İşte ben kral haki ile bire bir örtüşen sahne atıyorum, sen kılıçların ruhlarıyla alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum diyorsun. Hangisi daha somut ? Sonra bir de sakki diyorsun vs. Hangisi daha tutarlı ?Mihawk yonkou ile düello yapabilecek yetenekte birisi olduğundan yonkou kadar güçlü olmasından daha doğal birşey yok. Burda kesinlikle haklısın.
Soruna gelecek olursam. Houshou Haki çok farklı bir olay. Benim gözümde ki birçok kişi için bu geçerli bu olay sakki. Ancak Monet ile savaşında Houshou Haki yerine bu sadece benim teorim (One Piece dünyasında en iyi 21 kılıç diye birşey var. Bu kılıçların şeytan meyvesi gibi ruhları olduğunu düşünüyorum) kılıç ruhunun sahneye yansıması olarak görüyorum. Bunu öğrenmek için Vano savaşını görmemiz gerekiyor.
Hatta sana bir teori diyeyim. Bu sadece bana ait bir teori hatta bunun için konu bile açmayı düşünüyordum. Neyse madem konu Vano ve Zoro diyeyim burada. Zoro tekniklerinden birisi olan asura tekniğini bir üst seviyeye çekecek. Luffy gear2 modunda jet pistol vururken kolunu silahlanma hakisi ile kaplayınca red hawk diye bir teknik geliştirmişti. Ben bunu zoro asura formunda 3 kılıcını silahlanma hakisi ile kaplayınca kılıçlarından ateş çıkacağını (bunu çok eski bölümlerde demişti. Yanan kılıcın olmasını isterim gibi birşey demişti) düşünüyorum.
Sakki dediğin şey birini öldürme içgüdüsü ya da isteğidir. Zoro'da bu yok demiyorum ya da sakkinin olduğunu inkar etmiyorum. Ama senin sakki argümanıyla yapabileceğin en iyi şey Monet'in neden donup kaldığı ve hareket edemediğini açıklamak olur. Kral hakide kullanılan efekti ve Monet'in kesildikten sonra neden ölmediğini açıklayamazsın. Açıklayamadığın şeylerin sayısı açıklayabildiğin şeylerin sayısından daha çok olmasına rağmen sen açıklayabildiğin tek argümanı arkana alarak bu sakkidir diyorsun. Ben de sana Zoro'nun kullandığı sakkinin(!) başka örneğini göster diyorum gösteremiyorsun. Ben kılıç ruhu olduğunu düşünüyorum diyorsun.Madem öyle en başta kılıç ruhuyla yaptığını düşünüyorum yaz ki farklı bir şekilde düşünmüşsün diyeyim. Çürütemeyeceğin ya da aksini gösteremeyeceğin şeyler üzerinden fikir belirtmene kızdım açıkçası.
Teorine gelince.. Vücudunu koka ile kaplıyorsun diye ateş çıkarma olayını hep saçma bulmuşumdur. Hadi Sanji etrafında hızla dönüyor sürtünme gücü falan diyoruz. Öncesinde de Luffy için aynı şeyi mantık çerçevesine oturtmaya çalışıyorlardı. Kol uzayınca sürtünme kuvveti oluyor ateş çıkıyor falan. Sonra adam durduğu yerden kolunu bile uzatmadan Belami'ye red hawk çakınca bunu iddia edenler bir anda ''noldu lan'' deyip işin saçmalığını kavradılar Velhasıl kelam aynı saçma şeyin Zoro'da olmasını istemem. Gitsin Wano'da bir tane ateş kılıcı alsın ondan sonra neresinden ateş çıkarıyorsa çıkarsın. En azından bir mantığı olur. Nitekim elektrik ve ateş kılıçlarını daha evvel Beyazsakal tayfasında görmüştük. Yani Oda bunun temelini de daha önceden vermiş aslında. Zoro'ya da hem Küçük Bahçe'de hem de Punk Hazard öncesi, doğrudan ve dolaylı olarak ateş kılıcı isterim dedirtti. Kılıç-ateş temasını kullanmasını tercih ederim şahsen. Aksi çok mantıksız. Koka yapan herkes alev alev yansın o zaman ?