Sanji'yi Zoro'dan daha çok severim. Söylediklerinde sonuna kadar haklısın.Sanji ne zaman soğukkanlı ve iradeli davranmadı ki. Sanji'nin de kendine özgü üstünlükleri var. Mesela gözlem haki'sinde daha yetenekli olduğu söylendi, bence bu konuda Zoro'dan daha üstün. Ondan sonra çok daha esnek ve uçabilme yeteneğine sahip. Ondan sonra düz yolda giderken sağda solda kaybolmayı geçtim, Capone'un kalesinin içerisindeyken arkasında Nekomamushi'nin aşırı güçlü olduğunu seziyor, ve arkadaşlarını hemen dışarı çıkaracak şekilde bir taktik üretebiliyor. Vücut değiştirdiği vakit bile Nami gibi zayıf bir vücutta gözlem hakisi kullanıp deniz altında Kinemon'un vücudunu buluyor. Stratejik olarak Sanji çok üstün, kafası bu tarz zeka gerektiren şeylere çalışıyor, Mr.Prince olarak Alabasta'da yaptığı plan, Enel'in gemisini yok etmek için makine dairesine kadar inip gizlice gemiyi yok etmesi ve arkadaşlarının kaçmasına olanak sağlaması. Enies Loby'de yine aklını kullanıp tayfasına büyük avantaj sağladı. Adam hem aşçı, hem Zoro dengi güçlü, hemde stratejik olarak zeki.
Maalesef ki Oda, Zoro'nun tarafında. Neden mi diyeceksin? Sanji-Zoro meselesinde Zoro daha ön planda olduğu halde yine de dayandım. Hayır dedim, Sanji ve Zoro eşittir. Ta ki Thiller Bark'ta dipçiği Zoro'dan yiyene kadar. İşte orda Mangaka bu iki karakterin hangisinin iradesinin daha güçlü ve net olduğuna karar vermişti. Yıldırır mı ki bizi peki? Zoro'dan az da olsa geride olması Sanji Reyiz'i reddedeceğimiz anlamına gelmez.