@justahuman teşekkür ederim. Bence sen de teori yazmalısın, anlatasın var bir şeyler senin de, baksana teorim kadar eleştiri yazmışsın.
Savaşı kaybedip mimlenen tarafın, damgalanıp tehlikeli olmasın diye dağıtılması da olası evet. Ancak teorime göre, Uranüs'le grandline'ı oluşturup, poneglif yapan bir soyun; bu kadarla 20 krallığın elinden kurtulacağını sanmıyorum. Mutlak adaletçi Akainu'dan bin beterlerdir bence. Ayrıca D.ler hakkında söylediğimi destekleyen bir teorim daha var, bir ara onu da paylaşırım.
Zaten bu teoriyi yazma sebebim ve onu özgün kılan Uranüs'e yaklaşımım oldu.
Alabasta Çölü, fırlatan akıntı gibi durumları düşündüm
, Uranüs'e bilinçli olarak yaptırılmış olma olasılıkları çok yüksek. Ancak onların zorluklarının yanında, önemli olan şu: O zamanlar grandline yeni oluşturulmuş, bir şekilde girsen bile, daha 'logepose'lar icat edilmemiş, ordan oraya savrulursun. Grandline'a özel pusulaların yapımı bile manyetizma, hava şartları vs. zorluklarından dolayı zaten çok uzun yıllar almıştır. Daha sonrasında, poneglif adalarının şartları, yanlış kişiler için tuz biber olmuştur tabi.
Teorime göre Antik Krallık'ta yaşamış herhangi bir ırk D. olabilir. Poseidon ise ancak Balıkadam Adası kraliyetinin soyundan olabilir. Kraliyet ailesinin de başka bir yerde yaşayacağını sanmıyorum, kutsal ejder mi bunlar?
Uranüs'ün canlı değil, icat olduğunu düşünüyorum ben. Ya ayda ya Raftel'de çıkacak gibi geliyor bana. Ayda çıkarsa onu getirecek yaratıklara ihtiyaç duyabiliriz. O yaratıkları yönlendirecek kişi de Luffy olur, Momo gibi biri olur, olur da olur ama Shanks bizımla deyılsın.
Son günlerde önünü alamadığımız Shanks fanlığın bu konuya da sirayet etti demek.