Bu filmin ilhan kaynağı sanırım 2001:Space Odyssey Nolan da bunu söylüyor.Bu bir film evet bütçesi var ve para kazanmak zorunda.Filmde dramatik ögeler çok fazla sonuna kadar katılıyorum.Kip Thorne bir teorisyen. Adama bir şey demiyorum ama adam teorik fizikçi. Danışmanlarına rağmen gerçeklikten uzak kurgu yapımlar sayacaksak bir tek Interstellar değil bir sürü böyle dizi, film, kitap vs var.
Bill Nye, Brian May, Neil deGrasse Tyson, Can Kozcaz gibi bilim insanları ve dünyanın birçok üniversitesinden ve NASA gibi bir kurumdan fizikçiler, matematikçiler, jeologlar, akademik bilim dergileri bu filmin science fiction değil fiction olduğunu ve bilim barındırmadığını söylüyor. Üstelim hepsi gayette bilimsel eleştiriler. Bu konuyla ilgili bir sürü ingilizce kaynak bulabilirsin. İngilizce dememin sebebi ülkemizde bilimi geçtim popüler bilim bile pek umursanmıyor maalesef bazı istisnai akademiler harici (ki ülke gerçekleri de malum). Eğer içerisinde bilim olan bir yapım arıyorsan 2001: Space Odyssey izleyebilirsin tam anlamıyla hem bir bilim kurgu hem de güzel filmdir. Interstellar'da hoş film. Ben de kötü bir şey demiyorum ki science fiction değil science temalı bir fiction diyorum. Fakat Nolan kariyerinin belli bir noktasından sonra vizörünü hollywood sinemasına satmış bir yönetmen ve yapımcı ne yazık ki.
Hatta film seyirciyi mutlu edecek tarzda bitirilmiş yani biraz seyirciye oynanmış.Ancak bu filmden sonra Kip Thorne abimiz çıkarttığı kitabı yıldızlararası bilimi kitabında açıkça filmde görülen teorileri tek tek açıklamış.Küçücük sekanslar için bile sayfalarca yazmış.Ayrıca kendisi kütle çekim çalışmalarından ötürü nobel ödülü almış.Filmde onu onöre etmek adına ismini filmdeki bir makineye vermiş.
Şimdi karadeliğin neye benzediği ile alakalı bilgim olmasa da olan insanlar ortaya bir şey koymuşlar.Bu yüzden bilimsel yönünün gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum.