Ben oden’in geleceği raftel’de öğrendiği fikrine katılmıyorum. Zira oden karakteri raftel’e gitmeden önce, tanıdığımız ilk bölümlerden beri oden haşlanarak yenir diyor sürekli. Bu da demek oluyor ki yolculuktan önce de bunu biliyordu. Ancak yolculuktan sonra ölümüyle ilgili konuşuyor ilk kez. Kızı hiyori’ye cenazemde bu müziği çalarsın falan diyor.
Yine roger da raftel sonrası tayfayı dağıtıyor, teslim olup idama gidiyor. Raftel’de bunlar ne öğrendi de birden her şey alt üst oldu...
şimdi yazarken düşündüm de biz raftel yolculuğunu hep fiziki bir yolculuk olarak düşündük. Zamanda yolculuk olma ihtimali olamaz mı bunun? Roger, tayfasından belli kişiler, oden, toki hep birlikte bu sefer geleceğe değil de yasak bi teknikle geçmişte bir zamana gitmiş olabilirler. Bu geçmiş zamanda kayıp tarihi ve büyük kehaneti öğrenmişlerdir. Büyük kehanete göre oden ve toki’nin 20 küsür yıl sonraya gitmesi gerekiyordur. (Hatta belki roger’ın da aynı şekilde hadi inşallah) Bunun bedeli olarak da aradaki süreçte ölmeleri falan gerekmiştir. Bir çeşit fedakarlık şartı gibi. Nitekim üçü de dramatik şekilde ölüyor.
bu arada unutmadan bir ekleme daha yapayım. Toki kesinlikle sıradan bir karakter değil. Sürekli bana sahip çıkacak birini arıyordum diyor. Demek ki zamandan bağımsız birilerinden kaçıyor. Odenin de kesinlikle geri geçmişe döneceğine inanıyorum. Misyonu şafak vakti gelene kadar aydınlatmak insanları. Şafağın da luffy olduğu net. luffy’nin önünü açma misyonunu tamamladıktan sonra eski haline geri dönecek.Luffy joy boy olduğunu öğrenecek oden’le. Sonu biraz iddialı oldu ne gelirse sıktım valla