Kapitalizm > Komünizm
Komünizm uygulanan devletlerden bahsediyorum. Ve baktığın zaman yazdığım o cümle doğru görünüyor.Çünkü kazanan Kapitalizmdi. Eğer SSCB kazansaydı. Bu cümlede Komünizm ve Kapitalizm yer değiştirirdi.
Hangi devletlerde komunizm uygulandığının önemi yok. Dünyayı kapitalizm yönetiyordu. Bu yüzden bu şartlar altında komünizmin çökeceği belliydi. Tam tersi olsaydı dinyayı komünizm yönetecekti ve kapitalizmin olduğu ülkelerde çöküşler görecektik. Demeye çalıştığım bu.Komünizm uygulanan devletlerden bahsediyorum. Ve baktığın zaman yazdığım o cümle doğru görünüyor.
Şimdi anladım pardonHangi devletlerde komunizm uygulandığının önemi yok. Dünyayı kapitalizm yönetiyordu. Bu yüzden bu şartlar altında komünizmin çökeceği belliydi. Tam tersi olsaydı dinyayı komünizm yönetecekti ve kapitalizmin olduğu ülkelerde çöküşler görecektik. Demeye çalıştığım bu.
Yani benim fikrim bu.
amerikanın hiç eğitim kampı olmadı mı oha her gün br yeni bilgi. helal olsun conilereÖldürmenin de bir adabı var. Mesela yükselişte olan Çin mumla aratacak ABD’yi. Çünkü hiç şakaları yok. Güncel ABD’nin hiçbir zaman Uygur Eğitme kampları olmadı. Ya da birilerini eğitme kampları.
Rusya ve Çin süründürür yok eder ezer geçer asimile eder. Amerika bomba delisi yapar gerisini düşünmez. Dünya’nın fazla seçeneği yok artık. Ya Ruski çizmesi ya Çançinçon çizmesi ya da Coni çizmesi öpecek insanlık. Tercihen Coni en azından Uygur Kampı yapmıyorlar.
SSCB'nin Sağuk Savaş'ı kazanmasının alameti farikası, Batı Avrupa devletlerinin sosyalist rejime geçmesi olurdu. Hal böyle olunca da kuzeyinden ve doğusundan SSCB, batısından sosyalist AB ve güneyinden Arap sosyalitleri olan BAAS tarafından çevrelenmiş bir Türkiye'nin komünizme geçmemek gibi bir lüksü olmazdı. Ama bu geçiş Lenin-Stalin çizgisinde değil, farzı mahal Sultan Galiyev gibi daha farklı bir çizgide olurdu. Arnavutluk'un Enver Hoca'sı ya da Yugoslavya'nın Tito'su gibi SSCB'den bağımsız kalmayaçalışan bir sosyalist rejime geçilirdi yani.0 yazıyla sıfır tarix bilgimle az sallayayım:d
Tc komanist olmazdı. Fakat %0.22 gibi oy oranları yerine bir extimal meclise girebilirlerdi.
Ortadoğu güllük gülistanlık olurdu. Kızıl Ordunun postalı jonny postalına benzemez. Mhhhhhhhhhhhhhh
Avrupa her ne kadad sosyalist rejimlere geçmiş olsa da boğazlar konusunda Türkiye'nin yanında yer alırlardı. Üs falan verilmezdinama bir ihtimal Möntrö'de SSCB'nin arzu ettiği bir kaç değişiklik ile bu iş çözüme kavuşurdu.Sovyet topraklarında 12 devletin vatandaşları var yalnız. Kırgızlar,Özbekler,Finler,Estonlar,Ukraynalılar v.s Tabi Rus kültürünün empoze edilmesi adına Rus dili her yerde zorunlu ama Cumhuriyet içindeki vatandaşlar kendi dilleri ve kültürünü korumayı başarabilmişler.(Günümüzde görüldüğü gibi) Mesela Baltık ülkelerinde Sovyetleştirme politikası başarısız olmuştu. Sovyetler hiçbir baltık vatandaşına kültürünü empoze edememişti.
Neden?K*münizm olası bir sscb galibiyetinde bile dünyada hakim görüş olamazdı.