Kuş gribi dehşet bulaşıcı bir hastalık King, kuşlar da ömrü kısa hayvanlar (üssel artışta tavşan örneği). Kısırlaştırma ile bu işin önüne geçemezsin. Sokak köpekleri problemi içinse kısırlaştırma hâlâ en etkili ve insancıl yol. Bu hayvanların nüfusu, bu yöntemlerin uygulanamayacağı düzeyde değil henüz. Belediyeler işlerini aksatmaya devam ederse birkaç on yıl sonra o raddeye varabilir ama.
Yasa dışı cins köpek ticaretinin önüne geçilir, pet shoplarda köpek satışının önü kesilir veya vergilerle satın alacak insanlar caydırılır, köpeklerini sokağa atan insanlar için hapis veya ağır para cezası gibi yaptırımlar uygulanır, barınaklardaki yaşam koşulları iyileştirilir, köpekler kısırlaştırılıp sokaklara tekrar salınarak barınaklarda devinim sağlanır, sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi yönünde de devlet teşviği sağlanırsa bu problem birkaç yıl içinde çözülür. Milyonlarca hayvanın canı için de birkaç yılı çok görmemek lazım.
Bu konuda sürekli gördüğüm bir şey var, bu tartışmada benim meyilli olduğum tarafa sürekli bu problemlerle karşılaşmıyormuşuz gibi davranılıyor. Hayır arkadaşım, ben toplumdan izole bir villa kompleksinde yaşamıyorum. Kampüsün içinde köpeklerin de yaşadığı bir ormanda 15 dakika yürümem gerekiyordu yurduma varmak için 1 sene boyunca. Benim kardeşimin yüzünde onca estetik ameliyata girmiş olmasına rağmen köpek saldırısından kalan yara izleri var. O da benimle aynı fikirlere sahip hemen hemen bu konuda. Yaşam standartlarıyla ilgili varsayımlar üzerinden argümanların çürütülmeye çalışılması hoş olmuyor gerçekten.