Samsunda yaşıyorum, Bafra ilçesinde. 4-5 tane görmüşümdür bu sene. Hatta bir tanesi anneydi memeleri falan süt doluydu, yavrularını sen düşün...Sokakta pitbull kırmaları mı var ben görmüyorum? Hangi semtte hangi ilde yaşıyorsun sen? Ben normal sokak köpeklerinden bahsediyorum. Onlar arasında pitbull gibi köpekler yok varsa da yüzde 1’dir. Burada ki tek insan faktörü bu hayvan çoğalmasının önüne yıllardır geçmeyip çığ gibi büyümesine neden olan devlettir.
evet bir tutuyorum fare ‘de hayvan köpekte hayvan? Biriyle daha iyi iletişim kurduğun ve sevimli bulduğun için bu onun yaşamını diğerinden daha üstün mü yapıyor? Burada esas faktör insan. Sokaktaki köpeğin bize herhangibir faydası yok aksine zararı var. Tolere edilebilir sayıda olsalar kısırlaştırma politikası en doğru yol ama cidden sayıları cok fazla.
Devletin bu konuya çözüm bulmamasını zaten eleştiriyoruz ortak fikrimiz bu. Fakat olay böyleyken şimdi o kadar hayvanı tek seferde katletmek de bana mantıklı gelmiyor. 10 yıl falan diyoruz da bu çok daha güzel şekilde çözülebilir daha kısa sürede. Fakat bunun için öyle 3-5 köpeği aşılayalım salalım, gerisi Allah'a emanet gitsin demekle olmaz. Hepsi toplanacak aşılanacak, kısırlaştırılacak. Aşınan kısırlaştırılan hayvan daha sakin oluyormuş hem, bu sayede çoğalma tamamen biter zaten eğer düzgünce yaparlarsa bu işi. Yani emin ol şuan hayvanları toplayıp sizin dediğiniz ''Uyutma'' işini yapsalar yine yapamazlar bunlar. Kalan köpekler yine çoğalmaya devam eder. Olan ölen, uyutulan köpeklere olur...