeken köpekler görmekte istemiyorum.

Sokakta başıboş gezen Suriyeliler ve Afganlar için öfke kusan insanların köpek vahşetleri için "Yaa ama onlar hayvan ne bilsinler" kafasına girmesi baya vicdan sahibi(!) olduklarını gösteriyor. Tüm canlılar aç kaldığında saldırgan olur. Sokak köpeklerinin karnını doyurup daha fazla çiftleşmelerini sağlayacak kadar masraf yapmanın alemi yok. Bunu yapabilecek sağlıklı bir ekonomimiz de yok. Mantıklı kararlar vicdandan uzak olur. Ben de meraklısı değilim milyonlarca hayvanın katledilmesine fakat başka çaremiz kalmadığı taktirde uyutulmalarında herhangi bir sakınca görmüyorum. Avrupa'nın sokak hayvanları için uyguladığı konsept son derece mantıklıdır.

Hayvan cinayeti işleyen insanın hep beraber ölmesini istiyoruz ama söz konusu köpek olunca başını sevip sakinleştirecek miyiz? Oldu o zaman hep beraber geliştirdiğimiz teknolojiyi bırakalım. Mağaralara çekilip elimize mızraklarımızı alalım hayvanlarla daha adaletli hayatlar yaşayalım.

Ateş düştüğü yeri yakar. Sen bilgisayar başında kahveni yudumlayıp harala gürele sokak köpeklerini savunurken evladını bir hiç uğruna kaybeden anneyi sokak köpeklerine soykırım yapmamak için zor tutacaklar artık evde.

Hiçbir insan evladı küçücük evladını kaybeden anneye gidip de "Ya çok üzüldük ama köpecik işte napsın suçlu sahibi :)" diyemez. Bu hadsizliktir. İnsan hayatı > Sokak köpeklerinin hayatı. Bu gezegenin hakimi biziz. Paris'e Eiffel Kulesini diken, Mısır'a Keops Piramidini diken, gezegenin uydusuna bayrak diken biziz. "İnsanlar hayvanlardan daha aşağılıktır" felsefesi akıl tutulmasıdır, aşağılık kompleksidir.

Köpek ve kedilerin en büyük avantajı insanlara uyum sağayabilen canlılar olmaları. İnsanlara uyum sağlayamayan canlılar yok olmanın eşiğindeyken onlar çok rahat çoğalabiliyor, bu yüzden bu çoğalma hızı insanlar için problem oluyor. Benim için dağdaki kurttan vaşaktan farkı yok bu canlıların. Mesela Kurt, vaşak gibi canlıların neslinin son bulması hangi hayvanseverin umrunda? Salın ormanlara, hayatta kalabilen yaşasın, tutunamayanlar da yem olsun.

Ancak ilk fırsatta yine insanlara sığınacakları için bu sorunu çözmenin bir yolu yok. Omadı çine göndeririz.
Ormana salmak iyi değil. Bütün hayvanları bitiriyorlar istilacı oldukları için. Sincapları bile yakalayıp boğup bırakıyorlar. Canlı şahitleri anlatıyor. Ayı domuz gibi değiller yani.

Kimse kusura bakmasın ama insanlar ölüyorken bırakın devam etsinler demek saçmalık siz ölmeyi bayılmak sanıyonuz galiba.Bunun dışında bu tür vakalarda insanların da çok hataları var.İt kopuk elinde vahşi köpek ile gezip artislik taslıyor önce bu insan görünümde hayvanları ayıklamak lazım.Onun dışında hayvanları direk ölüme terk etmekte yanlış olur.Üreme kontrol altında olmalı ve barınaklarda hayvanlar rahat etmeli.
Bu ülkede plazma tv oranı çok daha düşükken yılda 29 çocuk kafasına tv düşmesi sonucu ölüyordu. Bir tane tv şirketine montalama zorunluluğu kaidesi gelmedi, yoğun ısrara rağmen. Ülkenin can güvenliğini hiçe sayması esas nedendir. Sonucu ortadan kaldırınca kendi pisliğimizi halının altına sürüklüyor olacaz sadece. Öyle hayvan hakları aktivisti falan değilim ama yaşama hakkını sadece insanoğluna bahşeden bu zihniyeti de sağlıklı bulmuyorum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık