Bu tarz serilerde bazı şeyler değişmez. İstisnalar müstesna. Tayfanın seri başından beri seçtiği rakiplerin düzeni değişmedi ise bu da aynı. Her karakter için belirlenen ve altyapısı olan bazı kıstaslar koymuş mangaka. Sana birkaç örnek vereyim.
Zoro için silahlanma hakisi ön planda dimi ? Yarın Sanji gelip benim silahlanma senikinden iyi diyemez.
Shanks için genel manada haki olmak üzere özel olarak kral haki ön planda değil mi ? Karasakal çıkıp da benim kral haki senden iyi diyemez.
Aynı şekilde... Kaido dayanıklılığı ile ön plana çıkarıldı. Shanks gelip ben senden daha dayanıklıyım diyemez.
Zoro da dayanıklılığı ile ön plana çıkan bir karakter. Onlarca sayfa attım ve bu sayfalar yüzlerce bölüme yayılıyor; gördün... Dolayısıyla serinin ilk yarısı boyunca dayanıklılığı ile ön plana çıkmış bir karakter serinin ikinci yarısında bu konudaki liderliğini kaybetmez. Göreceksin ki mangaka Zoro'nun dayanıklılık mevzusu üzerine gitmeye devam edecek. Senin şu anki düşüncen Luffy'nin iki yıl sonrasında çok fazla dövüşe girmesinden ve hasar almasından kaynaklı. Zoro gözlerden ırak olduğu için otomatikman gönülden de ırak oluyor. Bu normal birşey. Çünkü Luffy'nin lehine olacak şekilde veri fazlalığı var. Bunu bildiğim için bilerek Zoro'nun iki yıl sonraki durumunu değerlendirmedim.. Buna bağlı olarak Luffy'nin iki yıl sonraki durumunu Zoro'nun iki yıl önceki durumuyla kıyas edenler de bir yanılgı içinde aslında. Bir kıyas yapıyorsan şartlar iki kişi için de aynı olmalı. Yani Zoro'nun da iki yıl sonraki durumunu görmelisin
Zoro'nun dayanıklılığı konusundaki fikir ve beklentilerinin değişmesine sevindim