Bana göre Shanks mfye girseydi bile öyle artistlik yaptığı gibi denizcileri yenemezdi.Mf de bir yonkoyu yenmelerine rağmen adam akıllı efor sarfetmemiş Kuzan,Kizaru var.Bunlara ek olarak Sengoku,Garp var.Bir de her ne kadar yorulmuş olsa da biraz daha savaşabilecek durumda olan Akainu var.Ha neden o zaman savaşa girmediler diceksin.Asıl mesele yenmek değil.Zincirleme bir şekilde dünya savaşına dönebilirdi mf.BM Shanks yenilirse hükümetin otoritesi artar diye hazırda bekliyor olabilirdi.Ya da devrimciler olası bir savaşta gelebilirdi.Aynı şekilde olası bir savaşta Marcolar Shanks'ın yanında savaşa girerdi.Bunlar ihtimaller ortada denge var ve bunun bir şekilde sağlanması gerekiyor.Aynı şekilde Shanks'ın mfdeki artistliğinin nedenlerinden birinin Oda'nın karaktere karizma kastırmak ve arcı sonlandırmak olduğunu düşünüyorum.İşte şimdi bu organizasyonu düşün.Handikabın kralını yemiş Wb var orada ve o savaşta öldü.Şimdi Wb'nin gücünü görmek için Akainu'nun bir kol kaybetmesini mi gösterecez? Adamlarda ikinci bir savaşa girecek takat yok.Ee bu adamlar kendi aralarında 10 gün dövüşebiliyor ama 1 gün handikaplı bir yonkuoyla destekle dövüşmesine rağmen ikinci bir savaşa giremiyor.Fark kaybedilen uzuvlar değil, budur.
Kizaru'nun troll olduğu doğru ama BenBackman oradayken saldırmadığı da doğru.Yani o olayda troll olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa BenBackman Shanks'in yanına geçince hemen dalmazdı Law'ın gemisine.Kütüphanede BenBackman kısmına da eklenmiş bir gözlem bu.
@OverLord
İşte fark o; ekstra yardım gelmemesine rağmen, Denizciler kolay kazandı diyebiliyor musun?
Mesele uzuv almak değil ama yaşlı ve hasta diye WB'yi diğer yonkolardan çok güçsüz görüyorsunuz gibi geliyor.O hasta ve yaşlı WB'de muhtemelen Shanks'tan fazla doruki vardır.Diğer yonkolardan fazla dayanıklılık vardır.Deprem gibi muazzam bir meyve var.Hani şu tabloya göre mf WB diğer yonkolardan aşağıda gözükmüyor.Aynı şekilde WB'nin Aka'yı kolay bir şekilde saf dışı bıraktığını savunabilir misin ?
Bu arada Beckman Shanks'ın yanına geçince Kizaru saldırmadı.Beckman olduğu yerde dururken Kizaru onu iplemeyip saldırıya geçti.