Luffy için ne deniyor? ''Joy Boy gelecek.'' Joy Boy kim? 800 yıl önce yaşamış birisi. Yani Luffy'nin bağdaştırıldığı ya da direkt kendisi olduğu kişi. Roger bile bu son bilgilerden sonra arada kaynadı. Şimdi OP'un zirvesi Roger mı yoksa Joy Boy mu? Benim buna net bir cevabım yok ama artık Joy Boy bu konuda benim için daha ağır basmaya başladı. Eğer Luffy'den önce OP'nin zirvesi Joy Boy çıkarsa, ''eski nesil güçlü olamaz,'' geyiği son bulacaktır. 800 yıl önce yaşamış sonuçta.
Benim tahminime ve teorime göre; Ryuma da, Joy Boy ile aynı dönemde yaşadı. Yani eski olması, yenilerden dayak yiyeceği anlamına gelmez.Gayet de bu serinin zirvelerinden olabilir. Ki, hakkında söylenenler doğruysa öyle de olacak. Hakkında söylenenlerin doğru olmama ihtimalini ise neredeyse 0 olarak görüyorum. Oden gibi sonradan eklenen bir karaktere bile bu kadar değer veren ve güçlü gösteren Oda, Ryuma gibi kökleri ta One Piece öncesine dayanan bir karakteri boşa şişirmez. Oden'i bu kadar övünce milliyetçilik yaptı, diyorsunuz. Aynı Oda, bu adama ''Kılıç Tanrısı,'' diyor ve Wano'nun tarihi kahramanı olarak tanıtıyor. Bu ''şişirilen'' Oden'in kızı bile, Ryuma'nın kılıcına, babasının kılıcından çok daha fazla değer veriyor. Bu sebeplerle, bence öyle çok da emin konuşmamak lazım. Ryuma, Oden'in üzdüğünden daha çok üzebilir yoksa.