Yönetmen: Paweł Zawodny, Krzysztof Nosek
Türü: FPS
Çıktığı Yıl: 22 Mayıs 2013
Yayıncı/Geliştirici: Techland/Ubisoft
Konusu
Yıl; 1910, yer; Kansas, Abilene. Efsanevi ödül avcısı olan Silas Greaves'in bir bara girer ve orada bulunanlara (Alaycı bir adam olan Jack, eski kulağı kesiklerden biri olan Steve, barmen Molly, genç bir adam olan Dwight ve barın sahibi olan Ben) başından geçen maceraları anlatmaya başlar.
İnceleme
Oldukça eğlenceli bir western oyunu. Başlarken bu kadar umutlu değildim, fakat baş karakterin olayları anlatış şekli ve o anlattıkça bizim de aynı anda oynuyor olmamız oyuna çok farklı bir hava katmış. Karakterimiz sürekli üfürdüğü için dinleyenler "o olay öyle değildi" diye itiraz ettiği zaman oynadığımız kısım başa dönüyor ve hikayenin aslına göre bölümü yeniden oynuyoruz veya adamımız hikayeyi anlatırken iki yoldan birini seçip oradan gidiyor, fakat o yoldan geçemeyip sürekli ölürsek hikayeyi değiştirip diğer yolu seçiyor ve oradan ilerliyoruz. Bu açılardan diğer oyunlarda olmayan bir yol benimsenmiş, açıkçası hoşuma gitti. Oyun sona yaklaştıkça iyice güzelleşiyor. Son düellonun yapıldığı yer, çalan müzik ve düello şekli efsane olmuş.
Oyunda "Gizem" denilen bazı toplanabilir eşyalar var. Bunları toplayınca oyunda kartlar açılıyor ve bu kartlarda oyunda ismi geçen kişilerin/mekanların gerçek resimleri ve gerçek hikayeleri yazıyor (oyunda karşımıza çıkan ana düşmanların hepsi gerçekte yaşamış kişiler). Ayrıca bunlardan ekstra puan da geliyor ve geliştirmeleri bu şekilde yapabiliyoruz. Oyunca tek/çift el tabanca, tüfek ve pompalı tüfek olarak üç farklı silahımız var. Tabanca ve bir büyük silah taşıyabiliyoruz. Silahları geliştirdikçe oyun nispeten kolaylaşıyor denilebilir. Ben oyunu genelde tüfekle oynadım, pompalıyı pek kullanmadım. Yine de her silahın düşman vurdukça verdiği puan farklı, mesafe bile alınacak puanı etkiliyor. Oyunda can barımız yok, kurşun yedikçe ekranda delikler açılıyor ve ekran kırmızı olmaya başlıyor. Kurşun yemeye devam edersek ölüyoruz. Düşman pusu kurduysa aynı konsol oyunlarındaki gibi tuş kombinasyonu çıkıyor ve doğru sırayla basmamız halinde tek tek herkesi indiriyoruz. Buna ek olarak bir de zamanı yavaşlatma gücümüz var. Bunu aktif edince de kısa bir süre için düşmanlar yavaşlıyor ve vurma imkanımız artıyor. Ayrıca tekil düşmanlar aniden çıktığında sağa ya da sola kaçma seçeneğimiz oluyor. Yanlış tarafa kaçarsak ölüyoruz. Bunların haricinde her bölümün sonunda ana düşmanla düello yapıyoruz. Düellolarda isabet ve hızlılık aşırı önem arz ediyor. Düşmana odaklanırken aynı anda elinizi silahı hızlı çekebileceğiniz şekilde ayarlamanız lazım. Düello esnasında kalp atışı sesi gelmeye başladıktan sonra istediğiniz zaman ateş edebilirsiniz, fakat düşman silahına davranmadan ateş ettiğiniz takdirde oyun sonu istatistiklerde "korkakça öldürdü" yazıyor. Bu durum hikayenin kalanına etki ediyor mu, bilmiyorum. Ben böyle şeyleri kendime yakıştırmadığım için bazı düşmanlarda 10-15 kere ölsem de onurlu şekilde düelloları kazanmayı tercih ettim.
Müzikler klasik western müzikleri. Aksiyon varsa farklı, gerilim varsa farklı şekilde müzikler çalıyor. Temaya uygun ve dinlerken yormuyor.
Kısa süren bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Önünüze gelen düşmanları çat çat indirdiğiniz, aksiyonun bitmek bilmediği bir western oyunu. Size vadettiği her şeyi fazlasıyla sağlıyor. Oyunun Türkçe yaması var mı, bilmiyorum, fakat oyunu oynayacaksanız iyi derecede İngilizce bilmeniz oyundan aldığınız zevki beşe katlar, çünkü oyunun olayı ana karakteriminiz abarta abarta anlattığı hikayeleri birebir yaşamak.