Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    345
Bir arkadaşımız köpek aldı. Ve mama bakım vs derken baya yüksek ücretler tutuyor. Ayrıca yedikleri öyle yemek artığı kemik vs değil. Bizim beslenmemizdeki proteine yakın hatta daha kaliteli ürünler sunuluyor satışa. Yani öyle ücretsiz yemek falan hayal ürünü.

Ama köpek kedi hatta kuş balık vs için bile satın alma yavru edinme gibi işlemler kayıt altına alınmalı. Kimlik vs belgelenmeli. Yavrulama kayıtlı olmalı. İsteyen her insan hayvan üretememeli.

Ayrıca kısırlaştırma mevzusuyla ilgili bir fıkra var. Bilenler vardır argo olduğu için yazmıyorum. Sorun çoğalmaları değil sorun yeni gelen yavruların evcillikten vahşiliğe geçişi.

Barınak olayı imkansız değil. Belli bir bütçe ayrılmalı, ekstra olarak vakıflardan ve gönüllü insanlardan bağış toplanılarak gerekli sayıda kamp tarzı barınaklar kurulmalı. Kamp tarzı diyorum çünkü kalıcı barınak kurmak şu an için gereksiz ve ekstra masraf demek olur, şu anki krizi çözmek amacıyla geçici kullanılmak üzere kamp usulü barınakların kurulması lazım. Köpekler barınaklardayken üremeleri de kontrol altına alınmış olur. Birkaç sene içerisinde sayıları epey düşmeye başlar. Sayıları iyice düşünce kalıcı barınaklara alınıp oralarda bakılmalılar ve kesinlikle bir daha sokağa köpek bırakılmamalı.

Aklıma gelen en gerçekçi ve insancıl çözüm bu. Bunun için de kararlı ve ciddi bir girişimde bulunulmalı. Sözde hayvansever tayfanın lagalugası yüzünden geri adım atılmamalı.

Hiç bir ekstra bağışa ya da kampanyaya gerek yok. Sivil Toplum Örgütleri döner sermayesi ile ve de devlet aldığı uçuk vergilerle. Azgın köpekleri uyutur, rehabilite edilebilecek köpekleri rehabilite eder, memlekete köpek parkları, barınakları yapar. Bunlar olur.

Herkes, Yurt dışında sokak da köpek mi var diyor da. Aynı yurt dışında,evcil köpek alana apartman yasak getirmiyor, köpek gezdirmek isteyene köpek parkı var, köpeğini eğitip rehber köpek yapmak isteyene, köpek okulu sunuyor. Köpeğini bırakmak için köpek oteli sunuyor. Köpek sahiplendirirken hadi al git denmiyor.Seçilen köpek ile aile arasında deneme süresi verilip o süre boyunca görevliler gelip kontrol ediyor.

Yurt dışındaki tek bir olguya bakıp "Hadiiii köpekleri kıyalım" .... Salak adamın diyeceği bir şey. Kıyılması gerekiyorsa kıy ok ancak Köpek denen şeyi ülkeden temelli silmeyeceksek... Köpeklerimiz, kedilerimiz olacaksa, yetişmiş hayvan davranışı uzmanın, hayvan sağlığı uzmanın, hayvan terbiyecin, evcil hayvan parkların, illegal hayvan satışı denetleyicilerin, yasak ırk denetleyicilerin, hayvan besleyenlere kural koyucuların olacak.

Sen hiç bir şey yapma. Hayvanlar kontrolden çıkacak rakamlara çıkana kadar bekle ondan sonra "Avrupada sokakta bir köpek bile yok hadi kıyalııım" ... Ya bu kimse kusura bakmasın da cahil adam konuşması.

Ha bazı "Karen" hayvan severler gibi, aman dokunmayın, aman ellemeyin,onların doğası bu falan da demiyorum. Elbette bir "SORUN" var. Nevi belli, ancak çözüm "KIYIIIIM!" diye bağırmak değil :D O ne ya purging filmleri gibi :D

İnsanların tepkisizliği çok garip hiç bir şey olmamış gibi duruyolar
İnsanların mezuniyet töreninde mutlu olması gereken bir günde bu yüzden kuduz aşısı olmakla uğraşacaklar günlerce, ve belediyeyi ve üniversiteyi de mahkemeye verip tazminat davası açmalılar. Büyük ihtimal kuduz yoktur köpekte ama yine de doğu bölgelerinde bu dönem de bile bazen oluyor yine de çok dikkatli olmak lazım, böyle bir sorun bile varken insanların dediğin gibi yeterli tepki göstermemesi çok garip. Umarım kuduz salgını olmaz, kuduz salgınını bu şekilde hareket ederek önleyemezler, ciddi önlemler alınmalı.

Kovalandım dün akşam. boynunda zil gibi bir şey olan köpek tarafından. Sokak köpeği değildi kesinlikle, biri tarafından bırakılmış.Karanlıkta sokak lambasının altında bana doğru koştuğunu görünce kendimi yandaki bahçenin zincirli kapısından attım, paçam falan yırtıldı hep. Kapıyı falan çizdi köpek.

Hayvan gibi de bir şeydi köpek, tipi şuna benziyordu

Son düzenleme:
Kovalandım dün akşam. boynunda zil gibi bir şey olan köpek tarafından. Sokak köpeği değillerdi kesinlikle, biri tarafından bırakılmışlar. Karanlıkta sokak lambasının altında bana doğru koştuğunu görünce kendimi yandaki bahçenin zincirli kapısından attım, paçam falan yırtıldı hep. Kapıyı falan çizdi köpek.

Hayvan gibi de bir şeydi köpek tipi şuna benziyordu
Köpektaparlar ve mama lobisi yüzünden çözülemiyor bir türlü. Çok kişinin çıkarı var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık