Turn based oyunlar stratejik yönü daha yüksek olduğu için bunu sevenler severler. Mesela ben. Xcom türü dediğimiz turn based aksiyon ya da total war, civilation, hoi, might and magic heroes gibi turn bazlı stratejiler gayet eğlenceli. At gözlüğüyle bakmamak gerek.
Her oyuna bu sistemi yedirmeleri üzücü, bazı RPG oyun severler için.Bende çok seviyorum turn based sistemini;ama ben 500 saatimi Baldur's gate 1'e vermiş kişi olarak (real time with pause) tipi iken aniden Turn based olması ve piyasada turn based oyunların baskın olması hayal kırıklığıydı. Real time with pause sisteminin en artı yönü aksiyonu asla kesmiyor,Random esnek bir combat alanı sunuyor,Oyunun kaygı hissiyatını çok iyi veriyor;ama turn based ardışık,sınırlı bir combat anlayışı var.pozitifi de var örneğin strateji kısmı daha ağırlıklı oluyor;lakin beceremeyen stüdyoların olmasıyla beraber,piyasada ki ağır baskın bir sistem olarak tercih edilmesiyle kolaya kaçma ve ya yaratıcısızlık diye yorumluyorum.
Umarım Baldur's Gate 3 turn based sistemi yaratıcı olup,geniş kombat alanı sunar ve çeşitli beceriler ve büyüler ile beraber süslerse sonucunda mükemmel iş çıkarırlarsa, Baldur's Gate'e gönül vermiş kişiyi dünyanın en mutlu garibanını yaparlar.
Sırf oyunu en iyi grafiklerle oynamak istediğim için para bile briktiriyorum.Bunun yanında Dark Soul's yapıcılarının oyunu Elden ring,Mount and Blade:Bannerlord için de aynısı.