Hayat bazen Kahrein'e hak verdirirjahrein yavşağıyla aynı fikirde olmak istemiyorum ben ya
Hayat bazen Kahrein'e hak verdirirjahrein yavşağıyla aynı fikirde olmak istemiyorum ben ya
cago her zaman haklıdır ve sonsuza kadar haklı kalacaktır.jahrein yavşağıyla aynı fikirde olmak istemiyorum ben ya
Ailenden birisine veya sana saldıran insan da olsa yapacağın belli, bunu konuşmuyoruz ki.Tabii ki aynı şey değil ama, halk devletten bir şey göremeyince kendisi yapıyor. Halk bir şey yapınca da vahşice oluyor. Kedi öldürmek, bunu şova dönüştürmek canilik. Köpeğin kafasını ezmek canilik, köpeği durduk yere tekmelemek canilik. Bu yönelimi olan kişiler elbette güç bulur bu olaylardan.
Ama çocuğunun okul yolunda kümelenen köpekleri öldüren birisini haksız göremem ki. Devlet eliyle olmadığı için bu eylem vahşete dönüşüyor.
The Hateful Eight filminde bununla ilgili güzel bir sahne var. İdamlık birisinin cezasını halk verirse vahşet doğar, cellat cezasını verirse sorun çözülür diye. Devlet geç kaldıkça vahşet kaçınılmaz olarak artacak. Hayatımda hiçbir kediye veya köpeğe zarar vermedim. Ama ailemden birisine veya bana saldırdığı anda yapacağım şey belli maalesef.
Bence bunun çok mantıklı bir nedeni var:Tüm illerin her bölgesinde eşit dağılmış köpek popülasyonu yok.Muhtemelen itlafa karşı çıkanların yoğun olduğu bölgelerde köpek sayısı azken itlaf yanlısı olanlarınkinde fazla.Mesela bir haber görmüştüm bir tane köye birileri kamyon kamyon köpek bırakıyormuş köyün yakınındaki orman hep köpek dolmuş. Belli ki bazı belediyeler elini taşın altına sokmak istemediği için kendi sorumluluklarında olan köpekleri böyle tenha yerlere yada başka belediyelerin bölgelerine bırakıyor. Eh o kadar köpek saldırısı haberiyle birlikte düşündüğümüzde bunu yapan belediye sayısının haberlere konu olanlardan fazla olduğunu düşünmek pek yanlış olmaz. Haliyle başıboş köpek sorunu herkesin zihninde aynı büyüklükte değil bence.Söz konusu mama lobilerinin o kadar büyük etki gücüne sahip olmaları bana pek inandırıcı gelmiyor.Tabi bu bahsettiğim insanlar söz konusu protestoları organize eden yada en önünde köpek kılığında saçma sapan hareketler yapanlar değil onlara destek verenler. Yoksa bu saçma hareketleri yapanlar muhtemelen bu işten o kadar iyi para kırıyorlar ki düzenin aynen devam etmesi için girmeyecekleri kılık yok.Bunu gördüm, para yiyenleri anlayabiliyorum. Ama halkı nasıl manipüle edebiliyorlar. Farklı yerlerde bu kadar çok insanın organize bir şekilde köpeklerin toplanmasına tepki göstermesi çok garibime gidiyor. Kim bu insanlar diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü normal bir vatandaş kesinlikle köpeklerden müzdarip olmalı.
Ailenden birisine veya sana saldıran insan da olsa yapacağın belli, bunu konuşmuyoruz ki.
Bu sorunun uzun vadede en etkili çözümü kısırlaştırmakken; insanların direkt itlafa yönelmesinin, devletin de bu popülist söyleme uymasının halk içinde böyle tezahürleri oluyor. Psikopat insanlara güç veriyor. İnsanları bir nebze anlayabiliyorum, herkes sokak köpekleriyle tatsız zamanlar yaşamıştır. İnsan o hayvanın canını kendi almayınca, alınacak canların sayısını bilmeyince veya köpeğin canının insanınkinden çok daha değersiz olduğu yönünde bir zihniyete kendini inandırınca bu çözüm o kadar kötü gelmiyor kulağa. Hele tek çözümün bu olduğu, bu insanlara telkin edilince. Devletin bu furyaya kapılıp gitmesiniyse hiç iyi niyetli bulmuyorum, hizmet açıklarını bu şekilde kapatacaklarını düşünüyorlar. Kamuoyundan gelen olumlu geri dönüşe bakılırsa haksız da sayılmazlar.
Uyutmak için bir devlet bürokrasisi gerekmiyormuş gibi yazdın. Kolluk güçleri tabancalarıyla çıkıp vurmayacaklar köpekleri. Ötenazi ihalelerini işgüzar yandaşlar toplamayacak mı? Onca senedir kısırlaştırmayı becerememiş belediyeler, iş öldürmeye gelince muktedir mi kesilecekler? Bu canların ömürleri kısa zaten, dediğin gibi 3-4 sene daha sürer kısırlaştırmayla. Toplu katliam yapılmasına tercih ederim açıkçası 3-4 sene daha bu sorunla yaşamayı.Kısırlaştırmayı yapabilecek bir devlet bürokrasisi yok maalesef, çoğu kişinin itlaf tercihi bu yüzden. İnanmıyorlar devlete. Hemen çözüm beklenmesi de var tabii. Sokakta var 50 köpek, kısırlaştırıcan 3-4 sene daha böyle sürecekse ne faydası var?
Ben 21-22'den sonra bisikletle sokağa çıkamıyorum köpekler yüzünden. Bunun çözülmesini istiyorum. Bunun olması için köpeklerin itlaf edileceğinin, hadi daha net yazalım, öldürüleceğinin bilincindeyim. Elin Avrupalısı bu özgürlüğe sahip ve bunun yöntemi bundan geçiyor.
Bu yasadan güç bulan vicdansızın biri yavru bir kedinin kafasını kesip atmış bizim okulun kampüsünde. Hayvan düşmanlığına devam.
Yasa böyle bir şeyi öngörmüyor, mücbir sebep olmadan hayvan öldürmek yine suç. Birisi kapalı alanda sigara içenleri öldürse, kapalı alanda sigara içmeyi yasaklayan kanunu kimsenin tartışacağını sanmıyorum.
Uyutmak için bir devlet bürokrasisi gerekmiyormuş gibi yazdın. Kolluk güçleri tabancalarıyla çıkıp vurmayacaklar köpekleri. Ötenazi ihalelerini işgüzar yandaşlar toplamayacak mı? Onca senedir kısırlaştırmayı becerememiş belediyeler, iş öldürmeye gelince muktedir mi kesilecekler? Bu canların ömürleri kısa zaten, dediğin gibi 3-4 sene daha sürer kısırlaştırmayla. Toplu katliam yapılmasına tercih ederim açıkçası 3-4 sene daha bu sorunla yaşamayı.
Eiln Avrupalısı bu özgürlüğe sahip ve bunun yöntemi bundan geçiyor diyebilmek için o ülkelerin bu problemi nasıl çözdüğünü gerçekten incelemek gerekiyor. Ben uyutmanın etkili olmadığı şeklinde okudum zira. Kaynak gösterebilirsen bu konuda daha sağlıklı konuşuruz.