Üye silindi 1004
Bilmem duymuştum doğru olmayabilir tabii. Balıkçı kayıklarıyla başka ülkelere kaçmasın diye yasakmış.Şimdi baktığım zaman,böyle bir bilgiye rastlamadım.Nerden geliyor bu bilgi?
Bilmem duymuştum doğru olmayabilir tabii. Balıkçı kayıklarıyla başka ülkelere kaçmasın diye yasakmış.Şimdi baktığım zaman,böyle bir bilgiye rastlamadım.Nerden geliyor bu bilgi?
Bilmem duymuştum doğru olmayabilir tabii. Balıkçı kayıklarıyla başka ülkelere kaçmasın diye yasakmış.
Bu sadece ideolojide değil,dinde de böyle.Mesela Orta Asya'dan gelen Türklerin İslam anlayışı ile 7-8.yüzyıldaki İslam anlayışı farklı bazı hatlara sahip.Hiçbir sistem tam anlamıyla uygulanmaz ki zaten. İnsanlığı şekillendirir, insanlığa göre şekillenir. Bugün insanlık ve kapitalizm arasındaki ilişki de böyle değil mi zaten. Ben bir fenalık göremiyorum.
Kapitalizm, komünizm kıyaslaması yaptığımız için böyle dedim. Sosyoloji ile alakalı her şeyde durum bu. Sadece ideoloji ve din için de değil yani. Yaşam biçimimiz, ilişki yapılarımız, yönetim sistemlerimiz vs vs.Bu sadece ideolojide değil,dinde de böyle.Mesela Orta Asya'dan gelen Türklerin İslam anlayışı ile 7-8.yüzyıldaki İslam anlayışı farklı bazı hatlara sahip.
Zaman,coğrafya ve kültür herşeyi değiştirir
ABD direkt öldürüyor, doğru dedin.@Eustass Captain Kidd Yazılarınızı okumadan önce, kendi yazımın eksik olduğunu farkettim. Amerika, aynı coğrafyada farklı farklı etnik yapılar ile beraber toplumu bir arada tutuyor ve zorla asimile etmiyor. Ruslar ise, direkt slavlaştırıyor. Bu politika Osmanlı'nın Türkleştirmesine de pek benzemiyor.
Tam olarak farklı etnik kimliğe mensup olanlar hakkında bir şey bilmiyorum ama İspanyollar Güney eyaletlerinde ağırlıklıydı sanırım eski İspanyol Sömürgeleri olduğu için. Bir de Florida mı yoksa onun bir üstteki ABD eyaleti mi emin değilim ama orda da Fransızlar fazlaydı.ABD direkt öldürüyor, doğru dedin.
Kanka, ABD katil; ama bir Rusya gibi olmadığını düşünüyorum. Uykum olmasa çok detaylandırırdım. ?ABD direkt öldürüyor, doğru dedin.
Haklısın o yüzden şöyle diyeyim. Komünizm uygulanma konusunda Kapitalizm'den daha başarısız olmuştur. Yoksa benim oyum Komünizme ama bu ankette kötü olurduya hatta çok daha kötü olurduya en azından benim ön görüm bu şekildeHiçbir sistem tam anlamıyla uygulanmaz ki zaten. İnsanlığı şekillendirir, insanlığa göre şekillenir. Bugün insanlık ve kapitalizm arasındaki ilişki de böyle değil mi zaten. Ben bir fenalık göremiyorum.