Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Mantıklı, avrupa da sokaklarda neden köpek yok sizce... Bizim buralardaki insanlar da sanıyor ki onların hepsine devlet barınaklarda bakıyor. Hiç de öyle bir durum yok avrupa ülkeleri o tip şeylere para harcamazlar. Gösteriş için bir kaç tane tutarlar o kadar. Ama bizim ülke de nedense sürekli olarak bu hayvan hakları dernekleri hortlayıp dururlar ortada birşey olsun olmasın.

Abi ben bugüne kadar hiç görmedim sibirya kaplanlarının soyu tükeniyor diye yürüyenleri siz gördünüz mü? Ya da başka herhangi birşey için... varsa yoksa kedi köpek bundan mı ibaret sizin hayvan sevginiz.
Kaplan maması piyasada yok diye biliyorum. Çok makul bir neden bence...

Yav bizde köpek sorunu yok insan sorunu var, koskoca ülke bi yem fabrikası kurup köpekleri beslemiyorsa burada suçu hayvanlarda aramamak lazım. Zaten konuyu açanında belliki insani bir niyeti olmadığından şıklara bile koymamış.

Yav bizde köpek sorunu yok insan sorunu var, koskoca ülke bi yem fabrikası kurup köpekleri beslemiyorsa burada suçu hayvanlarda aramamak lazım. Zaten konuyu açanında belliki insani bir niyeti olmadığından şıklara bile koymamış.
Bir yem fabrikasının milyonlarca köpeği doyurucağını sanmıyorum.

Bir yem fabrikasının milyonlarca köpeği doyurucağını sanmıyorum.
Bunların çoğunu zenginler aldılar çocuklarına sonra sokağa attılar zaten, basacan zenginlere vergiyi yaptıracan yem fabrikasını. Zaten yerli olursa ucuz olur millette alır köpekleri beslerler. Bide köpek satışını yasaklayıp sahiplerinin nüfusuna aldıracaksın. Al sana çözüm.

Bunların çoğunu zenginler aldılar çocuklarına sonra sokağa attılar zaten, basacan zenginlere vergiyi yaptıracan yem fabrikasını. Zaten yerli olursa ucuz olur millette alır köpekleri beslerler. Bide köpek satışını yasaklayıp sahiplerinin nüfusuna aldıracaksın. Al sana çözüm.
Ne alakası var be reis bu köpekleri 30 bin yıldan beri evcilleştiriyoruz biz. Kimsenin sokağa atmasıyla bu kadar köpek olmaz. Ayrıca vergiyle olucaksa zaten her gün bilmem kaç tane vergi alıyorlar yapılacaksa 10 bin defa yapılırdı. Şu an ülkede bir sürü sorun varken her şehre bilmem kaç tane mama fabrikası mi yapıcaklar sırf köpekler için. Ayrıca bilmiyorum da illaki vardır da bu mamaların gökten düşücek hali yok. O kadar köpek de sahiplenilemez.

Devletin devletliği kalmayınca ortaya çıkan sorunlardan biri.Adam gibi bir devlet olsa onu bunu dinlemeden halkın iyiliği için gerekeni yapardı.Uyutulması gerekiyorsa uyutur,barınak gerekiyorsa barınak yapardı.Ama devlet yok ortalıkta işte.Gelme ihtimali olanlarda sırf popülizm için bir halt yapmayacak muhtemelen.

Devletin işi gücü yok sokakta ki hayvana bedava mama için fabrika mı kuracak. Dünya'da böyle bir sistem var mı?

Açta açıkta olan insanlara yardımcı olsunlar ki onlar da onlara yardımcı olsun bu işler silsileyle olur.

Sokak köpeklerini kısırlaştırmaktan başka çare yok sahiplnen sahiplensin geri kalanı kısırlaştırılsın. Bunun başka çözümü yoktur. Dünya da ki hiç bir devlet sokakta ki köpeklere bakacak kadar zengin değil.

Afrika da insanlar açıktan ölürken sen kalkıp burada hayvan belicem diye ona özel mama fabrikası yaparsan bu büyük bir utanç kaynağı olur. Bu işlerin çözümü böyle olmaz, sen insana bakacaksın o da hayvana bakacak.

Ben üzülüyorum abi adam doberman almış av köpeği almış vs apartman dairesinde beliyor. Yazık günah.

Bu tip konuları ülkemize salıyorlar kaos yaratıyorlar, dünya da bu konu da neler oluyor ama kimse bizim ülkemizde ki insanlar kadar wooow hoouww olmuyor.

Bu kadar köpeği besleyecek barınak, mama falan yok. Kısırlaştırmak da çok masraflı. Tek gerçek çözüm uyutulması, yapsalar da kurtulsak gerçekten. Bugün millet laf etse bile sonraki neslin iyi ki yapmışlar diyeceğine eminim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık