Oda hikayenin sonunun başından belli olması ve aslında 5 yıllık olması sebebiyle D.ler hakkındaki fikrini insanların teorilerine göre şekillendirdigine ihtimal vermiyorum pek.Ve bu durumu ana teorine değil. -D.- olayına bir alternatif olarak sundum. Bununla birlikte -sanmamana sebep olan- Akainu'nun mutlak adaleti maalesef fikirlerimize ket vurmamalı. Zira Aokiji'nin adaleti var. Kizaru Adaleti var, Saul kafası yaşayan var, Roger'in oğlunu kurtaran Garp kafası var. Var oğlu var yani. Yani birilerinin çocukları veya yaşlıları kurtarmış olması veya -affedilmeleri- için öncü olması ancak bununla birlikte diğerlerinin de tedbiren onları -D.- adı ile mimlemiş olması durumuna engel değil öne sürdüğün gerekçe. Yani -D.- hakkında iki farklı seçenekte aynı olabilirliğini koruyor. Senin teorinle de çelişmiyor.
Garp, Aokiji ve Saul'u örnek göstermişsin ama bu adamların ikisi hükümetin yaptıklarına karşılar, Garp desen ne ettiği belli değil. Bu adamlar, başlarındaki gibi ırkçı da değil. Ama şu olabilir bir ihtimal: 20 krallıktan Nefertari ikna etmiş veya zorlamış olabilir onları. Ama Ohara, Roger'in evladının peşine düşme, Shabondy falan aklıma gelince, bu ihtimali azaltıyorum.
WB'e bizzat Roger anlatıyor ve bunun sayesinde öğreniyoruz D'nin bu kadar eskiye dayandığını. Ki üstüne Teach'e o sen değilsin diyor. Ray ve WB D'nin ne oldugunu bildiğinden emin olduğumuz tek kişiler.Yani Koskaca WB'nin bilmediğini ajan Rosinante biliyor olabilir.
Zaten Uranüs ve Poseidon'u kattım işin içine anormalliklerin oluşmasında. Plüton'un da bilmediğimiz bir yönü tabii olabilir. Taşınmamış birkaç poneglifi daha görürsek, savını buraya ekleyeceğim. Ne de olsa sana hediye ettik teoriyi bir kere.Uranüs konusunda seni tekrar tebrik edip. Şöyle de bir detay düşüyorum. Gel bu anormallikleri oluşturanlara Antik Silahlar deyip geçelim. Ki aslında teorin de de böyle zaten hemen hemen her antik silahın belirli bir payı var bu anormalliklerde.
Benim Anormalliklerin poneglif özelinde de olabileceği düşüncemin zorlama bir düşünce olduğunu ifade ettim zaten. Ancak dediğim gibi doğal yerinde bir kaç poneglif daha görürsek bu fikir de kuvvetlenebilir. Ancak söz ettiğin logeposeler falan bu duruma engel teşkil etmez. Çünkü Karanlık çağ ile ilgili fazla bir fikrimiz olmasa da teknoloji anlamında One Piece güncelinden daha gelişmiş ve daha teknlolojik olma ihtimalleri bile var bana göre. Yani o zamanın şartların da da bir şekilde yolculuk sağlanıyor olabilir. Ve insanları uzak tutacak belirli anormalliklerle oluşturulacak söylentilerin insanları uzak tutma anlamında faydası olacağı düşünülmüş olabilir. Ama dediğim gibi bu düşüncem zaten zorlama ancak ortaya engel olarak sunduğun husus bir engel değil.
Logepose olayında sana anlatamadığım şu; yeni oluşmuş zorlu bir coğrafyada, ileri düzey bilginlerin bile adalara ulaşması, logpose sistemini kurması zaman alır. Ki dönemin ileri gelen medeniyeti Antik Krallık, o da harcanıyor.
Evet çok haklısın, ben de Momo ile Shirahoshi'nin yeteneklerini çok benzetiyorum. Luffy'nin de ilerde bir şeylere emir verme durumu da çok olası. Hatta poseidonla ilk karşılaştığımızda, şu herşeyin sesini duymanın Uranüs'le ilgisi olabileceğini düşündüm bir ara. Momo çıkınca kafam karıştı. Ama belki Momo ve Shirahoshi kendi alanlarında yaratıklara hitap ederken. Uranüs evrendeki bir çok varlığa sesini duyurabilecektir, emir verebilecektir.Uranüs, ise farklı olarak bir kişinin bir soyun kendi gücününü silah olarak kullanması olabilir belki.
Oda konun iyice dallanması sebebiyle. Nasıl ki rafteli 4 adanın kesişimine koydu. Antik silahları da. Pluton, Poseidon ve Uranüs adı altında üç ana başlığa dönüştürebilir. Yani Momo'yu da Poseidon'a ekleyebilir. Çünkü Luffy ya da Roger'den çok daha öte ve Shirahoshi'ye çok ama çok benziyor.
Shanksle ilgili WB ile karşılaşmalarında ya da Luffy ile ilgili tepkisinde anlık hava değişimi Kral Hakisi ile ilgili olabileceği gibi. Bu Uranüs gücüne ilişkinde olabilir. Ve yine Shirahoshi'nin ataları gibi D. eklenilmemiş olan Shanks'in soyundaki atası havayı bile etkileyebilen bu Uranüs gücü ile anormalliklerde pay sahibi olmuş olabilir.
Yine belirli hava olayları ile gördüğümüz Dragon'un meyve sahibi olduğunu. Roger'in ise Strong World'de kullanılan ifadelerle birlikte. Luffy'deki kadere/şansa sahip olduğunu düşündüğüm için ayrı tutuyorum.
Fanlık vs. ne denilirse denilsin. Uranüsle ilgili fikrini ilk belirttiğin andan beri bu fikir dönüp dolaşıyor kafamda. Madem pek teori tartışılmıyor ben de en azından teorin sayesinde oluşmuş fikri paylaşayım ki teori içinde teori tartışalım dedim.
Gelelim hava değişimi ve Shanksçuğuma. Şu an fikrin çok daha sağlıklı hale geldi. Ama Shanks'ın hala Uranüs olacağını düşünmüyorum. Belki Shanks D'dir, D'ler belki üstün kral hakileri ile hava olaylarını etkiliyordur, belki bunun için D. olmaya bile gerek yoktur.Madem öyle Uranüs bu adam, tüm antik silahların yerini biliyor ve belki de D., kendi neden dünyaya devrimi getirmiyor?
Velhasıl kelam, uranüs haki ile ilgili de olabilir. Belki herkesten üstün ve eşsiz şekilde kral hakiyi kullanabilen, o 'Fatih'in hakisi' dediklerinin hakkını veren, 'antik silah' olarak adlandırılan bir kullanıcı vardır. Ancak bu kişi olsa olsa şafağı getirecek, vaadedilen kişidir. Düşünsene Raftel'e varıyor bizimkiler, poneyi okuyorlar: Buraya ulaşan D., Uranüs aslında sensin. Simyacıya döndürdüm olayı. Luffy fan mode on.
Animede atladın sahneleri, kabul; ama animeden izlediğin kısımları mangadan tekrar okumadıysan seni çok fena kınıyorum. Yine de bence gayet hakimsin, wikiden, burdan bile karıştırdıkların çok fayda sağlıyor. Fikirlerini benle paylaş, ben geliştirmende elimden geldiğince yardımcı olurum.Ben Teori yazabilecek kadar seriye hakim değilim. Çünkü Sadece animeden ve başta dövüşler olmak üzere birçok şeyi atlayarak izledim. Ayrıca araştırma yapmak için de yeterli azme sahip değilim.
Ayrıca sıradaki teorini de zevkle okumayı bekliyoruz. Bana armağan etmez isen sabote edilme ihtimalinden de kurtulmuş olursun. Artık bu tecrübeye de sahipsin : ))
Sağolasın cigerim, yaşlandırdın beni biraz ama olsun. Kısmet, paylaşırım belki, kimseye hediye etmeden.